Härliga minnen

Sitter och känner mig lite bitter och uttråkad över mitt liv just nu, har jobbat galet mycket denna vecka, dessutom har det varit sjukt intensivt. Jag var sjuk i helgen och i måndags fick jag gå hem från jobbet. Sen blev min kollega Jens sjuk och då fick jag jobba för två, har nog gått ner flera kg denna vecka, så mycket som jag har skenat omkring och möblerat. Till och med fått blåsor på händerna, det har inte hänt innan.  Jag får uthärda några timmar till, sen är jag ledig både söndag och måndag, wow två dagar...och i rad!!!! Nu gäller det att komma ikapp med allt annat i mitt liv. Ligger efter med städning hemma, ser ut som fan, har heller inte hunnit träna nånting förutom joggkursen då, vilket känns i ryggen. Man orkar inte av ett såhär tungt fysiskt jobb om man inte har starka ryggmuskler. Måste även handla och se till att få ordning på min kost igen, den har varit hejkon bejkon nu. Behöver dessutom vila, min kropp är sååå himla trött. Blev en rejäl rivstart for me and my body, inte van vid det här högsäsongstempot. Men det är bara att vänja sig för nu drar det igång, det är bara ett kilo kvar att gå ner efter sommarens gottigottgott. Jobbebrallorna sitter som vanligt nu och det är underbart! ;) 
 
Det är nu man får drömma sig tillbaks till sommaren där livet såg helt annorlunda ut och tempot var på en helt annan nivå. Gotland var fantastiskt och jag längtar tills nästa sommar! <3
 

   
Mysiga picnickvällar.
 
 
Uppfriskande morgonpromenader runt ringmuren. 
 
 
    
Roligt after beach häng på Kallis. 
 
 
    
Spontana roadtrips runt ön. 
 
 
    
Festliga partykvällar i Visby. 
 
 

Ge mig en känga

Just nu sitter jag på jobbet och klurar på vad för höst och vinterskor man ska införskaffa. För några veckor sen köpte jag ett par enkla och vanliga kängor som jag tycker väldigt mycket om, men de är ju inte så himla varma. Behöver nog ett par fodrade kängor inför vintern, men vad vill jag då ha? Vad ska jag ha för jacka? Vad brukar jag ha för jeans/byxor på mig? Alltihop måste ju matcha, eller hur!? ;) I alla fall måste en färgälskare som jag tänka på sånt, för annars kan det blir en galen blandning. Häromdan blev det lite crazy, när jag skulle gå från jobbet upptäckte jag att jag hade rostbrun-orangea jeans, grå jacka med lysande turkos rand och lila vantar. Hade velat ha på mig min halsduk också men den är klarröd så beslutade mig för att gå hem utan. 
 
Hade varit enklare om man bara köpte allt i svart, men huajaj så trist allt hade blitt. Är ganska nöjd med mitt färgintresse ändå =)
 
 
Denna modell har jag fast mina är svarta, de är jättesköna och funktionella. 
 
 
Ser inte dessa ganska goa ut? Fast de kanske lätt blir skitiga, är ju sånt slaskväder här på bästkusten. 
 
Man kanske skulle ha ett par låga gummistövlar, för de riktigt regniga dagarna. 
 
 

Ja som ni märker har jag några kluriga i-landsproblem att fundera över, och det är jag tacksam för!

Aldrig nöjd?

Rolig låt att träna till, men dessvärre stämmer den nog in lite på mig. Fan. 
 

Fortsättning följer

Jag har blivit sjuk, buhu! 
 
Nackdel: tråkigt att ligga i sängen o inte kunna aktivera sig.
 
Fördel: de sista fyra avsnitten av serien Bron har trillat ner i mitt brevinkast...
 
Perfekt!

Uppdatering av höstgarderoben pågår

Jag måste verkligen ta tag i mitt jackproblem. Nu när jag gått ner i vikt under flera år så har ju en massa saker blivit alldeles för stort. Jag har gjort rensningar i olika omgångar och köpt en massa nya kläder så nu känns det ganska bra både på vår, sommar, höst och vinterfronten. Men...jag måste ha flera jackor! Har endast en skinnjacka, en tunn vardagsjacka och en svart fin vinterkappa som egentligen är alldeles för stor.
 
