Vart tog vaniljstången vägen?

Igår kväll hade vi kräftskiva i Uggletorp, den var som vanligt väldigt innehållsrik. Jag och Anki dukade upp väldigt festligt på altanen med girlang och kräft hattar. Anki gjorde en kanongod kycklingpaj och sallad och bröd till den bjöds det på.


På med kräfthattarna! Till maten dracks det en massa snapsar av olika slag och varje snaps inleddes med en snapsvisa såklart. Emelie höll i visorna, det levererades både äldre och nyare varianter, allt från Helan går till Spritbutiken. Marita och Anki sjöng en gammal snapsvisa som handlade om nån halt Lotta (?) som de sjöng när de var unga. Ni förstår hur härligt vi hade det...mitt i allt det härliga utbrister faster Marita: Vart tog vaniljstången vägen?? Jag trodde jag skulle dö av skratt. Det visade sig att hon och Emelie hade varit på Hultsfreds marknad och köpte då en vaniljstång, Marita undrade vart den blev av. Ibland undrar jag hur våra hjärnor fungerar eftersom de mest märkliga ting kan dyka upp under olika omständigheter.



Efter kräftorna bjöds det på kaffe och cheesecake, Emelie var först i kön. Efter det blev det PARTY!



Nu sitter man här dagen efter och slöar på jobbet...skönt att jag bara har 2 dagar kvar efter denna. Jag förtjänar lite ledighet faktiskt. Hoppas alla lever ett lika gott liv som jag!

Tschüss!




Kräftskiva



Ikväll är det varning för kräftskiva i Uggletorp! Konstigt att det känns så kul och mysigt att ha kräftskiva när jag inte ens tycker om kräftor, varken levande eller döda. Men det luktar gott om dillen och den goda lagen, vaknade av den doften kl. 01.37 imorse...gick upp för att gå på toaletten och då slog doften mig när jag kom ut i hallen, mötte Anki och hon höll på att koka kräftor som hon och pappsen fiskat upp ur sjön. Man måste ju ha nyfiskade och nykokta kräftor på kräftskivan. Särskilt om man bor på landet och 100 meter från sjön.

Inatt fick jag kramp i vaden (igen) suck. Gör så grymt ont och det krampar i flera minuter. Typiskt eftersom vi har gäster på övernattningsbesök. Syrran & Markus kompisar är på besök i helgen för att gå på ALV. Pinsamt eftersom jag typ ger ifrån mig ett vrål/skrik/stön-blandat läte av smärta. Hoppas jag inte väckte någon :/

Sitter på jobbet och längtar till friheten, det är ju så fint väder idag jö! Ska i alla fall sluta kl. 14 idag, Linn kommer för att byta av mig, kanske får stanna kvar en liten stund och lämna över diverse saker men kommer säkert ifrån hyfsat tidigt. Helst hade jag velat sticka iväg och hinna med att gå lite på ALV och se en teater men nog bäst att åka hem och hjälpa Anki med förberedelser inför kräftis ikväll.

Idag ska jag skicka iväg 5 st ansökningar till olika jobb i Göteborg. Vi får la se hur detta går ;) Hoppas på att något gott ska komma ur detta här.

Ha en trevlig lördag!

Au revoir!

5 dagar kvar

Uhhh bara 5 dagar kvar att jobba och jag har inte skaffat mej ett nytt jobb ännu...men det löser sig ju alltid! Jag behöver vara lite ledig och bara få göra ingenting! Nästa helg ska jag, Johanna, Anna och Carro till Kristianstad för att fira Carros födelsedag. Vi ska bo på hotell och gotta oss med party och myspys! Ska bli super kul! Sen efter det blir det att åka hem till Vimmerby och reda upp min "boende och jobb" situation! Försöka fixa jobb, kanske får åka ner på intervju och grejs i gbg, hoppas!

