Styr och Ställ

Igår var jag och Cillen och simmade som vi gjort en gång i veckan nu under våren. Sist gick vi hela vägen dit genom stan för att slippa ta bilen och betala parkering. Det tog ganska lång tid att gå, Cicci är ju gravid och kan inte riktigt hänga med i vårt vanliga tempo längre så därför tänkte vi cykla genom stan denna gång. Vi hyrde varsin cykel via Styr och Ställ, det kostar 10 kr för tre dagar och då kan du cykla 30 min vid varje tillfälle, cyklar du längre än 30 min så kostar det lite mer. Väldigt bra och smidigt koncept när man inte vill köpa en egen cykel utan bara behöver låna vid vissa tillfällen. 
 
 
 
Var en sån himla mysig cykeltur att jag fick ett plötsligt sug efter en cykelsemester nånstans, det hade vart skoj!  =)
 
 

Nu är det gott att leva

Ibland är det viktigt att stanna upp och bara va. Idag drog jag och Johanna ner till Båstad för en weekend på hotell som hon fått gratis från jobbet. En natt på ett fint hotell som ligger precis vid havet osså frukostbuffe imorrn bitti. Hur gött är inte det? :) 
 
Soligt väder och grönt överallt, här nere är syrenerna i full blom och det doftar så gott. Sommaren är här! Det känns som om vi är på semester, var ute på restaurang och åt fläskfile med tzatsiki. Tänk vad livet är lyxigt ibland, mitt liv är iofs mestadels lyxigt för jag har det så himla bra men denna helgen har det varit extra extra. På vägen hem från restaurangen njöt vi av en otroligt vacker solnedgång och testade kameran i min nya mobil. Beautiful <3
 
 

Ny familjemedlem

Välkommen till världen lilla Sigge, du är så efterlängtad! =) 

 

 
Tvillingbabyn 21 maj - 21 juni
 

Ständigt på språng (den här krabaten var säkert livlig redan i magen) kommer tvillingbabyn med säkerhet att börja prata tidigt, och han kommer att märkas redan från första dagen. Nyfiken och lite av en upptäckare kommer den här tultan att behöva massor av stimulering för att trivas då han lätt blir uttråkad.

 

Eftersom att han är kommunikativ så är det inte en dum ide att låta honom träffa andra bebisar så snart som möjligt. Hemma så kan syskonen fylla behovet av kommunikation, något som tvillingbebisen behöver. Det är aldrig för tidigt för honom att interagera med andra människor och han kommer snabbt att lära sig livets läxor.

 

Tvillingbebisen är definitivt inte klängig. Tvärtom så vill han gärna sätta av på egen hand och spatsera omkring för att roa sig. Förvånande nog så kan det bli lite svårt med humöret när han inte är upptagen med att leka eller kommunicera med andra, så gör hans liv okomplicerat och lätt för honom att förstå för att bevara hans harmoni.

 

Slutsatsen är att tvillingbebisen är den stora underhållaren i lekgruppen, har svårt att behålla uppmärksamheten någon längre tid (så håll honom sysselsatt) och är en riktigt finurlig och kreativ liten krabat.

 

Jag längtar redan...

...till i höst då andra säsongen av serien Bron sänds i SVT.
 
 
Säsong två av Bron, är precis färdiginspelad och börjar sändas på SVT i höst. Det börjar med att ett fartyg kolliderar med Bron mellan Sverige och Danmark och när kustbevakningen går ombord, så finns inget manskap ombord, men man hittar fem fastkedjade ungdomar i lastutrymmet.
 

Ett bra citat...


Min lilla syster...

...är inte så liten längre! Jag håller med Agaton som sa:
- Tänk att min lilla mamma är 27 år! 
 
Massa grattis till min älskade lilla syster, hoppas vi får minst 27 år till =)
 
 
 
 
 
Pöss och Kräm ;) 
 

Valborg

I tisdags var det Valborgsmässoafton och här i götelaborg var det en väldigt mysig dag. Solen gav ingen värme men den lös iallafall på oss under hela dagen och kvällen. Jag och Johanna var ute och käkade tapas på ett ställe som heter Pinchos, nytt för oss båda. Jättegott och väldigt mysigt inrett, man beställde sin mat via en app i sin smartphone och när maten var klar plingade det i telefonen och man kunde hämta maten i luckan. 
 
 
På vägen hem till mig efter middagen hann vi se det sista utav Chalmers årliga cortege. Det är skitkul att se alla galna studenter, herregud vilken folkfest det är. Åskadare trängs överallt för att se alla ekipagen, det spelas musik, dansas längs gatorna och man får sig många goa skratt. Jag bor ju precis vid Chalmers så jag har grym utsikt över cortegen från min balkong. Inne på "min" lilla coop var det också folkfest, hewweguu asså, aldrig sett så mycket folk inne i den affärn samtidigt förut. Långa köer ringlade genom hela affärn, men det var nån slags härlig pirrig vårkänsla i luften ändå, alla var glada och förväntansfulla. Våren är här! =)
 
Cortègen är norra Europas största årligen återkommande studentevenemang och attraherar i runda slängar 250 000 åskådare och över 600 studenter som bygger alla livfulla ekipage.
 
 
 
 
 

RSS 2.0