Food Revolution

Jag hamnade nyss framför tvn och ett program där Jamie Oliver, känd kock från England, åker till USA för att försöka förbättra skolmaten. Precis som han gjorde i sitt hemland England, kanske ni känner till? Där lyckades han faktiskt ganska bra eftersom han drev igenom flera stora förändringar över hela landet. Hans dokumentär serie blev t.o.m. nominerad till Emmy Awards i kategorin Outstanding Reality Program. Hans nästa projekt är nu att hjälpa en liten stad i West Virginia, Huntington, som har utsetts till USAs mest ohälsosamma stad. I deras skolmatsal serverar de pizza till frukost (???!!!), hamburgare till lunch (???!!!) och mjölken, som är smaksatt med choklad och jordgubb, innehåller mer socker än vad en läsk gör. Många av invånarna vill inte inse det enorma hälsoproblem många av deras barn kommer att växa upp med. Han kämpar mot ekonomiska restriktioner, fördomar, okunskap och ovilja att förändra. 

Jag blir så jävla förbannad!!! Ska man behöva pumpa i en massa socker i mjölken för att barnen ska kunna dricka och få i sig kalcium??? Vad är det för jävla idioter, jag blir vansinnig!!! Jamie gick på en föreläsning som jag tror riktade sig mot skolpersonal (de som tar beslut om leverantörer), där en representant från ett företag som säljer smaksatt mjölk höll en föreläsning om hur bra deras produkt var. Sen fick man ställa frågor och givetvis ifrågasatte Jamie varför de måste smaksätta mjölken med en massa socker. Han berättade att det i England och resten av Europa inte är några problem med att dricka vanlig mjölk som inte proppas med socker eller smaksätts med jordgubb. De allra flesta barn i Europa tycker om vanlig mjölk, så varför kan inte amerikanska barn göra det? Föreläsaren blev riktigt arg och otrevlig och lät inte Jamie ställa fler frågor, han kunde inte ens bemöta frågorna på nåt bra sätt utan betedde sig barnsligt. Inget bra tecken när ett företag inte klarar av att bemöta kritik. Hans beteende visar ju bara att Jamie har rätt, och att han inte vill att resterande deltagare ska ta till sig av den informationen. Han bryr sig väl bara om att sälja och tjäna pengar.   

Det finns ju socker i typ all mat numera, för att det ska bli godare. Det blir ju mycket godare också, tyvärr. Jag tror aldrig vi kan komma ifrån socker i maten, men vi behöver ju inte överdriva!!! När vi nu har den kunskapen om socker och hur fruktansvärt dåligt det är, varför fortsätter man hälla i socker i alla livsmedel som finns? För att tjäna pengar? För att man fullkomligt skiter i det? Okunskap?  

Helt sjukt att det i Huntington är lättare att få tag på vapen, knark eller en prostituerad än att få tag på en tomat. EN TOMAT!!!! Vad i helvete är det som händer?????

VÅGA VÄGRA SOCKER säger jag bara! Min motivation har ökat rejält och om jag vacklar nån gång så får ni gärna påminna mig om Huntington och detta inlägget. Som sagt så får man ju i sig socker via de flesta livsmedel, men jag vågar vägra det där onödiga sockret i form av kakor och godis. Jag mår skitbra av det, jag har inget sötsug längre. Det känns underbart! Känner mig så fri. Men så är jag också en människa som har väldigt stor aptit på just sötsaker. Jag kan nog t.o.m. säga att jag blir socker beroende, det går så långt att jag byter ut maten mot en tårta eller paj el. liknande. Jag vill liksom inte ha nåt annat förutom socker och sött. Vilket jag såklart mår sjukt dåligt av. Har märkt att jag lätt blir deppig, får ångest och självklart märks det på humöret när blodsockret skenar upp och ner så drastiskt. Jag har försökt att hålla det på en balanserad nivå, men det finns inget stopp för mig. På Johannas halv åtta middag så var jag proppmätt efter förrätt och varmrätt, men kunde klämma i mig hela min portion mörk chokladkaka med tjock go chokladcreme, och sen dessutom äta halva Peltos och lite av Terese portion också. Jag kan inte sluta, det är bara så. Jag blir helt manisk, när jag såg att Pelto & Terese hade dessert kvar så kunde jag inte koncentrera mig på samtalet eller personerna vid bordet, det enda jag tänkte på var hur jag skulle fråga om jag fick äta deras kaka också. Har ibland känt mig som en som inte kan sluta röka, sluta knarka eller annat beroende. Jag blir rädd för mig själv. Chips, nötter, ostbågar eller liknande har aldrig varit ett problem. Är inte så förtjust i det salta, det är kanske inte lika beroende framkallande som det söta?  

