Superstars

Superstars har blivit en ny liten favorit hos mej, gillar att kolla på nya och gamla friidrottstjärnor som tävlar mot varann i lag! Magnus Samuelsson är ju grym, vilken styrka! O nu direkt efter börjar The Mentalist som jag oxå gillar. Härlig tv kväll som jag förtjänat efter ett tufft träningspass idag. Body Attack igen direkt efter jobbet, fast utan Carro =( hon mådde inte bra så hon åkte hem efter jobbet. Men jag körde själv och denna gången med en annan ledare, grymt jobbigt pass såklart men är en aningens besviken på styrkan i passet, lite sämre än det första passet jag var på. Imorrn blir en lååång dag, men en kul dag! Efter jobbet ska jag simma, sen käka och bio på kvällen med ett gäng tjejer. Vi ska se Coco-livet innan Chanel. Har ingen aning om vad den kan handla om, ska bli spännande. Har en kompis som pluggar design på Art College här i gbg så hon håller på för fullt med att sy kläder osv. Spännande att se en film som man nog inte själv hade valt i första hand och framförallt härligt att umgås med tjejerna.

Ikväll gjorde jag en riktigt god middag, kebabspett gjorda på köttfärs och kryddor och en fullkorns couscous med paprika, rödlök och avokado. Hur gott som helst! Jag har blivit duktig på att laga mat nu tycker jag! Storhandlade i söndags för första gången på typ ett år. Köpte bland annat laxfilé, laxspett, kyckling, köttfärs, kebabspett, falukorv, ärtsoppa och en massa goa grönsaker. Mycket GI inspirerat, sen ska jag bara hålla mig till det oxå. Idag åt jag en dumle på jobbet, fasiken oxå! Blir så arg på mej själv! Okej tänker ni, en dumle är inte så mycket men fan inte precis innan lunch, kunde ju tatt en frukt istället. Men på eftermiddagen när min kollega Anneli bjöd på fika så avstod jag äppelmazarinen och tog en nektarin istället. =) Så jag ligger väl plus minus noll idag. Way to go!

Jaja huvudsaken är att jag mår bra och orkar mycket, om jag går ner i vikt så är det en kanon bonus! Vill inte tänka att jag tränar endast för att gå ner utan försöker fokusera på att jag gör det för hälsan, hjärtat och för att bli piggare, gladare och få ett större självförtroende. Hoppas oxå att mitt ryggont som jag haft senaste året försvinner.

Nu soffan! Godkväll


Prutt

Kunde inte komma på nån bra rubrik så det fick bli Prutt. Ett ord som jag brukar använda en del faktiskt, det kanske säger en del om mej =/  Jag gillar korta och konstiga ord, sånna ord som gör folk lite generade. Kommer ihåg en period i tonåren då jag gillade att säga ordet fjong när det hände lustiga saker som att folk tappade något eller ramlade. (Fråga mej inte varför) Mina kusiner Anna och Emelie tyckte i alla fall att detta var en jobbig period =) De tyckte nog det var pinsamt för de symboliserar tydligen det ordet med nåt heeeelt annat. ;)

Jobbar kväll och det har varit en sjuuukt stressig dag/eftermiddag/kväll. Först nu som jag kunde sätta mig ner en stund och dricka lite vatten och tugga på ett knäckebröd. Vad hände undrar jag? Vi som haft det så lugnt på jobbet nu sen semestern...(var i och för sej bokmässan förra veckan så då var det en hel del att göra) men idag har det varit mycket med IHM:arna och eleverna på skolan. Tycker faktiskt det är ganska kul, de flesta har varit på bra humör och då blir jag oxå på bra humör, och ett plus är ju att tiden går fort när man har roligt. Nu är det bara 2 timmar kvar tills jag slutar, tänkte försöka smygkolla lite på svenska hemmafruar på kanal 3 medans jag gör stängningsrutinerna.

Idag har jag färgat håret, gjorde det imorse, vet inte vad jag tycker! Älskade den färgen jag hade innan som var mer ljusguldbrunt men håret var så slitet så jag ville fräscha upp det lite. Men nu blev det mörkare brunt och kanske lite mahogny ton på det. Kanske passar hösten mer i och för sig, men jag gillar ju det ljusbruna! Suck! Jaja det växer ju ut nytt hår och jag överlever väl!