Ikväll jobbar jag såklart, syrran och markus är i Vimmerby denna helg, ska bli kul. Fast jag jobbar såklart hela helgen, men jag hinner med kräftskiva på lördag kväll. Ska bli göör nice! Anderssons kommer ju oxå ;)

Jag vill tacka alla för de otroligt fina presenter jag fått på min 25-årsdag!

Vinflaskor, champagne, mousserande vin + en massa annat drickbart!
Pengar! Alltid bra att ha!
Tjej weekend i Linköping med god middag samt underhållning i form av LADIES NIGHT! Ahhhhh!
Show/Teater/Konsert weekend i Göteborg med min kära vän Pelto!
Presentkort på La Classe, tack pappa och Anki. Nu ska jag köpa mej en go parfym och snyggt smink.
Chokladaskar, usch och fy, nu blir jag ju ännu tjockare!
Örhängen, superfina!
Skålar från Kosta Boda, jättefina, längtar tills jag flyttar till min egna lya och kan pryda lgh med dem.

Jag köpte en dator till mej själv! Äntligen slog jag till och hittade en kanon fin dator. Passade på när jag var i Växjö i början av veckan. Windows Vista är jag inte så van vid men jag lär mig nog snabbt! La in alla mina 753 kort i datorn, kändes som om jag behövde avlasta kameran lite. Fick oxå Mamma Mia Soundtracket från Alexandra som jag kopierade in på datan. ;)

Hoppas inte jag glömt någon present nu, det vore pinsamt!

Ciao


Back to Alvesta

Jag sitter här på jobbet igen, känns som om det enda jag gjort denna veckan är att ha jobbat! Stämmer nästan, tufft att jobba 13-22 varje dag. Idag jobbar jag dessutom min 13:de dag av 13, känns skönt att ha 2 dagars ledighet. Direkt efter jobbet åker jag till Alvesta med bussen, Marie kusin hämtar upp mej i Växjö. Vi får se om hon verkligen hämtar mig i Växjö denna gången, sist stod hon vid busstationen i Alvesta o väntade på mej. Jag ringde och hon bara: jag står här vid bommarna som jag alltid gör...jag: Va? Jag gick omkring runt hela stationen och letade med henne på linjen, men ingen Marie hittade jag. Sen kom vi på att jag var i Växjö och hon i Alvesta. Suck! Jag har nu sagt till henne (ca 5 ggr) att jag kommer till Växjö, hoppas hon fattar...hehe.

Usch vad jag sov dåligt inatt, så jobbigt när man lägger sig sent och vet att man måste upp om typ 6 timmar, jag kan inte sova. Jag vaknar varje halvtimma med mobilen i handen, kollar vad klockan är och sen somnar jag om tills det är dags att gå upp. Sen känns det som om man aldrig överhuvudtaget sovit. Ska bli gött att sova hemma i Alvesta igen, där sov jag alltid så bra!

På måndag ska jag och Marie ta en heldag i Växjö tillsammans, jag köpte aldrig någon present till henne när hon fyllde år så jag ska bjuda henne på en hemlis. ;)  Har beställt tid kl. 10, ska bli så kul. Sen ska vi shoppa och äta kina mat! Gött. Jag har värsta långa listan som jag måste shoppa, kul att shoppa lite myskläder och koftor inför hösten. Jag borde köpa skor också om jag hittar några. Sen ska Marie o jag kolla om vi hittar några bra spa resor till estland i september, jag är sååå sugen på att dra iväg några dagar för att bo lyxigt på spa och träna, gå på olika behandlingar, shoppa och äta gott. Vore en skön start på hösten. Har ju endast haft 2 veckors semester...

Längtar tills 11 oktober när jag ska få gå på Ladies Night i Linköping! Lyssnar på Martin Stenmark i radion nu...åhhh!

Ciao.

