Halloween pyssel

Bjuder på bilder från gårdagen som jag spenderade i Falkenberg med systeryster och lille herrn. Vi köpte pumpor och dekorerade med vid deras hus, fint blev det. Fast inte den vackraste pumpan direkt, det var slutsålt överallt men vi lyckades få tag på denna "vårtiga" lilla saken. Bättre än ingen i alla fall.

Syrran gröper och Agaton poserar.



Ville ha en bild på pumpan och Agaton ihop, men det gick inte serru. Jag var tvungen att gå in och agera proffsig modell för att få lille herrn att sitta still på trappen och le mot kameran. Blev ju bra till slut. =)



Verkar som att jag har en väldigt bra kamera i min nya mobil, eller vad tycker ni? Har inte hunnit ta så många foton än, så det här var en bra övning.


Nu ska jag "copy and paste"-jobba lite till innan jag drar till friskis och springer på löpbandet. Sen ska jag tillbringa måndagskvällen med att arbeta.

På återseende mina kära vänner, på återseende! ;)

CLEAN



CLEAN är det hetaste inom parfym och kroppsvård och är ett helt nytt koncept. Alla dofter har sin utgångspunkt i ett stycke tvål vartefter doftnoter blivit tillsatta, då skapas en doft. Parfymerna och de övriga produkterna har alla samma effekt; känslan av att komma direkt ur duschen. Namnet säger allt om doften - enkelhet och renhet som representerar mycket av det användarna önskar i dagens samhälle. CLEAN är en exklusiv doft för den enkla sidan av ett komplicerat liv. Den unika fräscha lukten inspirerad av tvål är skapad i små kvantiteter vilket försäkrar att alla ingredienser är färska, rena och av högsta kvalité.



Denna parfym har jag köpt från ebay.com. Ett riktigt klipp gjorde jag, betalade endast 130 kr (inkl. frakt från USA). På nelly.com kostar den 450 kr + frakt. Den har extrakt från näckros och violblad med en antydan av tropiskt regn och sandelträ som ger en uppfriskande, enkel, fräsch doft. Asgo rent ut sagt! Tycker jag. Det luktar verkligen som om man precis tagit en redigt fräsch dusch, ingen tung parfym utan lätt och enkel. Me like! Om nån vill köpa parfym på ebay.com så kan jag rekommendera en säljare...billigt, bra service, snabb frakt och äkta varor. Inga kopior.

Nu ska jag ta en paus i mitt "copy and paste"-arbete som jag tagit hem från jobbet. På onsdag ska ca 900 namnskyltar vara utskrivna och sorterade, upplagda på bord och redo för att delas ut till en massa seminarie besökare. Om jag bara hade kunnat få alla namn rätt och slätt i ett excel dokument, men så lätt kan man inte ha det...nä, istället får jag 12 olika excel dokument med ca 200-400 namn i. Det är 12 olika seminarier och folk har anmält sig till varje seminarie, men det är ju en massa av deltagarna som anmält sig till flera seminarier, och det räcker ju med en namnskylt/deltagare. Då kunden inte kan leverera en enda deltagarlista utan 12 olika så får jag sitta och reducera ner dessa 12 dokument till enbart 1. Suck! Det är alltså tusentals namn som ska klistras in i ett och samma dokument, där jag sen sorterar i bokstavsordning och får sitta och radera dubletter. Suck. Nåja...jag börjar se ljuset i tunneln och kunden som jag gör detta åt, skrev tidigare: "Du är en pärla." Det gjorde mig lite mindre irriterad. Vill inte ha detta projekt att stressa över på måndag och tisdag, därför tog jag med jobb datorn hem och får kramp i fingrarna på en lördag.

Jag har ännu en "inte-göra-nåt-speciellt" helg och nu börjar jag återhämta mig ordentligt. Känner hur energin börjar vakna till liv och även lusten. Idag har jag varit på stan och inhandlat en hårtoning från HM och lite andra gottegrejer, och nu tänkte jag dra igång min spa-kväll. Dags o bli fräsch igen efter några veckors stressande och sjukdom. Försöka få upp påsarna som hänger under ögonen till normal höjd och att få hårstråna på huvudet att dansa igen, kanske kan få igång en slowfox i alla fall...kräver inga mirakel. Naglarna skall putsas och fötterna smörjas in...och benen ska plöjas från allt förvuxet ogräs. Jag kommer nog bli en människa igen. =D

Idag har jag även hunnit städa och laga redig mat, vilket är viktigt, så man får i sig alla vitaminer och det som kroppen behöver. Städningen är bra för själen, iaf för min själ, ordning och reda mår jag bättre av. Har fått fram lite doftljus i fönstrena och det doftar fikon i hela lägenheten...mumma! Träningen har jag också kommit igång med igen, efter 2 veckors uppehåll pga envis förkylning. Är stel som en pinne pga all träningsvärk, men nästa vecka, då jäklar! Då kommer jag va fräsch, len, dofta gott, ha ordning i huvudet och va starkare än nånsin.