Imorrn ska jag dra med Carro på pass nr 2 utav Body Attack, hehe, hon är lite orolig men det kommer nog går bra! Im fit for fight! =)

Over and Out


Jobbare helg!

Äntligen är jag hemma, sååå trött idag. Har jobbat 6 timmar, började kl 7 och det var segt att gå upp idag =( fast jag har i alla fall sovit som en stock inatt. Igår tränade jag efter jobbet sen drog jag hem till Carro och Stefan där dom bjöd på middag och vin, mums! Stefan kollade fotboll på tv och lekte med sitt "låtsas fotbollslag" på datorn (vilket jag pikade honom för ett antal gånger, räcker det inte med vanlig fotboll på tv?) medans jag och Carro drack vin och spelade poker. Vi vann nog lika många gånger men rivaliteten hängde i luften, tur att vi fick avbryta för att gå och möta Sumro och Sebbe som också kom för att umgås och kolla fotboll. I pausen visade Stefan en video när de vaxade pungen på en kompis i hans killgäng...fyyy fan! Ajajajaj! Inte att rekommendera hehe =)
Vi hade jättetrevligt men vet inte hur det gick för Valencia efter som jag fick springa iväg till bussen i sista halvlek. Var så trött så jag slocknade direkt när jag la huvudet på kudden, brukar jag aldrig göra. Jag ligger alltid och läser eller funderar eller bökar runt bland kuddarna i minst 20 minuter innan jag somnar men har börjat sova bättre nu när jag tränar. Härligt när man sover bättre så man orkar mer på dagarna.

Nu har jag tvättid och har en del att fixa och dona med här hemma, ska skriva en inköpslista så jag kan storhandla mat inför veckan. Jag är så dålig på att tänka framåt, blir att man handlar nåt varje dag. Tänkte jag skulle göra en meny för veckan, så slipper man ödlsa tid på att fundera på vad man ska äta när man kommer hem, och jag tänker försöka börja äta GI inspirerat igen så det ska inhandlas mycket kött och grönsaker.

Någon som har något bra GI Recept???? 




Min Sjuka Humor

Det här klippet får mig att garva ihjäl mig, har nog sett det tusen gånger nu och jag skrattar lika mycket varje gång! Särskilt när han den unga killen gör en buskisversion på en sthlmsvits!! Titta och njut!



Body Attack

Pust, stön och stånk! Chillar i soffan efter ett grymt träningspass ikväll! Trippade iväg mot gymmet efter jobbet och tänkte styrketräna, men så fick jag ett infall och kollade om det var något pass som jag kunde gå på. Och det fanns det, Body Attack hette det, frågade tjejen i receptionen om det var kul, och hon sa att det var jätteroligt. Så jag anmälde mig och körde sen lite på Crosstrainern som uppvärmning. Jösses Amalia vilket pass. Alla som har gått på ett vanligt medel pass på Friskis & Svettis vet ju att de 2 sista låtarna är mycket hopp och hålligång för att få upp det sista flåset. I samma tempo som de sista låtarna på ett sånt pass var uppvärmningen på detta pass. Puh! Men det var såååå kul och en jättebra ledare. Hela passet var lätt koordinerat vilket jag gillar så man kan fokusera på träning istället för vart man ska ha fötter och ben, samt att det var kanon härlig musik! Vi körde 104 armhävningar på raken, fick typ blodsmak i munnen, man fick inte pausa heller, hon var stenhård! Sen körde vi även intervallträning och springning och mage och ben. Undrar hur det ska gå på jobbet imorrn? Känner mig redan stel trots mycket stretchning! Detta pass ska jag gå på fler gånger =)

Nu har jag precis ätit en omelett på skinka, avokado och lite brieost, mätt och go är jag! Borde lägga mig tidigt ikväll då jag ska upp kl 6 imorrn och jobba 11 timmar. Blir nog ingen rolig fredag för mej, kommer va helt slut. Men är sugen på en bio! Kanske nån som vill gå med mej imorrn???