Här ser ni en trailer för Jamies program i USA. Han är så engagerad och kämpar som fasen, och han ger sig inte, det skulle nog jag gjort för länge sen om jag var i hans sits. Jag beundrar Jamie, han är en av mina idoler.  

Det handlar inte om att bli smala och snygga, det handlar om att må bra!!! Socker påverkar dels vikten, men framförallt påverkar det vår hormonbalans i hjärnan. Socker kan alltså göra att man blir deprimerad, okoncentrerad, trött, får ångest och helt enkelt mår dåligt psykiskt.



Poisen

Kika på den här intervjun med Anna Mannheimer och Peter Apelgren, de berättar om sin föreställning GIFT som de har kört på Draken under hösten 2011. Dom är så himla goa! Har sett deras föreställning typ 10 gånger (på jobbet) och dom är såååå roliga! Älskar deras humor, den där lite bonniga, göteborgska, snuskhumorn liksom. Ingen föreställning var den andra lik då de improviserar en hel del, vilket blir skitkul. Perfekt när man är "tvungen" att se den flera gånger. De är dessutom sjukt trevliga på "riktigt", så tacksamma, snälla och rara. Lika goa på scen, som i tv och i verkligheten.
Hörrni! Ta er till götet under hösten 2013 så går vi på deras uppföljare "Beiget och ofräscht". Hehe.

Lyxig shopping förhöjer tillvaron ibland

Kära vänner,

det här blir ett långt inlägg. Hoppas ni orkar läsa ända till slutet. ;) 

Först kan jag berätta att jag känner mig helt frisk idag efter en rejäl omgång influensa/feber/halsont/snuva. I fredags gick jag hem från jobbet alldeles yr, trött och hängig. Fick ersätta after worken med kollegorna med 2 ipren och sängen. 2½ timma senare vaknade jag jättepigg och mycket bättre, kände mig inte alls sjuk. Gjorde mig iordning och satte mig på tåget till Alvesta för att hälsa på kusin Marie och hennes dotter Alexandra som fyllde 16 år. Blev välkomnad med tacos och hann njuta av lite fredagsmys innan jag stupade i säng. På lördan mådde jag som vanligt, en aningens trött bara och lite ont i halsen. Det var kalas typ hela dan, pratade med släktingar och åt smörgåstårta. Höll mig borta från dessert bordet, och det var inga problem alls. Men fasen vad gott det såg ut! 


 
Kolla här! Hemgjorda princesstårtor och hembakta choklad- & blåbärsmuffins, osså lite köpebröd på det.



Här har vi födelsedagsbarnet (som egentligen inte är nåt barn längre). Försökte få ná till o le litegrann, men det var bannemig omöjligt. Suck, tonåringar.  

