Fredagsglädje på jobbet


Say it, don´t spray it...

..sa Stephanie kaxigt till pappa när han råkade spotta henne lite i ansiktet när de lekte med Barbiedockor på julafton. Pappa lekte med Barbiedockan som heter Lasse (efter stephs morfar skulle jag gissa) och dom lekte mycket bra ihop ända tills den lilla incidenten!

Jag skrattade en hel del...Steph är så charmigt kaxig, vilken tjej!

Kom och tänka på detta precis nu...fnissade lite för mej själv och var bara tvungen att skriva ner det här så att jag aldrig glömmer det =)

Problem

1. Det är hål i en av mina vantar så jag förfryser mitt högra pekfinger varje gång jag går utomhus.


2. Hel(vete)! Jag är nog fast i Farmville träsket på Facebook.


Avatar

Igår var jag och såg filmen Avatar =) Den var jättebra och det var kul att se en så speciell film. Men när jag la mej igår kom jag på att jag varken skrattade eller grät en endaste gång under hela filmen...det var ju lite olikt mej, jag som är känslosam när det gäller sånt...

 Nu ska det jobbas här, sen blir det årets första träningspass efter jobbet: BODYATTACK! Kan behövas.




Pippi Pelikan

Var ute och gick i kylan förut ikväll, gick i över en timme, och det var perfekt temperatur. -4 stod min termometer på när jag gick iväg. När jag gick började jag längta och minnas saker från min barndom, när jag växte upp. Försökte komma på vad som är mitt första minne, och det är svårt att komma på för man har ju hört saker som föräldrar och släktingar berättar men som inte är ens egna minne. Det som ständigt dök upp i hjärnan var alla barnprogram som jag älskade att titta på när jag var liten. Jag älskade tv och att se allt som hade med barnprogram att göra. Jag minns framförallt den där känslan när programmet äntligen skulle börja, hjärtat skuttade i mej :)

Jag kan inte komma på nåt annat minne, vilket känns lite sorgligt. Hade ju velat ha nåt speciellt minne om nån händelse eller nåt roligt jag gjorde, något hyss eller så. Men jag var en ganska lugn liten tjej tror jag...det enda jag minns är min passion för barnprogram. Minns några favoriter som...Från A till Ö, Fablernas Värld, Trasdockorna, Björnes Magasin, Tippen, Skurt OCH ett av mina absoluta favoriter: PIPPI PELIKAN!!!!
Jag vet inte riktigt vad jag fastnade för hos Pippi Pelikan? Kanske var det att hon kunde flyga? Jag kommer ihåg att hon for runt överallt i Stockholm, än idag varje gång jag går förbi det där tornet (eller vad det nu är) som har en hiss som går högst upp och där uppe finns en restaurang...tror det ligger vid slussen, då tänker jag på Pippi Pelikan och liksom nästan kikar efter henne, hon kanske finns där nånstans? Varenda gång finns en liten gnutta hopp om att få se henne där...




Guys and Dolls

Ikväll (natt är det nog nu iofs) är jag ruskigt trött, ska bli så skönt att blunda, liksom lite extra skönt när man är såhär trött. Jag har jobbat mellan kl. 08.00-17.00 idag, skulle jobbat till 18.30 men företagsspelet som var på IHM blev klart tidigare, och lika glad för det blev jag!! <3
Drog hem och slängde mej i duschen, snitsade till mej lite granna och hoppade sen på vagnen ner mot stan, Cillen hoppade på vid redbergsplatsen. Cillens pojkvän Max jobbar som musiker och ikväll spelade han i orkestern under musikalen Guys and Dolls så han fixade biljetter åt oss. För endast 50 kr, det var som hittat, kollade prislistan, våra platser kostade 575 kr. Sicken rabatt =)
Musikalen var grymt bra, tyckte jättemycket om den! Tänkte först att Jazz, nej det är nog inte min grej, men musikal är ju alltid musikal. Häftiga scenkläder, häftiga dansnummer och grym känsla när man såg orkestern framför scenen. Vi såg dock inte Max som spelade fiol. I pausen drack vi varsitt glas vin och nu känner jag av rödvinet, jag blir alltid så trött av rödvin. Passar ju bra eftersom jag ska sova nu. :)
Fick äntligen träffa Max idag oxå =) för första gången, jättetrevligt var det, vi hann tjöta lite på spårvagnen hem och trallade lite på broadwaymusik. Jag tyckte det var skitkul, han tyckte sådär, antar att man tröttnar när man spelar samma musikal om och om igen. =)