Kraaamar från en pigg och glad Sofie =)

Greys Anatomy

Åhhhh my god! Kollade dubbelavsnitten som visades ikväll, repriser sen förra säsongen men jag missade dem pga att jag jobbade kväll då. Helt chockad av sista avsnittet, höll på att dra mitt sista andetag när jag fick reda på att den okända mannen var George!!!! Helt sjukt! Så sorgligt, så överväldigande, varför reagerar jag alltid såhär efter ett Greys avsnitt? Sista scenen var så fin när Izzi klev in i hissen...och sen George...åhhh längtar tills nästa vecka!



Linné

Den sista lediga dagen för mig (jobbar 9 dar på raken from imorrn) började väldigt tråkigt, hände inget speciellt mer än att jag gick en promenad innan frukost, sen kollade jag tv, surfade och lyssnade på musik. Sen på eftermiddan åkte jag ner till Brunnsparken för att möta Carro, vi skulle egentligen ha tränat ihop men hon glömde sin träningskupong så vi tog oss en promenad istället. Vi gick via Avenyn till Haga och Linné, och sen tillbaks till Brunnsparken på nåt sätt. Har ingen koll på dessa områden så det var jättekul att kolla lite, vi hittade massa mysiga små affärer i Linné och var ju såklart tvungna att gå in och kika.



Hittade dessa otroligt fina lamporna! Vill ha i mitt vardagsrum!



Carro fyndade denna fina krans, fast inte i denna butiken.

Så fina grejer, Carro fastnade för den vita lilla byrån eller vad man kallar det?!



Var så kul att gå runt o kika och pilla på alla grejer=)


Under promenaden hittade vi en grymt lång trappa, jag övertalade Carro att vi skulle uppför den för att få upp flåset. Och så blev det!



Här hugger jag i med de första stegen, med ryggsäck och väska på armen. När vi promenerat klart efter en 1 ½ timma så skildes vi åt och jag gick till gymmet för att träna. Nu har jag käkat och duschat och satt mig i soffan, tänkte kolla vidare på filmen "Systrar i Jeans" som går på kanal 5. Jättebra film!

Ciao


Fantastisk sångerska och fantastisk låt


Bra dag

Idag har varit en bra dag. Gick upp vid halv nio för att tvätta, åt frukost i lugn och ro, surfade lite och läste igenom en massa reklamblad som vällt in efter att jag tog bort "ingen reklam tack" skylten på ytterdörren. Herregud vad reklam som delas ut, och det bara till lilla mej! Fatta vad papper som delas ut bara i Göteborg och ja hela Sverige. Usch! Funderar på om jag ska sätta upp skylten igen för att värna lite om miljön...

Vid lunchtime satte jag mej på spårvagnen för att möta upp några goa tjejer utanför Valhalla. Vi simmade, bubblade och bastade, Cillen och jag simmade en timme och peppade varandra till lite intervallträning i bassängen =) Sen piffade vi till oss lite och gick till O´learys för att möta upp Carros pojkvän Stefan som hade paxat bord. Kollade in matchen mellan Manchester United och Manchester City medans vi avnjöt lite go mat. Kanonmysigt!


The Paprikagirls: Somru, Frida och Carro =) Lite lagom trötta efter simningen.



Filmhelg

Igår var jag ledig, hade en underbart härlig dag! Gick upp kring halv nio, gräddade faktiskt pannkakor lite halvspontant till frukost. Sen vid 11 mötte jag min jobbarkompis Linda vid munkebäckstorg för en långprommis runt härlanda tjärn som nu blivit en favvisrunda. Älskar detta härliga väder, men antar att det kommer ta slut snart =(  Sen gick jag hem och slappade i soffan till nån rolig tv-show, på eftermiddagen drog jag till gymmet och det blev ett rejält pass. Sen hemåt igen för att mysa till det med fredagsmys, Johanna kom förbi och vi lagade mat och tittade på Morden i Midsomer. Sen hade hon med sig filmen "Män som hatar kvinnor" som jag bävat lite inför. Inte velat se den då många sagt att det är jobbiga scener i den, jag som är sjukt känslig för minsta lilla. Men suget att se vad det var för nåt tog överhand och vi drog igång den. Hua! Fick pausa några gånger, dra täcket över huvvet och hålla för öronen några gånger och gick tom ut i köket för att diska en gång. Klarar inte av dessa sjuka äckliga scener, mår psykiskt dåligt, känns som det är mej de gör dessa saker emot. Men jag klarade mig igenom filmen och jag måste faktiskt säga att jag tycker den är grymt bra! Jättebra handling och grymt bra skådespelare som fick mej såååå ARG och förbannad! Känner mig verkligen stolt över att jag skänker 100kr varje månad till Utsatta kvinnor (våldtäkter, misshandel osv.) via Röda Korset. Vet inte riktigt vad mina pengar gör men hoppas att jag hjälper någon.