Trött

Idag är jag väldigt trött! Låg och läste till kl. 2 inatt och sen vaknade jag vid nio tiden och låg och läste till 12, sen började jag jobba kl ett. Slapp och skön dag men man blir trött av att bara ligga...men ganska skön atmosfär på jobbet ikväll, så jag hinner nog t.o.m ta min rast. Fast bara kanske och knappast oavbrutet. Mitt liv är ganska tråkigt just nu, bara jobbar och jobbar, händer inget kul. Jag ska vara ledig måndag och tisdag, ska bli riktigt skönt, fast jag åker till Alvesta på söndag kväll, det ska bli skitkul att umgås med Marie, jonathan och alex igen samt att hälsa på på gamla jobbet. Men jag ska inte göra något som jag inte vill! Jag ska bara göra saker som jag vill göra! Jag ska shoppa i Växjö tänkte jag, jag ska ha lite hemma spa, har inte skött om mej på 2 veckor. Usch! Naglar behöver filas och hår behöver inpackas...vilken tur då att jag fick massa hårgrejjer när jag var med i Tjejgången i Storebro! Där fick alla som var med dra en lott med ett nummer på och sen fick man en present på det numret. Jag fick en påse med spray, mousse, schampo och hår inpackning från en frissa i hultsfred. Himla bra present måste jag säga, saker som man alltid behöver. ;) Kändes oxå himla gutt att få en present efter det loppet, gå 8 km i ösregn är ju inte vad jag kan rekommendera direkt. Vi var dygnsura när vi kom i mål. Men stolt var jag, som tuppen!

Jag fick inte jobbet i bromma som jag sökte, lika bra det eftersom jag inte vill bo i sthlm..hehe. Nu undrar ni säkert varför jag då sökte ett jobb i sthlm, jo fanns inga andra jobb som jag vill ha att söka. :( Men nu ska jag söka 2 jobb i Göteborg, dom låter kanon. Vi får väl se vad fröken Sofie hittar på i höst. Ingen som vet, ingen som vet. Jag ska nog jobba en eller några veckor till på Björkis i alla fall. Trivs bra här, kul men tuffa pass nu, fast jag vill ha pengar!!!

Vad ska jag köpa för dator??? Har tänkt på detta i flera månader men inte kommit fram till nåt vettigt! Vet inte vad jag vill ha? Usch så jobbigt. Pustar. Ingen som har nåt bra förslag?

Tjolahopp.



Jobbe å jobbe..

Jaha..sitter och tittar på mitt schema nu och kan konstatera att jag kommer förmodligen få jobba 13 dagar i rad. Ska bli trevligt hehe, jag behöver pengar så det blir nog bra. Har ju inte något jobb inför hösten...

Men sen efter mina 13 dagar är jag ledig 3 dagar och då fyller jag år så funderar på att åka ner till Alvesta och fira med min kusin med familj, samt träffa gamla jobbar kompisar!

Idag jobbar jag 7-4 men resten av veckan jobbar jag kväll, så det blir sov morron i massor nu. Trivs bra på jobbet trots att man jobbar själv i receptionen nu.

Saker jag ser fram emot nu:    Gå på ALV med syster + gänget 

                                                         Kräftskiva med syster + gänget
                                                         Ha lite släktkalas (när ska jag få tid med detta?)
                                                         Fira min födelsedag i Alvesta
                                                         Få svar angående jobbet jag sökte i Bromma
                                                         Fira Carros födelsedag med party i Kristianstad
                                                         Köpa ny dator (frågan är bara om jag ska ha mobilt bredband
                                                         oxå och kanske då abonnemang?
                                                         Januari 2009 då mitt älskade systerbarn ploppar ut!

Back to work! Ciao.


Getingstick

Fasiken också, fick ett getingstick i fingret igår, den j_keln satt på tangentbordet på knappen escape! Hoppade omkring i receptionen och gnydde lite för mig själv, som tur var fanns ingen i närheten...sen jagade jag den där fula getingen runt hela receptionen med en flugsmälla. Men jag fick aldrig tag på han, jag slår vad om att han buzzade: haha, du kan inte ta mej...

