Förgrymmade skit väder o skit göteborg!! V...

dsc01293 (MMS)

Förgrymmade skit väder o skit göteborg!! Varför fick vi inte behålla snön? Alla göteborgare bara klagar på snön o att det är kallt, buhu på er lipsillar... Nu när det haglar/regnar o blir snorhalt så trivs ni va? Men då ska ni få höra på nån som klagar!!! Jävla göteborg o jävla göteborgare!


GIFT heter Anna Mannheimer & Peter Apelgre...

dsc01295 (MMS)

GIFT heter Anna Mannheimer & Peter Apelgrens stand up show som pågår i biograf Draken just nu. Jag sitter gömd uppe i det mörka maskin rummet o sköter spaken till strålkastarna på scenen. De verkar grymma, skratten avlöser varandra... Kul på jobbet idag men jag längtar ändå lite tills jag får åka hem! Kan ju berätta att Anna o Peter är sjukt trevliga o precis likadana i verkligheten, blev bjuden på mingel på fredag kväll då de kör sista föreställningen, men jag befinner mej i falkenberg då. Vad är väl en bal på slottet?


Mitt Keltiska Horoskop

Tall

Tallpersoner är helt enkelt mycket förnuftiga personer, de stödjer allt som verkar logiskt. Att bygga luftslott och sväva ut i tankarna är för dem slöseri med tid, det finns viktigare saker att uträtta för dem. Då de är mycket dedikerade och seriösa måste de komma ihåg att skratta emellanåt. De måste bli påminda om att man kan göra saker och ting som inte alltid anses logiska och rationella, utan endast roliga.

Tallpersoners styrka är deras objektivitet. De är bra på att planera och organisera, de skapar ett liv på en fast grund och gör allt för att kontinuerligt förstärka den. De tappar ej fokus på deras praktiska mål, deras agerande baseras på grundliga överväganden. Därför är tallpersoner framgångsrika i yrkeslivet.

Tallpersoners svaghet är deras pedantiska sinne och de har svårt för att improvisera. Allt måste vara så grundligt utstuderat att de missar allt annat, livet rusar förbi dem. Om ett snabbt beslut måste tas så blir de villrådiga och lyckas inte bestämma sig.

De behöver mycket tid och uppvaktning innan de kan gå vidare i en kärleksrelation. Vad har kärlek att göra med rationalitet? Partners till tallpersoner måste vara av stadig natur och med en stor dos humor, de ska kunna visa tallpersoner nya sidor av livet.


SÅ FÖRSKRÄCKLIGT ROOOOLIGT!

Asså ni bara MÅSTE kolla in musik videon i mitt förra inlägg!!! Jag trodde att Cornelis skulle toppa min favvo-låt-lista ett bra tag framöver men det här är fan genialt! Jag älskar den här låten! Och jag älskar många låtar...jag blir helt i extas när jag hör en bra låt...det finns inte ord för att kunna förklara min glädje och kärlek för musik. När jag hör den här så vet jag inte om jag ska skratta, gråta eller skrika, jag och Johanna upptäckte denna låt igår och vi körde den nog typ 20 ggr igårkväll, tills vi kunde hela texten. Det var det sista jag tänkte på innan jag somnade...

ÄNTLIGEN ÄR DET NÅGON SOM UPPMÄRKSAMMAT PROBLEMET MED ATT SKILJA PÅ SATSUMAS, CLEMENTIN & MANDARIN!!!!! Som jag har irriterat mig på detta under en lång tid. På riktigt faktiskt. 

ÄLSKAR ALLTID DEEEEJ, ÄLSKAR ALLTID MEEEEEEEEEEEEEEJ

Jag har en känsla av att denna låt kommer slå rekord och hålla sig kvar länge på min favvo-låt-lista.

Gå gärna in på www.hoppetskyrka.se och läs mer. Skitkul! =D

Hoppets kyrka bjuder på finstämd julsång med Rolf Sparring


Överskattade kulhetsfaktorn för kvällen...

Kvällen har gått i rasande fart och jag har knappt hunnit med...blev bjuden på vinglögg när jag kom till jobbet så det kanske var alkoholen som gjorde det. ;)  Jag hann knappt gå in genom dörren här på kontoret när mina kollegor slängde fram ett litet kuvert i ansiktet på mej...och tjatade att jag skulle öppna det. Jag undrade vad dom nu hade hittat på, men det var inte dom utan en gäst som lämnat det till mig så de var jätte nyfikna på vad som fanns där i.

