Only girl in the world

Grymt bra låt med Rhianna! Favvo just nu =D

Nu har jag precis avslutat ett jobbpass och har nu jobbat 12 dagar på raken, igårkväll var jag helt slut så jag däckade i sängen tidigt. Men jag lyckades faktiskt handla en flaska lättglögg, russin & mandel, pepparkakor, en julblomma och dom  klassiska skumtomtarna som är sååå goda! Nu ska jag bara orka köpa 4 st lite högre vita block ljus som jag kan ha som adventljus imorrn.

Nu ska jag ringa Carro som är på besök i helgen från Norge, blir kanske till att möta upp henne och Terese på Liseberg.

Ha det gott!



Det är bögarnas fel... ;)

I Love Grotesco!


Pengar rullar in som det ska...det går bra nu

Jag fick mitt första lönespec från nya jobbet idag... =D Kämpegreit kan man säga! Dessutom så "får" man rikskuponger om man jobbar minst 80 timmar på en månad, vilket jag då gjort i Oktober och definitivt gjort i November. De drar 488 kr på lönen och då får jag rikskuponger till ett värde av 1672 kr, man kan alltså typ säga att jag får 1184 kr gratis att handla mat för! Varje månad! Hur fantastiskt är inte detta då??? Detta gäller alltså varje månad jag jobbar minst 80 timmar, GRYMT! Känns så lyxigt med en sådan bra förmån. Antar att det är så eftersom restaurangen drivs av ett annat företag så det ingår ingen mat, så då ordnar de med rikskuponger istället. Mina kollegor använder dem mest till dagens lunch men jag jobbar ju mestadels kvällar så jag kommer kunna gå ut och äta på restaurang och fika en hel del framöver. =) Är ni snälla så kanske jag bjuder...


Jobbelijobb

Sorry för extremt dåligt med uppdatering...men som jag förvarnade om i tidigare inlägg så är jag inne i en hektisk jobbperiod. Är nu på min 6:e dag av 12 i rad och jag har snart klarat av 3 långpass av 5. Långpass innebär ca 12-15 timmars jobb. Känns som jag spenderar all tid på jobbet, vilket jag inte tänker klaga på! Jag trivs kanon! Både med arbetssysslorna och kollegorna, kunde inte bli bättre. Dock är det ju endast ett extra jobb vid behov så jag får slita som en myra fram tills jul för sen är det lågsäsong i konferensbranschen...

Mina kollegor är nöjda med min insats vilket glädjer mig =) Min chef skulle gärna anställa mig om hon fick...men tyvärr är bokningsläget upp och ner hela tiden vilket gör det omöjligt att anställa någon. Tyvärr är det ju såhär i denna branschen...men jag älskar yrket ändå! Det enda negativa är väl att jag jobbar när alla andra är lediga, dvs kvällar  och helger, så det är ju jättesvårt att planera in en helg att umgås med vänner och på vardagarna kan det bli lite ensamt. Dessutom har jag ju inte schema så långt i förväg...och dyker det upp ett pass i sista minuten så måste jag ju ta det! Men åh vad jag älskar att jobba! =D

Jag tror att mitt slit på jobbet har resulterat i mer viktnedgång...tappar snart jobb byxorna som satt tajt när vi provade ut dom för 1 ½ månad sen. Jag äger ingen våg och det vill jag inte heller, vill inte bli besatt...men när man nästan tappar brallorna så har det ju hänt grejer och då blir man nyfiken. Sist jag vägde mig var hemma i Uggletorp, tänker inte skriva vad siffran var men jag blev riktigt förvånad! På ett bra sätt =) Man kan väl säga som så att det var lääänge sen jag vägde så här "lite". Gött e de!

Jag behöver inget gymkort som det ser ut nu, blir svettig varenda dag ändå...går ständigt och gör tunga möbleringar som gör att man får upp flåset rejält. Jag tänker mycket på hur jag ska lyfta för att det ska bli skonsamt för rygg och knän men ändå stärka mina muskler. Träna på gym är ju ändå väldigt bra men vill inte riktigt signa upp för ett årskort förrän jag har en fast inkomst, hoppas på att komma igång efter nyår.



Pappa & Anki behöver inte vara oroliga över att jag ska få ett psykbryt och skjuta sönder vågen i alla fall! Haha =D
(Bäst att väga sej innan julhelgen)  :/

I´m freeee

Ligger i sängen helt slut i kroppen efter den här veckan...har jobbat kvällspass varje dag och varit sjuk. Konstigt sjuk, varit småförkyld, hängig och haft huvudvärk (mild men ändå existerande), och som om detta inte räckte så har jag tampats med PMS besvär också. Jag tycker det är så ENORMT tråkigt att va sjuk, man tappar lusten och dagarna blir så gråa.