I alla fall så ringde jag Anki o frågade vad jag skulle göra, det sved rätt mycket. Anki sa att jag skulle ha fingret i ett glas mjölk så jag satt här på en stol framför en data station och hade fingret i ett glas mjölk. Weird det måste sett ut.

Efter jobbet igår skyndade jag hem för att duscha och fräscha till mig inför Anna & Annikas 20 respektive 50 årskalas i Hägerrum. Det blev lyckat, de bjöd på kassler, rostbiff och potatissallad, sen gick vi tipspromenad och det var svåra frågor om allt från djur till internetuppkoppling. Jag munhöggs med min farbror Bengt mest hela kalaset, sen blev jag så grymt trött så jag höll på att somna. Jag åkte hem först av alla och satte mig framför tv:n ett slag och såg finalen på GP i Målilla. Det var kul att få se de stora speedway stjärnorna, särskilt med tanke på att några av dem har bott här i helgen. Greg Hancock, Nicki Pedersen, Jason Crump och Scott Nicholls med deras team och familjer har bott här. Trevligast av dem (alla var i och för sig väldigt trevliga) var Greg Hancock, så glad och positiv och enormt trevlig människa. Scott Nicholls är otroligt snygg måste jag säga, blev förvånad. Jason Crump var lite stressad för hans bagage var försenat, kom med flyget igår, han kanske hade någon maskot i väskan? ;) En i Jasons team somnade jättefull i lobbyn här om natten, så natt receptionisten fick leda upp honom till rummet. hehe, ingen bra uppladdning. Jaha då fick ni lite skvaller...

Nu sitter jag på jobbet och bara bävar inför ruschen som komma skall, jag har 45 utcheck och det är bara några få som checkat ut än. Alla kommer komma på en gång sen, jag lovar.

I eftermiddag ska jag gå Storebro loppet med min faster, ska bli kul, fast mindre kul om det ösregnar hela dan. Blir till att åka hem och duscha varmt sen, kanske bio ikväll med Emelie. Nej, nu ska jag ta tag i mina arbetssysslor.

Hej Svejs.


Har glömt att skriva om när Becka och jag var på Rhodos.




Här är lite blandade bilder från Rhodos. Vi åt god glass, drack smarriga blåbärsshottar och reste runt med båt och bil samt red åsna. Semestern var toppenbra! Ciao

25-årsfest!

Nu har Johanna och jag haft vår 25-års fest med orientaliskt som tema. Det blev väldigt lyckat men det hände ju lite incidenter oxå, min kusin blev inlåst på vår toa och blev sittandes där 1 ½ timme innan de fick bryta upp dörrn. Varenda karl på festen försökte i 1½ timma...suck. Men hon verkar ha haft det bra i alla fall! ;)

Linda satte sig på sin hand och knäckte den på nåt sätt, blev en stukning så hon fick ha bandage.


Mohamed & Sahmed våra värdar under kvällen.

I alla fall blev det en hel lyckad kväll med nära och kära! God mat, roliga lekar, bra väder och kanon bra underhållning i form av trubadur.



Nu tar jag och Johanna det lite lugnt, vi måste ladda inför kommande happenings!

Ha det gott!

FEEEST!

Jaaa fy nu börjar det närma sig...imorrn smäller det hemma i Uggletorp när min och Johannas fest går av stapeln! Vi har jobbat galet mycket med denna fest i flera dar...Johanna och jag har så många ideér och visioner. Projekten tar aldrig slut! Men kul är det! Jag jobbar dessutom natt den här veckan! Men nu går jag på min sista natt, grymt skönt! Imorrn ska jag sova några timmar sen kommer Johannas föräldrar för att hjälpa till med allt! Vi blir ett gäng som fixar, jag, syster, systers pojkvän, pappa, anki, johanna, johannas föräldrar och min farbror Bengt. TACK ALLA som hjälper oss! Det kommer bli en kanon kul fest! (Jag råder alla grannar inom 5 km radie att skaffa hörselskydd!) Jag rapporterar om detta vid ett senare tillfälle. Ni som vill se bilder får ta er en titt på Facebook framöver.