Jaja, lördagskvällen spenderades framför tvn och melodifestivalen. Jag och Alex låg och killade på varandras armar och ben som vi brukar göra. Så himla skönt, finns ingen som är så grym på att pillas i håret som Alex, jag typ somnar varje gång. Det saknar jag, nån att ligga och killa på innan man ska sova, mysigt med närhet. På söndan skulle vi åka och shoppa bestämde vi. Men nehe, först vid tretiden på eftermiddan slog jag upp ögonen och ångrade det genast. Lyckades ta mig upp (såg dock ut som ett vrak, vilket även är bekräftat av säkra källor) och tvingade i mig några matskedar fil ihop med tabletter. Gah, vad jag hatar att va sjuk. Det blev ingen shopping såklart. Jag tror jag var vaken typ 2 timmar sammanlagt på nästan 2 dygn. Skulle åkt hem på söndagskvällen, men det fanns inte en chans att jag skulle kunnat ta mig ombord på tåget och överlevt. Fick sjukanmäla mig och stanna i Alvesta. Först i onsdags kväll åkte jag hem. Åh vilken rolig vistelse, jäkla baciller! Inte jättekul att va borta när man är sjuk, men det var samtidigt skönt, för Marie (hönsmamma som hon är) tog hand om mig. Köpte nässpray, lypsyl, tranbärsjuice (urinvägsinfektion) och lagade soppa till mig. Hon "tvingade" i mig glass också, för det ska tydligen hjälpa. Höll på att brinna upp av febern (nästan iaf) så hon rotade fram lite sockerfri glass, haha. Men nu mår jag bra igen, så himla gött! =)    


Plötsligt händer det! Äntligen har jag återfunnit en gnutta lust för shopping! Det var verkligen länge sen jag tyckte att det var roligt att lägga pengar på kläder. Jag har inte hittat nåt som jag tycker att jag passar i, tycker bara jag ser tjock, kort och konstig ut. Har väl snarare handlat om synen på mig själv kanske. Men idag efter jobbet tog jag en "liten" sväng till stan. Är så glad för jag hittade riktigt roliga grejer som jag känner mig mega nöjd med (än så länge). Det blev ett par jeans från gina tricot, köpte ett par mörkblå av samma modell i augusti när jag var i sthlm och hälsade på kusin Anna. Dom jeansen har jag varit så nöjd med, använt dom sjukt mycket och de har jättebra passform. Nu blev det ett par i samma modell fast ljusare som passar till våren och sommaren. Köpte dem som är till höger på bilden nedan. En glad nyhet är också att jag fick byta ner mig en storlek i jeansen. =D  





Sen hittade jag denna ursöta toppen i spets på gina tricot också, så den var jag ju bara tvungen att ha. Jeans och vitt borde tillhöra vårens måste-ha! Så snyggt, särskilt om man får lite färg på kroppen.  



Sen gick jag runt och letade efter dojjor. Hittade ett par ursnygga bianco boots och förvånade mig själv och köpte dom faktiskt. Jag är extremt snål, och vill gärna tänka igenom sånna här "stora" inköp noggrant, men idag satsade jag. Är dock lite osäker. Inte på om de är snygga, de är galet snygga!!! Men passar de ihop med jeansen som har dragkedja längst ner vid ankeln på varje ben? Vad tror ni? Blir det för mycket dragkedja, eftersom det är zip på bootsen också? 
 


Fanns ett annat par som också var ganska snygga, med träklack, se nedan. Dock 300 spänn dyrare. Men passar de bättre till jeansen? Sen till sommaren så blir det ju ballerinas istället, längtar tills dess också! Har redan spanat in ett par skor som jag måste ha! Billiga också, ännu bättre. =) Jag är på gång nu hörrni. ;)




Nå, vad tycker ni? Ge mig gärna råd ang. skorna vs jeansen. Please, i need help...

Oh happy day!

Idag fyller vår VD år, han har semester och är bortrest, men vi skickade en mms hälsning. Kan man ha bättre personal?
Vår nya kollega som är under upplärning för att kliva in när Jens är pappaledig några månader, han fyller också år idag, och han fick samma hälsning. Han lär ju undra vart fasen han har hamnat...