Ni som inte har sett den MÅSTE SE DEN! Och jag ska nog faktiskt besöka bion för att se nr 2 i triologin. Flickan som lekte med elden.



Ikväll kanske jag ska på bio och se Sommaren med Göran, får se om jag har ork och lust efter jobbet. Lite mer utav en glädjefilm hoppas jag =)


Spotify

Jag älskar Spotify! Man hittar så mycket bra musik, gamla goa låtar och minnena bara väller över en...mysigt! Är nu inne och lyssnar på BlackJack låtar, typ från filmen Sista Dansen...me like =)

Har tränat idag efter jobbet, tog ut mej rätt rejält faktiskt, så stolt över mej själv =) Jag mår superbra efter träningen, blir så pigg och glad, positivare. På fredag är jag ledig så då blir det nog en sväng till gymmet igen, och på söndag ska eventuellt jag och några stycken simma på Valhalla och bubbla och basta såklart! Underbar avkoppling tycker jag, kanske en god bit mat efteråt oxå.

I helgen som var partades det lite, vilket jag inte gjort på ett tag, och jag är så sjukt känslig för alkohol nuförtiden. Vad har hänt? Förr kunde jag dricka massor, och blanda alla möjliga sorter utan att bli för påverkad. Men i lördags drack jag 3 st cider, i och för sej 7.0 men ändå inte så mycket, dessutom utspritt från kl. 18.00-23.00. Men blev tycligen rätt onykter märkte jag när jag fick se Becas bilder från kvällen...Oh My!



Ville ha mer volym i håret, överdrev det en aning... =)

Nu ska jag försöka trycka i mej nån nyttig proteinrik måltid så att musklerna byggs upp fint!


Prommis

Nyss hemkommen från en långprommis med Cillen, vi gick mot Skatås och sen in i ett område för att kolla in fina hus och sen avslutade vi vid Redbergsplatsen. Jättetrevligt som alltid, vi försöker gå en gång i veckan men inte alltid vi hinner. Vi har så mycket att prata om så tiden bara flyger iväg när vi går, en gång gick vi i 2 ½ timma...

Nu kokar jag fullkornsmakaroner, blev grymt hungrig när jag kom hem, inte ätit sen lunch. Så slarvigt av mej! Jag som skulle skärpa mej...suck.

Har väl inget direkt att rapportera...denna veckan blir lugn, jobbar på lördag och det ska bli skönt att bara vara, inte ha nånting planerat. Tänker satsa lite mer på träning denna veckan, imorrn blir det styrketräning och sen ett pass på fredag. Kanske klämmer in simning också om jag hinner. Skönt att röra på sig!

Nu ska jag äta fullkorn! Ciao

Videoklipp



Blev inspirerad av systeryster och tänkte att jag skulle ge mig på att lägga upp en filmsnutt på min systerson här på bloggen.

Ensam mamma söker

Slog precis över till kanal 3 och blev överlycklig när jag hörde signaturen till Ensam mamma söker...älskar det programmet! Det är så bra gjort, med sån värme och kärlek! Denna säsongen spanar jag in en av Helenas killar...mumma, hoppas hon väljer honom för han är sååå läcker! Guess who? ;) Jag har redan hittat mina favoriter till tjejerna, undrar om jag får rätt...

I helgen har Beca varit här och vi har haft det så mysigt! Jag mötte henne på stationen i fredags kväll och vi åkte hem till mig och lagade en smarrig pasta. Sen snackade vi hela kvällen och en bra bit in på natten =) Vid kl. 3 slocknade vi efter nån timmes fnitter/tjejsnack i sovrummet. Igår gick vi på stan och myste, shoppade såklart en del och fikade i solskenet. Vädret har varit fantastiskt i Göteborg hela helgen, helt underbart! Efter shoppingen gjorde vi oss fina och drog till Johanna i Partille på kräftskiva, jättekul hade vi och det blev en spontan utgång som vi inte hade planerat. Vi skakade på våra rumpor fram till 4 på natten...