I onsdags när The Refreshments spelade så hittade vi (arrangörerna & jag) en mobil utanför biografen efter att alla gäster gått hem. Jag satte mej och försökte hitta nåt nummer hem men jag hittade inget, så då försökte jag ringa till min mobil för att få reda på vilket nummer telefonen hade så jag kunde kolla eniro. Men det gick varken ringa eller smsa så jag tänkte att ägaren kanske redan hade hunnit spärra telefonen. Då kollade jag smsen och såg att det senaste mottagna var från en Johanna som hade skrivit: "Hej mamma". Smsade till denna Johanna från min privata mobil, skrev att vi hade hittat en Sony Ericsson Xperia och att den fanns att hämta här, sen skrev jag även numret till receptionen så de kunde ringa dit dagen efter. Skickade smset typ kl. 01.00 på natten men jag tänkte att det är bäst att kontakta med en gång. Kvinnan som tappat mobilen hade lämnat kuvertet till mig och i det fanns 200 kr och ett fint vykort med blommor och ett stort TACK på...hon hade oxå skrivit en liten hälsning: "Tack för din Ärlighet och Vänlighet! / Lillemor Bengtsson"

För mig är det en självklarhet att man lämnar in upphittade saker och försöker hjälpa till, och bara kortet hade gjort mig jätteglad. Jag skäms när de ger pengar...jag skiter i pengarna, men de få orden gör mig så glad att jag vill fortsätta vara ärlig och vänlig. =D

I alla fall har Jonas Gardell genomfört sin sista extra föreställning "Trafikplats Glädjen" här i biograf Draken. Jag trodde jag skulle hinna kika lite men hade massa andra saker att fixa med och tiden bara sprang iväg. Draken är en jättefin biografsalong som byggdes på 50-talet men som nu inte längre används som bio. Den hyrs ut som konferenslokal och en hel del artister kör både shower, föreställningar och konserter där. Draken har varit Sveriges största biograf med sina 713 platser, men nu tror jag SF har en med över 900 platser i Stockholm nånstans. Draken är otroligt charmig och mysig, det finns till och med gamla piccolo dräkter kvar uppe i maskinrummet, handsydda av en sömmerska. Röda lite kortare kavajer med guldknappar och brodyr samt matchande hatt med knäppning under hakan. =)


Typ som den på bilden nedan.



Filmfestivalen arrangeras bland annat här och då pyntas det med röda mattor och annat lyx, 
plus att massa kändisar minglar omkring.  



Huah för och hänga dit bokstäverna på baldakinen...skulle jag nog inte våga själv.
Fast kanske är enklare när snön är borta. Jag älskar stilen med neonskyltar och baldakin,
finns ju inte mycket sånt kvar. 



Inne i salongen, helt magiskt om du frågar mej! Tyvärr suddig bild.



Här skulle jag också vilja gå på konferens. =D



Jag hann se en liten skymt av Jonas Gardell när han rusade ner från scenen,
ut genom backstage dörren som jag stod och höll upp, han grabbade tag i sin
jacka och skor som låg utanför och i samma andetag rusade han nerför trapporna
och hoppade in i en bil som stod och väntade utanför porten...jösses.
Han hade så bråttom att han glömde ta av sig myggan (miken), den hittade de 
slängd längst ner i trapphuset.


So long for today mina kära vänner!

Vinterjacka

För några veckor sedan budade jag hem en jacka från Tradera som jag hoppades skulle bli en bra och snygg vinterjacka, men tji fick jag! I annonsen stod det strl 42 men när jag fick hem den så var det strl XL, jag tycker att det ändå är lite skillnad...hade det stått XL i annonsen så hade jag aldrig budat på den. Men men...så är det när man handlar på Tradera, alltid en chansning, men man måste ju våga lite för att vinna. =)
Som ni säkert förstår så var ju jackan för stor, tråkigt nog, jag har ju provat massor av jackor i affärerna och då har det varit antingen i strl 40 eller 42, men XL tror jag mer är strl 44 eller 46, i alla fall på den jackan. Hur som helst så har jag nu sålt jackan på Tradera för nästan samma lilla summa som jag betalade.

Denna jacka var det:



Jag har fortfarande inte hittat nån snygg vinterjacka i affärerna...finns flera som är okej, men jag känner inte för att lägga ut 700-1000kr för en okej jacka. MEN då får man plocka fram sin påhittighet istället, som jag nu har gjort. Jag gillar ju min svarta kappa som jag köpte för 2 år sen i Oskarshamn på rea, men den är nu för stor samt att jag inte längre gillar den enorma kragen som var poppis då. Så kom jag och tänka på en jacka som min kompis Carro hade förra vintern, en svart kappa som var A-linjeformad, och den stylade hon till genom att ha ett snyggt skärp i midjan vilket jag tyckte blev vrål snyggt. Tänkte att jag oxå kunde prova det... =D

Innan min omstylning av jackan:


Man ser inte så tydligt men jackan har en stor krage som går ner över axlarna och sen är det ett knytband runt midjan. Bilden är från förra vintersäsongen.