Idag fick jag hem en vindjacka från Ellos som satt jättebra, den ska jag ha som promenadjacka och när jag går till och från gymmet. För just nu känns det lite äckligt att använda samma jacka både till träning (svettig) och till jobb och privat. För några veckor sen satt jag och slö googlade på jackor och hittade denna vindjacka på Ellos, efter ca 20 minuter så ropar min chef att hon har hittat en perfekt jacka till mig som jag borde köpa. Jag går till hennes dator och då har hon hittat exakt samma jacka!!! Haha, hon visste inte att jag redan hade spanat in den. Meant to be???
 

Hämtade ut den på väg till jobbet och nu har jag provat den här på kontoret. Jag är så nöjd =)

Helt besatt...

...av en jäkla tv-serie!!!

 

Åhhhh. Dumma Emelie! Varför har du tjatat om att jag måste se denna serie för?? Fick hem sex avsnitt från Lovefilm.se i fredags och nu är jag helt fast. Första avsnittet tyckte jag inte riktigt om, allt kändes så konstigt och den svenska kvinnliga polisen var helt knäpp. (tyckte jag då) Men jag satt ändå och flinade lite för mig själv, för jag förstår varför Emelie har tjatat om denna serie, det är preciiiis hennes humor. Kan nästan se det framför mig, hur hon skrattat ihjäl sig åt denna lustiga polis som jag istället typ stör mig på.

 

Men när jag sen såg andra avsnittet, då var det kört. Damn vilken sjukt bra serie! Jag låg kvar i sängen i söndags morse och såg 4 avsnitt i sträck. Var tvungen att se det dagtid för när jag såg avsnitt nr 2 i lördags kväll så höll jag på att skita ner mig av rädsla. På balkongerna på min våning i huset har de monterat ner skärmarna som avskiljer balkongerna från varandra, för det är asbest i dem. Vi ska få nya men det dröjer några veckor, så nu springer det omkring barn där ute. Dom tycker väl det är roligt att kunna springa hela långa längan bort och glo in i allas lägenheter. Riktigt irriterande om du frågar mig, men jag har inte sagt nåt. Än. Det var däremot mysigt när jag hade massa gubbar som målade om fasaden och tätade om alla fönster och dörrar samt målade inuti fönsterkarmarna. För där stod jag och lagade mat i köket medans en snygging hängde in igenom köksfönstret och fixade lite och en annan hjälpte mig med de trasiga persiennerna som jag inte lyckats få bort. Så himla gött att få lite manlig hjälp med sånt som man inte klarar av själv. En härlig känsla helt enkelt, och det är ju aldrig otrevligt att spana in män i snickarbyxor ;)

 

Nåja, i lördags kväll tittade jag på andra avsnittet och mitt under en grymt läskig och obehaglig scen så är det såklart nån som går förbi ute på balkongen. Inga barn, för dom hör man långt innan då det dundrar som om det vore elefanter på språng. Nej det var snarare nån som smög omkring och jävlar vad rädd jag blev. Såg bara nåt mörkt som svepte förbi och hörde några tysta steg. Att inte jag fick hjärtinfarkt...

 

Jag väntar nu med spänning på att få hem de sista fyra avsnitten och jag hoppas det går snabbt för annars vet jag inte vad jag gör. Jag måste få se slutet snart!!! Det här är absolut en av de bästa serier jag sett, intressant, detaljerad, spännande och det är absolut enda gången jag kan säga att jag fullständigt håller med mördaren. (vem eller vilka det nu är) Jag stödjer inte hans/hennes/deras tillvägagångsätt och jag stödjer såklart inte mord! Men samtidigt är mördaren jävligt smart och belyser oerhört viktiga ämnen som verkligen behöver lyftas upp.

 


En kvinna hittas död på Öresundsbron, precis där gränsen mellan Sverige och Danmark går. En polis från respektive land sätts på fallet, och ska göra en gemensam utredning. Men snart står det klart för både Saga Norén och Martin Rodhe att mordet på kvinnan på bron bara är början. I huvudrollerna ser vi Sofia Helin (Nina Frisk, Masjävlar) och Kim Bodnia (Brottet, Pusher).

 

Jag har sagt till min chef att när jag får nästa leverans av Lovefilm så anmäler jag mig sjuk. Hehe. Åhhh längtar, vill se nu nu nu!


Arbetslyx

Sååå himla gutt att ha två duktiga praktikanter som lär sig allting superfort. Jag trivs i rollen som handledare och kan även gotta mig med att slappa under arbetstid, tjejerna har tagit över en massa av mina arbetsuppgifter. Underbart. Men tro inte att jag är en lat handledare, jag engagerar mig mycket i dem och vill att de ska lära sig en massa utav min enorma kompetens. Hehe.
 