Blir ni sugna på att se Guys and Dolls, kolla in denna länken: http://sv.opera.se/forestallningar/guys-and-dolls-2009-2010/

(Länken är osynlig, vet inte varför, men dra med musen över så ser ni den glimta till).




Välkommen 2010

I år skålade jag in det nya året med några av mina goaste vänner i Oskarshamn på en jättefin sittning som 3 tjejer hade ordnat. Vi var 55 personer (de flesta Oskarshamnare) och det var fantastiskt roligt. Det var bordsplacering och jag kände typ ingen (förutom Linda, Anna och Cissi), men man lärde känna många! Vi blev uppdelade i lag kring borden och det var lite tävlingar, tyvärr blev tävling nr 2 för rörig så de fick avbryta =) Hehe tror att många blev för onyktra och rastlösa.

När vi kom dit bjöds det på snittar och mousserande och alla minglade runt och hälsade. Sen bjöds det på en kanonfin buffé som bestod av massa massa gottigottgott (läs på skånska). Efter ganska mycket alkohol och diverse tävlingar serverades det pannacotta som efterrätt och lite goa drycker till kaffet, baileys och conjac. Jag missade dock efterrätten (satt fördjupad i nåt trevligt samtal tror jag) men hittade den några timmar senare =)
Vid tolvslaget halkade vi ut för att skåla in det nya året i kylan...svinhalt var det oxå. Sen blev det disco resten av kvällen =)

De tre goa tjejerna som ordnat alltsammans.







Gott Nytt 2010!

Julen 2009

Jag Älskar Julen! Det var så underbart mysigt att komma hem till Vimmerby när snön gnistrade på backen och i träden. Kvällen innan julafton klädde jag granen (med hjälp av pappa som satte dit stjärnan) medans Anki fixade med maten i köket. Sen drack vi glögg och tittade på Uppesittarkväll med Bingolotto. Saknade syrran såklart =(

På julafton packade vi bilen full med julklappar och mat för att åka in till Lejonhjärtas Gata där vi firade jul tillsammans med Fam Andersson, Farfar, Mats & Johnny. Som vanligt äter man alldeles för mycket och rör sig alldeles för lite. Men jag, Emelie, Pappa, Anki, Marita och Lasse drog på oss massa kläder och promenerade till Kyrkogården där vi tände ljus på mammas och farmors gravar. Mysigt att stå där upp på kyrkogården och se ut över alla tända lyktor...inte en enda bil eller människa hördes, helt tyst! Inte ofta det händer kl. 18.00 i Vimmerby. Efter promenaden kom tomten och vi öppnade julklappar, sen lekte vi med det som vi fått och provade kläder osv. Emelie brukar vara våran lekledare och denna gången spelade vi Julklappsspelet som ingen av oss hade kört förut. Alla utom Jocke spelade så vi var 12 st. Lite rörigt var det men sjukt kul och vi skrattade en hel del =) Den populäraste julklappen var en ask med Dumle choklad som kastades huller om buller mellan alla. Mats vann den till slut men bytte bort den till Stephanie som blev själaglad! =) Lite stolt var man med tanke på att Fazer som gör dumle chokladen är min arbetsgivare. Hehe =)




Kring kl. 02 lämnade vi Lejonhjärtas Gata för att åka hem till Uggletorp och sova. Den natten sov jag riktigt gott kan jag lova =)

Jag längtar nästan tillbaks till julen! Men nu är jag tillbaks i Göteborg och ska tampas med jobbet och sökandet av att hitta ett nytt hem till den 1 april.

Gott Nytt!

RSS 2.0