Mums! Årets första julbord, fy fläen så gött.

2011-11-30_18_48 (MMS)

Mums! Årets första julbord, fy fläen så gött.


Konstig vecka

Idag har jag vart o hämtat min laptop som jag lämnade in förra veckan. Jag är jättenöjd måste jag säga, de gjorde en kostnadsfri bedömning och efter nån dag ringde de mig och berättade felet och vad det skulle kosta att fixa det. Sen fick jag själv välja, slänga eller återuppliva den? Jag valde att fixa den, de var tvungna att byta hela hårddisken och städa upp inuti, då det fanns en massa damm överallt. Men jag betalade bara 1 500 kr för detta, och då har de ordnat med en mycket bättre hårddisk än den gamla och även installerat det nyaste operativsystemet, Windows 7. Det känns som en helt ny dator! Mycket nöjd! Nu när jag har köpt en platt tv så kan jag ju också koppla ihop datorn med tvn och kolla på youtube klipp på "the big screen". Åh vad skoj! Känner mig riktigt high tech! =)

Annars är denna veckan konstig, jobbar bara kvällar förutom fredag. Jag är förkyld och har en omgång rejält intensiv mensvärk. Aj aj aj. Men jag fick en extra stark tablett av chefen så smärtan börjar avta, dock kanske jag blir groggy. ;) Ikväll är det julbord hos oss, det är Sodexo som har bjudit in alla sina kunder och jag, chefen och vdn skall representera mitt jobb. Eftersom de är i vår lokal så ska vi finnas där för att försöka "sälja" in vår anläggning. Känner ju inte direkt för att smila upp mig och kliva i "sälj-rollen", men man får offra sig ibland. Ska bli gott med köttbullar i alla fall.   

Nej nu ska jag byta om och försöka se representativ ut. Sminka näsan bland annat, så jag inte ser ut som rudolf med röda mulen.

Tjo flöjt!



Hallo Österreich

Igår var det dags för den tredje "halv åtta" middagen, och denna gången var det Terese som bjöd oss till sitt place i Majorna. Hon körde österrikiskt tema och kvällen var fantastisk! Från att ha surat, grinat och gnällt hela dan på jobbet (pga förkylning och trötthet) så blev tillvaron mycket roligare efter 2 snapsar. Jihooo!

Till förrätt bjöd hon på en österrikisk buljongsoppa med gott bröd till. (glömde fotografera)

Sen serverade hon en klassisk österrikisk schnitzel med smör- och persilje slungad mandelpotatis & rödvinssås. Fattar ni hur sjuuuukt gott det va! Vattnas i munnen bara jag tänker på det. Terese har drivit ett eget värdshus i de djupa skogarna i småland och då var hon känd för sin schnitzel. Jag förstår varför!!!!





Till dessert bjöd hon på Palacinky, det är crepes fyllda med vaniljglass
och toppad med grädde, hemgjord chokladsås & rostad mandel. 

Här ser ni mej suktandes efter den goda desserten, alldeles blek och småhängig dock =(




Vi hade det såååå gott igårkväll! Superbt, fantastiskt och helt underbart!



Nu är det bara Pelto kvar, spännande att se vilket tema hon väljer. Vi är så nöjda med de här middagarna att vi redan har bestämt oss för att köra ännu en omgång till våren. Ett mysigt sätt att träffas på! Kan rekommenderas till alla!

Just nu

2011-11-28_19_24 (MMS)

Halv åtta hos Terese, blev bjuden på en österikisk kräuterbitter-snaps! Nu snurrar det lite lätt kan jag meddela...härligt! ;-)


Jihooooo

Nu har jag fått tummen ur! Äntligen har jag beställt en ny tv, en plattis! Fasen vad skoj, längtar tills jag får koppla in den och titta på en massa bra program. Har i ett års tid haft en 23 år gammal tjock tv som jag fick av Ankis bror. Men den krashade för några veckor sen, och först nu i helgen saknade jag tv nåt oerhört! Börjar bli lite mer ledig och då är det ju mysigt att kolla på tv eller köra igång en film. Så nu klippte jag till på en billig liten plattis (32 tum) som jag hittade på Netonnet, för endast 1990 kr. Dä ni! (snål som jag är) ;)



Nu har jag bara några saker kvar på min teknik-lista...

Köpa platt tv
-  Köpa dammsugare
-  Köpa fjärrkontroll till DVDn
-  Lämna in datorn (ev. köpa en ny om den är helt död)

Jag har haft värsta teknik strulet under de senaste månaderna. Först krashade min bärbara dator, sen försvann min fjärris till DVDn så har inte kunnat se alla filmer för man måste ha dosan för att välja språk och "spela film" osv. Sen gick dammsugaren sönder och nu sist TVn. Helt otroligt! Men jag har klarat mig superbra ändå, och väldigt länge utan att klaga. Men nu räcker det, nu ska det bli ordning och reda på torpet.

Jag kan i alla fall byta ut tjock tv´n med gott samvete, för den är banne mig använd till "the bitter end"!

Mums!

2011-11-04_16_00 (MMS)

Slänger in en bild på efterrätten jag bjöd på igår, bara för att läska er lite o kanske ge lite inspiration till fredagsmyset. =D Ikväll är jag bjuden på middag hos Emelie, undrar vad hon har hittat på...börjar bli hungrig nu. Önskar er alla en mysig alla helgona helg, det ska jag ha, jag lovar!


Halv åtta hos mig

2011-11-04_15_25 (MMS)

Igårkväll var det min tur att bjuda på middag, jag o tre tjejkompisar kör "halv åtta hos mig" under hösten. Jag var 2:a så nu är halva omgången klar, jag ser fram emot att få njuta av ytterligare några 3-rätters bjudningar. När man själv håller i galejet så blir det ingen ro o vila direkt. Har lagt ner en massa energi på min middag o jag är supernöjd! Allting gick så smidigt och maten blev kanon, alltid pirrigt när man testar helt nya recept, o nya drycker. Förrätten blev en succe, jag serverade tre olika ostar på tranbärsknäcke. 1. Västerbottenost-smör. 2. Krämig mögelost (fromage de rois) & en päronmarmelad med kummin till. 3. Svensk getost med aska (Herta) & nypon- och rabarber marmelad. Till detta serverade jag en fransk cider från Normandie. Passade perfekt, särskilt med mögelosten. Kul med nåt annat än vin till ost tycker jag. Ja resten av menyn ser ni på bilden ovan, allt blev grymt gott! Väldigt lyckad kväll, jag ger 5 stjärnor till mig själv. Hehe =D


Talande rösten

Har asroligt hemma i soffan när jag testar min nya mobil. Jag behöver inte röra ett enda finger om jag vill ringa t.ex. Samtal med anki... Jag säger: call pappa mobil. (numret slås o signalerna går fram) Anki svarar: det är anki på anders mobil. Jag: skrattar o frågar vad dom gör. Anki: vi har by-möte (hör massa röster i bakgrunden) Jag: jag kan prata med min mobil, om jag säger "call pappa" så gör den det. Anki: skrattar högt o säger "vad knäpp du är" Jag: det är ascoolt ju! Anki: säg det igen om en kvart. Vi lägger på o jag känner mig så jäkla nöjd. Nu ska jag be mobilen ringa till pappa igen. =D


RSS 2.0