Imorrn ska jag åka till Falkenberg för o hälsa på systeryster och lille herrn. Han ringde mig i onsdags och sa att jag fick va hans kompis. Gissa om jag blev glad över att höra det. Värmde riktigt gott. Han berättade också att han gjort ett armband på dagis, och han lovade att göra ett till mig med, i en massa olika färger. Spännande. Får se vad vi hittar på imorrn, kanske dekorerar en pumpa eller något annat halloween-pyssel. Jag får klura ut nåt bra. Förra gången vi umgicks så drog vi iväg till Fynda (affär) och provade maskerad hattar, det var jättekul, tyckte både jag och Agaton. Men vi köpte ingen hatt utan ett paket bilar istället. Hehe.

So long, farewell, auf wiedersehen goodbye.


I wish I could love without having to fear

Oh it's crazy
It's crazy up in here
I'm inside my head
How do I get out of it?

I’ll never know what I’m capable of
If I don’t go where I’m scared to be lost

Somebody gotta tell me that I’m gonna be alright...



Livets mening?

Såhär står det i månadshoroskopet för oktober på www.elle.se...

"Jungfrun har en jobbig men produktiv månad framför sig. Just nu cirkulerar det mesta i ditt liv kring arbetet. Det verkar som om du bygger upp något nytt och det tar det mesta av din energi."

Stämmer klockrent. I helgen var jag ledig lördag och söndag, efter att ha jobbat vansinnigt mycket en längre period och dessutom varit förkyld och halvsjuk. Fy fan vad trött jag är, min kropp skriker, varje muskel skriker! Känns som om jag går omkring i flera lager av bubbel-plast runt mig...jag hör och ser allt i slow motion. Hur tror ni att Sofie spenderade dessa lediga dagar då? Jo, med att sova, vila, stirra apatiskt upp i taket, läsa böcker och tidningar, kolla på tv (försökte se ifatt vad jag missat under veckan), duscha och tvätta håret. Fy fan vilken tråkig helg, men nödvändig.

På jobbet går det skitbra, vi slår nya rekord hela tiden, galet kul. Men man ska ju hänga med också, både i kropp och själ. Jag älskar ju att jobba och är så glad att jag trivs så bra på jobbet och att det går så bra för oss. Men vad går livet ut på egentligen? Det har jag funderat på en hel del på sistonne. Är det att skaffa man, barn och familj? Är det att gå ut och festa och träffa nya människor och få uppleva en massa nya saker? Jag har funderat mycket på vad jag vill, för det är väl det livet handlar om? Inte för alla människor på den här planeten, men just jag har ju en chans att göra precis vad jag vill. Men vad vill jag? Jag vet inte. Just nu känns allt fullkomligt meningslöst. Det brukar det inte göra. Jag brukar vara så glad för minsta lilla som händer i mitt liv. Men inte nu. Jag jobbar för mycket. När jag jobbar för mycket så går all min energi åt till jobbet, för när jag kommer hem (även om jag har några timmar kvar av dagen) så orkar jag inte göra nånting. Ingenting! Jag vill inte prata med en enda människa till, räcker med de 100-tals jag pratar med på jobbet varje dag. Så jag låter mobilen ligga kvar i jack ficken, på ljudlös. Jag orkar inte ens tänka på framtiden, att planera in något kul eller att träffa kompisar. Det finns inte på världskartan. Gå på dejt för att försöka hitta en karl att göra barn med så man kan bilda familj...när skulle jag hinna med det? 

Nej...just nu är jag inte nöjd med mej själv. Inte kul det här. Men det lugnar ner sig några veckor nu på jobbet, innan det drar igång igen. Längtar oerhört till halloween helgen då jag är ledig 3 dagar på raken! 3 dagar!!! JISSES! Osså räknar jag ner till jul, för då är jag ledig 3 veckor. Som en semester, jag har lång semester 2 ggr om året. Hur gött är inte det? Men är det värt det? Att jobba mer i vissa perioder och att sen va långledig? Hur ska jag klara av familj i framtiden om jag jobbar såhär? Jag orkar ju inte ens med mig själv? Det är inte svårt att deppa ner sig i många tragiska tankar. Inte svårt alls. 

Men men, snart är det dags för en vändning, jag känner det på mig. Snart händer det nåt kul, det känns i magtrakten på nåt vis. Kan inte förklara hur eller varför, och jag har ingen aning om vad som väntar mig. Men jag har en så stark känsla av att nåt kommer hända mig snart, nåt speciellt. Vad sjuttsiken kan det vara? 

Fortsättning följer...       