Idag har vi varit på Liseberg och lekt av oss =) Humöret har varit på topp och knappt några köer alls till karusellerna! Fotade Beca när vi åkte Flumride, vi blev blötare än vi trodde...

 

Njuter av ledighet

Idag som nästan alla andra fredagar är jag ledig och I Love It! Tyvärr så märks det ju en del på inkomsten men jag klarar mig finfint! Jag har klarat av frukost, lite städning och målat naglarna hittills. Nu ska jag göra mig iordning för en promenad till ica och systemet. I eftermiddag har jag tvättid och ikväll kommer Beca för att hälsa på i helgen. Imorrn ska vi iväg en sväng på stan och sen på kvällen blir det kräftskiva i Partille =) På söndag ska Beca och jag härja runt på Liseberg, kommer bli skoj! Älskar ju karuseller, blir som ett barn på nytt.

Här kommer en liten bild på minstingen i min familj från när vi var på Ikea förra helgen, undrar om han kommer bli en sångare när han blir stor...


Flås

Nu är jag precis hemkommen från jobb och träning. Första träningspasset på nya träningsanläggningen med nya träningskortet! Kände mej vilsen och jag såg nog vilsen ut också där jag gick omkring och synade maskinerna och letade...men det gick jättebra och jag gillar gymmet. Precis lagom med folk, man slapp trängas och köa =) Läste om deras pass oxå, låter jättekul, de har ett pass som liknar kickboxning som jag tänkte prova.

Har varit duktig och faktiskt lagat mat till mej själv ikväll. Lagar aldrig mat längre, så fruktansvärt tråkigt att göra mat till sig själv, så jag äter oftast ingenting om kvällarna. Men nu ska jag bli bättre på det så att magen och jag mår bra =)

Nu ska jag plocka lite här hemma och dammsuga sen blir det till att slänga sej i soffan och mysa lite innan läggdags.

See ya!


Long Time

Ojoj var länge sen jag skrev märkte jag nu. Jag som fått hem min dator i veckan också, men det var hårddisken som var knasig så de har gjort nåt med den så allt jag hade sparat försvann. Tänkte ju inte jag på, och det var ingen på supporten som sa till mig att spara över grejer på usb eller liknande. Surt måste jag säga. Så jag har fått installera om alla program som jag vill använda. =(

Har haft lite att göra oxå, därför jag inte uppdaterat så flitigt. Förra veckan hade jag problem med magen och sov i princip bort all övrig tid efter jobbet. Sen blev det lite bättre i torsdags och jag och Carro fick äntligen ordning på träningskortet =) sen var vi på tjejmiddag hos Pelto i Krokslätt, 3-rätters blev det men jag fick kolla på när de andra åt...det blev timjan och citrusstekt kalv till förrätt tillsammans med stekta kantareller och en kantarellsoppa. Till varmrätt nån cous-cous sallad med nektariner och massa gott samt parmaskinka och honungsmelon. Till efterrätt serverades det choklad panacotta, mango kompott och hallon sorbé. Himla smarrigt såg det ut att va. Vi fick en trevlig pratstund och det ventilerades mycket om jobb osv.

I helgen har jag haft besök av Syster och systerson, de kom i fredags och vi åkte då till Ikea och jag handlade möbler till mitt vardagsrum. Bra att få hjälp av syrran och hennes bil =) I lördags var vi på Allum i Partille och shoppade, lunchade och myste. Sen handlade vi mat inför kvällen och åkte hem för att skruva ihop möbler och busade med Agaton. Vi hade en jättemysig helg, på söndagen gick syrran på stan med en kompis medans jag åkte på personalmöte/brunch med mina jobb kollegor. En kanonhelg helt enkelt!

Denna veckan ska jag hänge mig åt att planera in träning i mitt liv. Tänkte börja imorrn med ett pass för att orientera mig på anläggningen. Det kommer nog bli både tufft och kul!

Ciao

RSS 2.0