Det var 4 rader av gnäll, alldeles för mycket, jag har det jäkligt bra ändå! Nu är jag i alla fall ledig i 4 dagar, bäst att vila upp sig och krya på sig för nästa vecka jobbar jag ca 50 timmar, på 5 dagar...o veckan efter det ska vi inte ens prata om. Har några rediga långpass som väntar på mig, visst är det härligt med 14 timmarspass?! Men jag är faktiskt väldigt glad för varje timme jag får jobba! Vad vore livet utan en uppgift att utföra? Dödstråkigt är svaret.

Imorrn kommer systeryster m. familj för att hälsa på över helgen, ska bli mysigt att ha dom här. På lördag ska jag va barn & hundvakt när turtorduvorna (syrran & Markus) ger sig iväg på evenemang och middag. Jag hoppas vi hinner med ett premiärbesök på "Jul på Liseberg" som öppnar imorgon. Skulle va gott med en glögg i kylan, men liiite tidigt tycker jag nog att det är såhär i början av November, ganska långt kvar till jul.

Bjuder på ett litet videoklipp från mobilen...filmade en snutt när syrran och Agaton var här för 3 veckor sen. Som vanligt har jag filmat snett så ni får luta huvudet något men det viktigaste är att ni lyssnar noga =)
Lille herrn har börjat säga så fina ord =)






Trevlig helg, svälg!

Elliot och jag har varit på utflykt till Partille, igår packade vi ner hundkorgen och satte oss på bussen och sen tillbringade vi vår fredagskväll hos Johanna där vi blev bjudna på middag (wok med ris och sötsur sås) och sen lekte vi "kasta Elliots leksaker" och tittade på filmen Beethoven. Imorse väckte Elliot mig kvart i nio...så det var bara att hoppa upp ur sängen och ge oss ut på morgonpromenad i Partille. Inte en människa i sikte och en enorm äng hittade vi så Elliot fick ÄNTLIGEN springa själv utan koppel, han körde sin vanliga spring-tur som är att springa runt i cirklar jättesnabbt, han nästan ligger ner i kurvorna. Bra sätt att aktivera honom på...han var så duktig och lydde mig och alla mina kommandon.

Efter att vi lyckats få Johanna ur sängen så drog vi hem igen, sen fick Elliot stanna hemma medans jag och Johanna har varit på Hem & Villa mässan på Svenska Mässan efter det stack vi på en liten shopping runda. Jag hade min shopping-antenn inställd på att hitta en snygg, smidig, varm halsduk, och jag är så lycklig för jag hittade en perfekt! Gina Tricot, 99kr, jag hittade den sista och sömmen hade gått upp lite så jag fick 20% rabatt. Älskar färgen på denna som jag skulle beskriva som rostbrun, eller rödbrun. Gina Tricot har döpt färgen till Apple Butter.

I LOVE IT!


Nu är vi hemma och slappar i soffan, tänker försöka mig på en powernap så man piggnar till lite. Ikväll blir det mat till dansbandskampen och sen tänkte jag & Johanna ge oss ut och se vad Göteborg har att erbjuda en kväll som denna. Vi får väl se hur det går...

Trevlig allahelgona helg!


Hem & Villa mässan, där hittar man även go...

dsc01253 (MMS)

Hem & Villa mässan, där hittar man även godis o alkohol, perfekt en lördag som denna när systemet är stängt, hehe.


Referensbrev från Australien =)

TO WHOM IT MAY CONCERN

I was in Gothenburg earlier this year, competing in the FINA World Masters Swimming Championships.

I stayed at IHM Hotel and Conference, where Sofie Carlsson was employed as a receptionist. Her courteous, efficient and friendly manner was very much appreciated by all the Australian swimmers who stayed at that Hotel. She was able to give helpful, detailed information about transport, restaurants and tourist attractions.

After I injured myself , in an accident at the pool, Sofie organised a doctor’s appointment and taxis; also faxes, emails and telephone calls to my Travel Insurers. Nothing was too much trouble for her, and she made much easier what was a difficult time for me.

Her friendly, confident and outgoing approach and attitude towards all those with whom she came in contact make her an ideal employee for someone who values these talents and attributes. I wish her well in her chosen career.

If required, I may be contacted by email.

Shirley McFarland



Shirley är en underbar gammal lärarinna från Australien som jag träffade varje dag på jobbet i somras när hon var här och simmade. Hon är kring 70-års åldern och hon är så tuff! Fatta att resa själv över hela jordklotet (36 timmar med 3 flygplansbyten!) för att delta i 4 simtävlingar under 2 veckor...helt otroligt tycker jag! Efter Göteborgsvistelsen var det tänkt att hon skulle resa till Berlin och därifrån åka på en guidad jorden-runt resa i flera veckor...men pga skadan hon fick i armen så var hon tvungen att avbryta den resan. Kan vara liiiite avancerat att resa på buss, tåg osv jorden runt, själv, med mycket bagage om man har en skadad arm...!