Dagens komplimang...fick precis mms av syr...

img_7924 (MMS)

Dagens komplimang...fick precis mms av syrran. En bild på en sovande liten herre och texten: "Lik sin moster när han sover :) plutmun och allt!! ;) kram och puss" Om det stämmer så är jag dönöjd!! För jisses vad han är söt, lilla hjärtat. Jag kommer somna med ett leende på läpparna ikväll...


Filmtips!

Igår kväll var jag på bio med Johanna & Terese, vi såg Jägarna 2. Uha sicken film. En chockerande, spännande, rå och ledsam berättelse som utspelar sig uppe i dom norrländska skogarna. Tack gode gud att jag inte ska hem till Uggletorp över älgjakten, känns väldigt bra efter att ha sett denna film. Spänningen varade i 2 ½ timma och sista timmen satt jag med spända axlar och skakande händer, glömde t.o.m bort att andas ibland och när jag sen tog mitt första andetag så blev det en sån häftig inandning att tjejen breve ryckte till varje gång. Sorry!

Efter filmen var vi så uppe i varv att vi drog iväg och mötte upp Pelto för en öl/cider på puben, vi var tvungna att lugna nerverna lite. Nästan så att jag hade behövt ta en whiske ta mej fasen. Tanken var att vi bara skulle stanna en liten stund men vi blev sittandes till kl. 2 på natten, pratandes om allt mellan himmel och jord. Många skratt blev det, vilka härliga vänner jag har! =)



Gotte Helg

Vilken härlig helg jag har haft! Synd att tiden alltid rusar iväg när man har roligt, men har hunnit med en massa ändå...

...bland annat 2 timmars powerwalk med Cicci, fredagsmys i soffan med Louise & Andreas som kom på besök, träning, shopping med Johanna, middag med Louise, Andreas och Johanna på restaurang, chillat i bilen med guns and roses i cd-spelaren, vart i syrrans hus och kollat hur renoveringen går, busat med lille herrn, ätit våfflor, träffat pappa och anki som jag inte sett sen i somras, spelat wii med syrran & anki, fått go massage på axlarna av systeryster och dessutom hann jag med att läsa godnatt saga för lille herrn och somnade nästan i hans säng på kuppen. Sen har jag skrattat i massor, nästan ont i käkarna.

Guu vad jag har haft skoj! Känner mig så pigg och alert, måste lyckats hitta rätt balans med min träning & kost för så här bra har jag inte mått på lääänge. Jag sover som en prinsessa också, spikmattans förtjänst skulle jag tro. Inget kan få mig mer avslappnad än när jag lägger mig på min älskade spikmatta. Meditation är viktigt hörrni, spelar ingen roll hur ni mediterar, bara ni gör det på något sätt. 

MEDITERA
Att meditera är att vara i nuet och för en stund släppa allt som sker omkring oss. Gör man det, släpper man också oro och bekymmer för det som har varit och det som komma skall. Det finns många olika tekniker man kan använda sig utav, man väljer själv vad som passar bäst. Spelar ingen roll om du sitter skräddare  på en yoga matta och håller upp händerna i luften, eller om du går en promenad i skogen eller pular i trädgården. Oavsett vilken metod man använder, så handlar det om att lyckas med att "bara vara"...här och nu. 

Jag har inte fattat det där med meditation innan, har tyckt det låter konstigt och att det är nåt andligt "hejkon bejkon". Men nu fattar jag vad det verkligen är, och det är oerhört skönt att koppla av så djupt att tankarna liksom slumrar och allting runt omkring blir oviktigt för stunden. Jag brukar försöka koppla av på kvällarna, funkar bäst när jag är själv och verkligen kan koncentrera mig. Precis innan jag ska sova så lägger jag mig på rygg på spikmatten, stänger av all teknik som tv:n och stereon, släcker överallt. Så oerhört skönt med tystheten, och spikmattan får mig att slappna av mycket lättare. Slutar oftast med att jag somnar väldigt väldigt djupt och gott. Dom stunderna är guld värda för mig. 

Testa ni också, hitta ert egna sätt att "bara vara". Det har hjälpt mig att hantera stressen som tidigare hållit ett hårt grepp om mig, men inte nu längre! =)

Vill bara avsluta med att rekommendera er att spela Wii! Det är galet kul och man rör på sig vilket är nyttigt både för kropp och själ. Hehe, hälsocoachen Sofie ;) Jag utmanade syrran i att paddla kanot och fy vad vi kämpade. Pappa & Anki hade väldigt roligt åt oss där vi flängde med armarna hysteriskt i luften. Jag vann! Yeah! Jag brukar inte ha så mycket tävlingsinstinkt men när jag möter syrran så får jag press på mig...det är barndomsminnena som väcks till liv, eftersom jag är storasyster så bara måste jag visa att jag är större, starkare och smartare. Men hon slog mig i bordpingis och basket den lilla fisen. Attans!


RSS 2.0