Myshelg

I lördags åkte jag ner till Falkenberg, igen, för att vara med på lille herrns kalas. När jag knackade på dörren öppnade Agaton och stack fram sitt lilla huvud bakom dörren... "Har du ket med dig?" Haha, ja paketen är ju det viktigaste med kalas. ;) Men sen fick jag ett hej och en go kraaam. Det var ett roligt kalas och han fick massa presenter. Jag lyckades med att inte äta tårta, jag åt en banan istället. Det går bra nu, jag är grym på att hålla mig borta från socker. I söndags bakade syrran semlor och jag & lillen gjorde negerbollar. Jag klarade "The Ultimate Test"! Klarade att baka negerbollar och rulla dom utan att smaka på ett enda litet havregryn. Blev inte ens sugen, och det mina vänner, är en grym känsla! Men jag slängde däremot i mig 2 teskedar semlefyllning som jag lyckades skrapa ihop ur bunken som syrran hade slängt i diskhon. Det är bland det godaste jag vet, när jag jobbade på konditori i Vimmerby så fick jag en egen strut med semlefyllning av bagaren. =) Semla är inte gott, bara mandelmassan. Mums.

Nu har jag klarat mig undan socker på ett 30-årskalas och ett 3-årskalas. I helgen ska jag till Alvesta och hälsa på min kära kusin Marie och hennes familj. Min kusindotter Alexandra fyller 16 år på fredag och jag är bjuden på hennes kalas på lördag. Mycket kalas nu, roligt! Presenterna är dock svårare att fixa, har så dålig fantasi, men det löser sig nog. Nån som har ett bra tips till en blivande 16-åring? 

Nä nu ska jag klampa bort till friskis&svettis och skaka på fettet. Bästa medelpasset nånsin är på tisdagskvällar, en grymt energisk tjej som ler med hela kroppen och hon har grymma låtar. Förra veckan bestod typ halva passet av unga killar, det har jag aldrig sett på friskis förut. Kul.

Jag avslutar med två bilder från helgen...



Jag och lille herrn gosar i soffan efter en lång kalasdag, i väntan på melodifestivalen.



Syrrans hembakade semlor och negerbollar med polkaströssel. Mumsigt eller hur!

Konfex mässans första dag lider mot sitt s...

2012-02-08_09_01 (MMS)

Konfex mässans första dag lider mot sitt slut o nu svider det lite under fötterna kan jag säga. Jag o bossen känner oss supernöjda, vi har fått en massa beröm för vår hembakta chokladbrownie, för vår monter och vi har en mängd visitkort att följa upp. Det största arbetet blir nog efter mässan. Men vad kul det är!!!! Vad tycker ni? Kom gärna med åsikter, synpunkter o förslag.


Soool! Står o väntar på färjan som ska ta ...

2012-02-07_11_02 (MMS)

Soool! Står o väntar på färjan som ska ta mig till Eriksbergshallen och Konfex mässan. Idag ska vi bygga upp vår monter o fixa med en massa småpill. Imorrn smäller det, bara att försöka överleva kommande dagar som är överfulla med jobb, after work med branschfolk, ännu mera jobb och 30-årskalas o massa andra åtaganden. Puh. Men just nu njuter jag av solen och tar djupa andetag. :-D


Delicard

Av jobbet fick jag ett gåvokort från Delicard i julklapp. Kanonbra! Jag fick välja 2 produkter utav deras sortiment inom Kitchen Design. Jag har funderat och klurat ett tag, medans mina kollegor bestämde sig för länge sen och redan har fått sina grejer. Men nu har jag bestämt mig och klickat hem vinglas och en grillpanna. =)
"Delicard Kitchen Design är ett Delicard för den som älskar att bjuda på middagar. Här samsas världens finaste köksredskap och föremål som förhöjer upplevelsen av att laga mat och äta tillsammans. Att gåvorna dessutom är formgivna av världsberömda designers gör dem väl knappast mindre attraktiva."
Spiegelau är ett tyskt varumärke med bred erfarenhet inom glastillverkning. Första gången Spigelaus glastillverkning nämndes var i ett testamente daterat år 1521. Vi pratar alltså om flera hundra års erfarenhet av glasproduktion.
Alla duktiga kockar har en riktig gjutjärnspanna för att få det där professionella stekresultatet, speciellt på kött. Gjutjärnspannorna från GENSE är stabila, ändrar inte form och blir bara vackrare ju mer de används. Proffsens favorit. Diameter 25 cm.


Jag är så himla nöjd, fasen vilken bra julklapp! +++++


RSS 2.0