På söndag drar vi till Strand på öland ett gäng, bakfulla som sjutton! Men kul ska vi har när det är sista Strand för säsongen...åhhh så kul vi ska ha!

Nej ha det gutt!

Hadi Hadi Hadi Hadi

Jag vill ha handkräm på jobbet!

Fasiken också! Jag har blivit så torr om händerna upptäckte jag nyssens. Måste vara allt detta moppande och städande med starka medel...och inga handskar har jag på mej! Letat efter handkräm men hittar ingen...det nästan svider ju. Hemskt! Usch nu jobbar jag sista natten...skööööönt men så tråkigt. Jag slår vad om att tiden går jätte sakta bara för att jag vill hem. Ikväll grillade vi ihop i Uggletorp, det var jättemysigt och gott! Jag åt inget inatt när jag jobbade och inte när jag kom hem och inte när jag vaknade heller. Sen kl 7 när grillarna drogs igång då var jag vrålhungrig! Lyssnar på radio här på jobbet...bra musik med rhianna och jag blir fest sugen! Tur för mej då att jag sticker till öland och strand imorrn! Där kan jag shejka loss både på stranden och dansgolvet!

Jag gillar inte riktigt att jobba natt, det är helt okej att vara här, och tiden går ganska fort ändå, o det går jättebra att sova på dan men även att jag går upp kl 3 på eftermiddagen så piggnar jag inte till förrän kl 8 och sen är det ju nästan dags att vara på jobbet igen. Usch tur att man bara jobbar natt 2 veckor. Fast jag tycker det är supermysigt på morgonen, kring kl 7 och ingen annan är vaken och det är så friskt ute. Jag har haft fönstret öppet hela natten på mitt rum och man kryper ner i kalla lakan och läser lite ur en bra bok. Sen somnar man...

Gäsp! Gäsp!

Nej godnatt på er alla! Nu ska jag plocka disk och göra pappersarbete!

Ha det fint!

Sensommar och rötmånad!

Nu har rötmånaden börjat och vi har tagit ett kliv in i sensommaren! Jag älskar sensommaren! (dessutom står det i mitt sensommar horoskop på aftonbladet att livet ska bli fullkomligt underbart nu i augusti) Fan vad kul! Hoppas! Det stundar fest för mej! Strand nu på söndag och sen har jag o Johanna vår 25-årsfest nästa helg! Ska bli så kul! Sen blir det strand igen dan efter festen, sista strand!

Denna veckan jobbar jag natt, lite segt har det varit, är på 4:e natten nu...en kvar! Åh vad skönt o va ledig 4 dagar sen! Jag har varit sjuk, haft jätteont i halsen och förkyld, men nu har det försvunnit. Kom hem kl kvart i sju i morse, var jättepigg och satt o pratade med pappa vid köksbordet. Vi åt frukost ihop, hehe rotfruktsgratäng och delade på en köttbit. Skum frukost tänker ni då, men för min pappa är det inte ovanligt och för mej..ja jag hade inte ätit på 12 timmar o jag var vrålhungrig! Sen när pappa åkte gick jag o la mej, läste lite o somnade sen vid åtta tiden...sen sov jag...o sov o sov till typ halv sju på kvällen. JÖSSES! Sen när jag vaknade hade jag inte alls ont i halsen längre! SKÖNT! Behövde nog sova av mej förkylningen.

Det är folk överallt i uggletorp nu, Olivia bor hos oss i en vecka nu, Ankis systerdotter. Hon jobbar med pappa o anki. Sen är Bengt o Monica här, samt kusinerna Tomas och Peter och MariaFe Isill och Johan såklart! O jag som är så trött jämt o orkar inte prata. Tråkig jag är. Men imorrn ska jag umgås, vi ska ha grill knytkalas! Jag ska fira att jag jobbar sista natten!

Ha det gott!


RSS 2.0