Jag tänker definitivt åka till Australien och Nya Zeeland nån gång framöver...det ska nog bli mitt nästa stora mål, vem vill följa med? Har aldrig någonsin träffat så UNDERBARA människor som alla de som kom från den kontinenten. Hur har de blivit så sociala och mänskliga? Varför är dom extremt tacksamma för ALLT? Vad har dom som inte vi har? Jag måste uppleva deras kultur! Svenskar har mycket att lära...den service jag erbjöd dem som receptionist var inget extra enligt mig...en svensk hade nog knappt ens sagt tack för det jag gjorde. Men av australienarna/nya zeeländarna så får jag tackbrev, pengar, pussar, kramar, vänliga leenden och man blir helt rörd! Vill inte dra alla svenskar över en kant men... vi som befolkning generellt är väldigt otacksamma och tar mycket för givet! Är det pga det kalla klimatet här i Norden?

Jag vet inte men en sak är säker...man mår så bra av lite tacksamhet & uppskattning =) 


Vi har hittat en "ny" park idag, den är st...

dsc01250 (MMS)

Vi har hittat en "ny" park idag, den är stor o ligger mellan avenyn o kapellplatsen där jag bor. Långt där nere på plätten har en matte sin hund lös o dom kastar pinnar...Elliot är mycket avis!


Jag älskar hösten





Det är underbart att ge sig ut på långa promenader och nu när Elliot bor hos mig så blir det ju flera stycken varje dag. Idag har jag varit ledig och solen har visat sig så det har blivit extra mycket walkisar, mer än vad Elliot orkar med verkar det som...för han har kurat ihop sig på soffan. Gullehund!



Jag är oxå trött och seg idag...lustigt när man är ledig. Har lite huvudvärk så hinkar i mig massa vatten ifall det kan bero på vätskebrist. Blir nog en tidig kväll, längtar efter att somna gott och nu är det extra mysigt att lägga sig för Elliot och jag gosar alltid en stund innan John Blund kommer. <3

Hjälp!

Mina vackra rosor håller på att dö...jag tror att det är för varmt för dom att stå på fönsterbrädet över elementen, så jag har ställt ut dem på balkongen över natten. (Inga minusgrader här ännu) 

Någon som kan hjälpa mig med ett överlevnadstips?


Tadaaa....

såhär blev mina egenhändigt sågade och målade kryddhyllor ovanför spisen...



Idag har jag påbörjat ett annat litet spontan-projekt som jag tror kan bli kul...ska bara hitta några penslar med bra storlek så kan jag börja! Bilder kommer så småningom...hoppas jag inte gör nåt som blir fult och konstigt nu bara! Detta kan bli hur som helst, men jag känner att jag måste hitta på nåt...det kryper i inrednings-fingrarna. =)

Nu blir det natti natti, SOV GOTT!

4 Ackord...det är allt som behövs! Titta på det här!


Titta vad som trillade in i brevinkastet idag...




Tack för tack-kortet Jenny & Lonny! Ser fram emot att ni kommer i April. =D

Givetvis hamnade det på kylen så jag kan se det ofta...här ser ni också mitt senaste projekt, väggdekorationen jag budade hem från Tradera för 49 kr innan USA-resan, som jag tänkte ha på väggen i köket. Men jag ändrade mig och nu sitter den på kylen för att liva upp med lite färg och form! Grymt smidigt var det att få på plats och man kan ta bort och sätta dit igen flera gånger! Väggdekorationer som denna kan man ha på vilken slät yta som helst...dörrar, väggar, garderober, kylskåp...använd din kreativa sida! Fint tycker jag.  
 

Var är Elliot?

dsc01246 (MMS)

Var är Elliot?


Ny jacka...

Igår hittade jag en snygg jacka på Tradera som jag la ett bud på...och VANN! 170kr är ett riktigt bra pris, men man vet ju inte om den passar förrän man provat den...hoppas hoppas hoppas! Jag har kollat ganska länge efter en jacka men inte hittat nån som jag vill ha och som passar. Jag har lääänge velat ha en röd kappa men jag passar inte i dom modellerna som finns i rött...surt för det är så himla snyggt med färg! Den jackan som jag köpt på Tradera är grå med svarta knappar, kul med annat än helsvart i alla fall.

Här är den... =) ÅHH HOPPAS!




RSS 2.0