Caroline och Malin fixar med morgondagens konferenser och jag sitter i en fåtölj och tittar på. Gött mos!

Födelsedagspresenter

Imorrn smäller det, imorrn gäller det! För imöra startar min joggkurs och nu har jag laddat upp med både kläder och skor. Tack för min födelsedagspeng pappa och Anki, den räckte till en hel del bra grejer.

Jag har lämnat tillbaks skorna som jag skrev om i tidigare inlägg, för jag behöver mer dämpning känner jag. Istället hittade jag ett par mycket bra inomhusskor på Intersport. De ser ut ungefär som på bilden nedan, fast de är i en annan modell. Dom kommer jag använda på gymmet och de gamla dojjorna får pryda fossingarna på mina utomhuslöpturer tillsvidare. Så får vi se om jag köper nya till att ha utomhus sen också.
Denna träningsjacka är nu min, den ska jag ha när jag är ute och joggar. Kan ju inte springa och svettas i en tjock bomullströja, lite proffsig får man allt va. För pengen kunde jag också köpa ett par hellånga träningsbyxor. De är grymt sköna och sitter som en smäck.
 

TACK PAPPA & ANKI
Ni har bidragit till en snyggare och hälsosammare Sofie <3
 

Patience


Nya pjucks

Igår hade Friskis&Svettis medlemsdag på Stadium och då får man 20% rabatt på hela sortimentet. Jag behöver nya träningsskor så jag stack dit med en förhoppning om att hitta de perfekta skorna. =)
 
Dessa blev mina för enbart 639 kr, sicket kap! Extra stötdämpande sula i hälen också, som jag behöver. =)

Högskolepoäng?

Nästa vecka ska jag börja på en kurs, nämligen en joggkurs! Arrangör är Friskis&Svettis och det är sex träffar. Man jobbar praktiskt med att gå och jogga i lugnt tempo, tränar löpteknik, pratar om träningsupplägg och motivation. Målet med kursen är att jag ska få en positiv upplevelse av löpning.  
 

Fy fasen vad det ska bli kul, längtar till nästa torsdag! =D 

Stjärnfylld jubileumsfest i Trollywood

Förra lördagen var jag och Johanna på Film i Västs 20-års jubileum i Trollhättan. I 20 år har de nu producerat både svenska och internationella storfilmer och detta firades ordentligt i deras egna filmstudio "Studio Fares" där ca 800 inbjudna gäster minglade. Jag blev inbjuden eftersom jag samarbetat med Film i Väst vid två av deras galapremiärer som arrangerades på Draken. Jag tog med mig Johanna och det var en jättemysig kväll, det kryllade av regissörer, skådespelare och annat branschfolk. Vi såg bland annat Ola Rapace när han smög sig fram till matbuffen. Johanna blev alldeles star-strucked och jag var nästan redo att utföra Heimlich metoden innan jag fattade att hennes frustande och flåsande var pga Ola. Haha. Jag var ganska oberörd faktiskt, var kul att se honom såklart men jag fick ingen ökad puls eller knäsvaghet. ;) 

Lyxigt att få vara den som glider fram på röda mattan för en gångs skull. Vanligtvis är jag den som drar fram röda mattorna för våra gäster på jobbet. Däremot en lite obehaglig känsla när fotografer stod och smattrade för fullt med sina kameror, usch!
 
 
Vi lyckades inte smita förbi fotograferingen heller, usch så hemskt. 
 
 
Ola Rapace och hans bröder som han anlände med. 
 
 
Inne i lokalen var det jättefint pyntat med lampor i taket och tända ljus överallt. De bjöd på mousserande och mingeltallrik, jättegott! 
 
 
Jag drack kaffe!!! Jag har (tyvärr) börjat lära mig det, men bara ibland och jag har inga cravings efter det. Mitt "kaffe" består typ av 1/3 kaffe och 2/3 mjölk. En jubileumskaka till kaffet ville man ju ha också. =)
 
 
Soundtrack of Our Lives uppträdde på scen tillsammans med Nina Persson. 
 
 
Mysig duo på scen. 
 
 

Jag sitter och myser till låten "I´ve got you babe" som Nina och Soundtrack spelade tillsammans. 
 
 
När vi hämtade ut våra jackor fick vi varsin goodiebag med en film, en almenacka, toblerone, spa-kit och en massa erbjudanden på hotell och restauranger. Här ser ni Johanna som poserar =) 
 
 

RSS 2.0