Denna bild blev inte så bra men man ser ju att jackan är liiite för stor, knytbandet åker upp hela tiden så jackan blir bylsig och det är fruktansvärt irriterande. Sen är jackan väldigt tung pga materialet så nu när den är för stor så glider den ner över ena axeln hela tiden och det är obekvämt helt enkelt. I-landsproblem, jag vet! Men jag har varit väldigt duktig eftersom jag nu använder den gamla jackan fast i en ny egen-påhittad design som både är bekväm, varm och snygg. (Enligt mitt tycke)

Efter min lilla styling blev det mycket bättre:



Ja jag vet att jag ser sur ut här men det är faktiskt sjukt svårt att ta bild på sig själv i spegeln, så den arga minen beror på att jag koncentrerar mig. Lillfingret måste jag hålla upp så att det inte ska täcka linsen. ;) Krångligt det här!


Vad tycker ni? I och för sej bryr jag mig inte om vad ni tycker, hehe. Jag trivs skitbra i den nu i alla fall. =D

Jag har vikt in kragen på insidan av jackan och använder nu min nya favvo halsduk som jag köpte för några veckor sen. Jag har även bytt ut knytbandet till ett brett svart elastiskt skärp med dragkedje knäppning som jag köpte på Gina Tricot för över ett år sen på rea, endast 49 kr. Har aldrig använt skärpet så det var ju himla bra att det funkade till jackan, annars hade jag haft ännu ett onödigt köp i garderoben. =) Det allra bästa är att skärpet sitter perfekt vilket gör att jackan sitter där den ska utan att bli för tung, bylsig och hamna snett, & jag slipper hålla på att knyta om och rätta till bandet som fanns där innan. Jippie!

Johanna tycker att det var skitsnyggt och hon trodde jag hade köpt en ny jacka, bra betyg! Igår kväll var det faktiskt en kvinna vid spårvagnshållplatsen som frågade vart jag köpt min jacka...KÄMPEGREIT +++++

Nu ska jag hoppa in i duschen och förbereda mig inför en kväll på jobbet, det ska bli riktigt kul att jobba ikväll. Jag återkommer med en uppdatering om anledningen till det roliga. =) Jag jobbar hela helgen, långa dagar både lördag och söndag, men sen (äntligen) nästa vecka så lugnar det ner sig. Det skulle varit lugnt denna vecka men så blev inte fallet...blev inringd tidigare i onsdags och sen fick jag stanna till 01.30 för att vänta på The Refreshments som skulle rigga ner sin enorma scen, så det blev 12 timmar iställer för 6-7... Jag är extremt trött i kroppen nu efter att ha jobbat intensivt i några veckor. Mina rygg och axel muskler är ansträngda efter att aldrig få vila så behöver verkligen ta det lite lugnt. Ska jobba några kvällar bara, och sen har jag även en väldigt intressant intervju på tisdag som jag ser fram emot. =D

So long...


Somliga går med trasiga skor...

...säg vad beror det på?

Jag och Johanna såg Cornelis filmen på bio i tisdags och nu är jag så fascinerad av hans liv och hans historia. Fantastisk film som gav mig mersmak...vill veta mer, känns som att det lätt skulle kunna göras en film till, jag saknar vissa delar av hans liv och det är massa som jag vill veta mer om...jag har otroligt många frågor som jag inte kan släppa! 

Sen är det oerhört bra gestaltande av Hans-Erik Dyvik Husby (sångaren i norska bandet Turbonegro), jag brukar inte vara lättflörtad när det kommer till gestaltning, jag har lätt för att analysera detaljer och hittar lätt fel ;) men han blev Cornelis för mig!  

Vilka låtar Cornelis har gjort!!! Mina favoriter är "Somliga går med trasiga skor", "Deirdres Samba", "Mördar-Anders", "Hönan Agda" & "Turistens Klagan". Dessa låtar är väldigt olika varandra och jag gillar dom på olika sätt, både roliga och med en viss melankoli.

Något som jag inte visste är att han aldrig blev svensk medborgare då de krävde signerat intyg (typ från en gammal lärare i skolan) på att han kunde skriva och bemästra det svenska språket, vid den tidpunkten var han känd och hade redan skrivit mängder med låtar och bevisat att han var bättre på svenska än många andra...

Här kan ni lyssna på en av de låtar som jag nu trallar mycket på...vilket jag försöker göra diskret, fastän jag har lust att leva ut lika mycket som Cornelis...vet inte varför jag gillar den här så mycket?


Se filmen! Den innehåller glädje, ilska, och mycket sorgsenhet, men framförallt får man en inblick i ett liv som var otroligt fascinerande, i alla fall om man frågar mej.


Rock´n Roll Christmas

Yeah vad det svänger här på jobbet ikväll =D

I vår största lokal som är en "gammal" biograf från 50-talet spelar ikväll The Refreshments med sina gästartister, skulle tippa på att det är en ca 500 pers i publiken. Övriga konferensgäster har precis lämnat och nu ska jag gå runt och möblera lite i väntan på att spelningen tar slut och bandet riggar ner scenen...lär säkert bli kvar till natten, tidigast 24.00 skulle de va klara sa dom.

Kul är det i alla fall att arbeta med sånna här arrangemang! =)


RSS 2.0