Maestro please...

Som ni kanske förstått sen tidigare inlägg så älskar jag svt produktioner. Kul att se något annorlunda, nåt intressant och verkligt. Ikväll har jag sett mitt första avsnitt av Maestro, som jag har varit väääldigt tveksam mot. Men jag är kär...kär i musiken och kär i att få en inblick i en värld som jag innan viftat bort som nånting oerhört tråkigt och töntigt. Men fy fasen vad coolt det är! Nog för att jag precis fyllt ännu ett år äldre men jag tror att jag verkligen håller på att bli tant! På riktigt! Inte för att det är något dåligt, jag står för mina känslor och det jag intresserar mig för. Jag blir så avundsjuk, jag vill också testa att stå där framför en kör och en orkester och leva mig in i musikstycket och vara den som leder dem i takt och rytm. Låta kroppsspråket guida dem genom alla noter och toner. 

Sen var det ju minst sagt fascinerande att höra snyggingen Ola Rapace sjunga Trollmors Vaggvisa..."oh aj aj aj aj buff". Då fnissade jag gott kan jag lova. =)




Blev lite ledsen i ögat när jag precis upptäckte att de sänder friidrott istället för "Lykke" ikväll. Den enda serien som jag följer just nu. Längtar ihjäl mig till måndagar kl. 21:00, men tji fick jag. Funderar på att ta ett bad istället. Hmmm...


Lykke
Den danska serien Lykke, som börjar visas i SVT måndagen den 8 augusti, handlar om tvillingparet Lykke och Thomas som vid tio års ålder miste sina föräldrar och som har förvaltat denna omständighet på helt olika sätt. Thomas har behandlats ett flertal gånger för depression, Lykke har i stället gått ut Handelshögskolan i Köpenhamn och fått ett toppjobb.

Stig Thorsboe och Hanna Lundblad har skrivit manus till serien Lykke. Utgångspunkten för dem har varit att Danmark är världens lyckligaste land, samtidigt som nästan var tionde dansk äter antidepressiv medicin.

Serien Lykke handlar om huvudpersonen med samma namn, men också danskarnas upplevelse av lycka (lykke betyder lycka på danska) och att förändringar i livet inträffar när man som minst anar det. DR-serien handlar också om lust och om alla de drifter som trycks undan i dagens karriärfixerade liv. Den handlar också om den oklara gränsen mellan dröm och verklighet och vem som egentligen kan sägas vara tokig.




Myspys

Igårkväll gottade jag mig med middag på en av mina favvo restauranger, Danilo, och sen avslutades kvällen med ett biobesök. Vi såg en svensk film som heter "Kyss mig". Hade inte hört eller sett nånting om handlingen i förväg så hade ingen aning om vad som väntade. Vilken grym film!!! Satt klistrad genom hela filmen och den var sjukt bra. Många tankar och frågeställningar väcktes kan jag säga. Riktigt riktigt riktigt bra skådespel av de två tjejerna som spelade huvudrollerna, jag levde mig in fullständigt.

Kolla in trailern här!


Mäktiga rysningar över hela kroppen


Tänk vad kul man kan ha med en kamera när ...

img_2495 (MMS)

Tänk vad kul man kan ha med en kamera när man har lite alkohol i blodet. Vi hade såååå kul i fredags, party party! Men fy fasen vad seg man blir resten av helgen...fast denna gång var det lätt värt det! ;)


Here she comes again

Ja nu har det nog blivit dags för en liten uppdatering kanske, eller? Jo! Första jobbveckan efter semestern är avklarad (förutom ett pass på söndag kväll) och det känns helt ok. Vi har haft en del att pyssla med, mest förberedelser inför nästa vecka då vi chockerande nog har 1000 konferensgäster att handskas med. Känns som en riktigt bra start inför hösten. Skönt att vara tillbaks i göteborg också, särskilt när solen skiner som den gör idag!

Semestern spenderades hemma i Vimmerby och överlag är jag väldigt nöjd! Kände mig lite sliten innan jag for hem till byn, på grund av långa dagar på jobbet med en smått strulig svt-produktion. Känner att det blev en perfekt blandning mellan fart & fläkt och lugn & ro på semestern. Dock lite för lugnt vissa dagar pga en strulig stressmage, men det får jag leva med. Dom där härligt goda måltiderna som man ändå har längtat lite efter byttes tyvärr till stor del ut av fil och ljust bröd, pga magen. I måndags när jag träffade kollegorna igen så fick jag höra oro om viktuppgång under semestern, själv har jag gått ner några kilo. Så det kan bli.

Här kommer lite bilder från semestern, massa mys blev det! =D

Testkörde pappas nya åkgräsklippare! Skitkul!



Agaton tyckte det var jättekul att hjälpa till med veden! -"Mer, mer" ropade han.



Vi överraskade Emelie med en baby shower enligt amerikansk tradition. Jenny var det som kom på idén och fixade med allting, helt underbart kul. Emelie blev ganska chockad när ca 20 pers överraskade henne med en kväll av god mat, lekar och en massa presenter inför bebisens ankomst! Hon hade inte anat nånting.  
Mom to be! =)



Byta-blöja-tävling! Emelie hamnade i topp med sina 24 sekunder. Man ska alltså ta av blöjan, vika ihop den på ett korrekt sätt och sen sätta på en ny blöja under tidspress. Jag vågade ta mig an uppgiften och landade på samma tid som Emelie, 24 sekunder. Jenny visade sin talang när hon fixade det på 17 sekunder, men hon var domare så hennes resultat räknades inte, hon bara visade vart skåpet skulle stå. ;) Dock knockade Cissi mitt och Emelies resultat (som låg i topp) med sina 23 sekunder. Cissi vann 1:a pris. Grymt bra, och kul hade vi!



När det var dags för Emil (dad to be) att utmana så utgjorde han inget hot direkt. Men han lyckades ju med uppdraget, trots att det utfördes på ett lite mer våldsamt sätt. Många skratt blev det. =) 
"Ehh...vad är fram och vad är bak?"  



Första onsdagen i Augusti är det kräftfiske permiär i Borstingen. Här ser ni kräft-chefen (pappa) och gänget som fixar med burarna och betet. Vi var ute i god tid och fixade iordning, kl. 17:00 får man starta, enligt gamla traditioner i byn.   



Kusse Jocke & pappa har taktiksnack. Ser ni allvaret?



Kl. 16:50 tvingade pappa ut mig i båten, och jag satt taggad och redo att ro iväg.



Jocke satt också beredd med första buren. Ser ni ölen som han smugglat ner i hinken...den öppnades efter att sista buren lagts i sjön.



10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1...0! Tomas satt redo med uret och pappa väntade på att få putta ut oss.



Resultatet blev ca 300 kräftor, vi fick flest av gårdarna i vår by. Bra premiär!



Dagen efter. Fick väcka pappa smällandes med 2 grytlock. Någon fick i sig liiite för mycket av det goda. Han sökte tröst hos Anki som höll på att krivera av hans andedräkt. Sjukt roligt tycker jag. Jaja, denna gången behövde ingen köra upp pappa från sjön i skottkärran i alla fall, så det går ju framåt. Hehe.



Nu ska jag ta tag i dagen! Om en timme ska jag möta en kompis vid centralen, ikväll blir det lite party hemma hos mej med Anna & Terese. Sen ner på avenyn och möta upp ett annat gäng, nice.

Allt gott!

RSS 2.0