Storken har levererat igen

Denna gången blev det en liten tjeja, och nu har Jenny 3 döttrar. =) Alice heter hon och det var ett mycket bra namnval, dock försvann det enda namn som jag hade bestämt mig för, om jag nån gång får ett litet mirakel. Men jag har ju tid på mig att klura ut något annat...
Det lär ju dröja ett tag innan jag får träffa Alice, för hon bor på en annan kontinent, men jag kommer följa henne på hennes mammas blogg.
3 prinsessor!

Keep on crying

Allt var bra tills jag satte mig i soffan med min yoghurt och äggmacka, slog på tv:n och hamnade framför "Sofias änglar" på 5:an. Yoghurten och äggmackan står fortfarande på soffbordet och glor på mig, inte så konstigt kanske...för jag har suttit och gråtit av och till i en timme nu. En tugga hann jag få ner innan hormonerna startade krig. Nu är jag helt färdig och skulle kunna somna närsomhelst.

Men det känns ändå skönt att gråta, fast det tyckte jag inte förr. Då skämdes jag jättemycket, kändes hemskt att bryta ihop och låta känslorna sväva fritt. Nu däremot är det befriande, man får ur sig en massa känslor och det är ganska skönt när dom försvinner ur systemet. Men ibland kan man ändå få den där skamsna känslan...ni kanske vet vad jag menar? Då tänker jag bara på vad min farbror sa på min farfars begravning som ägde rum för snart ett år sen. På middagen efter begravningen så höll min farbror tal, ett jättefint tal som lockade fram några små tårar i ögonvrån, men som jag stenhårt försökte hålla tillbaka. Min farbror avslutade talet med att berätta vad folk brukade säga förr, om någon var ledsen eller grät.

"Du ska inte vara rädd för att gråta, ty tårar kommer aldrig ifrån ondska"

Hade inte hört det innan, men nu kommer jag aldrig att glömma det. Så fint.

Det får mig att le igen. =)



Gäsp

2012-01-28_20_27 (MMS)

Nu är det snart läggdags efter en låång dag. Gick upp tidigt, packade en liten väska, gick till jobbet, arbetade ett pass och sen satte jag mig på tåget söderut för att erbjuda mina tjänster till syrran o deras flytt. Kom fram lagom till em fikat och mycket hade de redan hunnit flytta. Sen hjälpte jag syrran med att packa upp Agatons grejer o gjorde fint i hans rum. Åh vad fint det blev, hur mysigt som helst! Nu är det bara resten av huset kvar ;-) Nädå, dom har kommit jättelångt verkligen, jag är sååå imponerad! Vilka underbara vänner och familj som hjälper dem med allt! Fantastiskt resultat trots en massa strul, missförstånd och förseningar. Nu ska jag smyga upp i lillemans rum o lägga mej, det blir första natten i huset för min syster m. familj. (och för pappa o mej oxå) Natti natti


Ett stort projekt avklarat

Åh jesus vad jag är trött! Den här veckan har varit kämpig. De senaste veckorna har varit kämpiga! Min chef har kommit tillbaks denna veckan efter sjukskrivningen, på halvtid enbart. En vecka på oss att få klart vår nya hemsida. Fy sjutton vilken hacker jag är nu asså. Har suttit framför datorn sen kl. 10 imorse och lagt in bilder, redigerat text, fixat till småfel, lagt upp kommande evenemang och tyckt, tänkt, funderat, testat.
Men nu är den klar och ute i cyber rymden! Äntligen. Det här är ett projekt som vi arbetat med sen i våras och speciellt under hela hösten. Fy fläen vad gött att den är färdig. Hallelujah!!!


Nåja, ett liiitet moment kvar att färdigställa dock...porträtt fotografering nästa vecka, ta bilder på oss i personalen som hamnar under kontakt fliken. Sen är vi helt klara. Typ. =)


Nästa vecka hugger vi in på nästa projekt, nämligen Konfex mässan i Göteborg där vi ställer ut för första gången. Bävar lite för det måste jag säga, men vi ska nog klara av det också. Blir några helvetiska veckor. Men jisses vad jag lär mig mycket och vad mycket roligt jag får ansvara över och genomföra. Svinroligt!


Kolla in vår nya hemsida här.

Sex laxar i en lax ask

Måste rekommendera en superenkel rätt som jag äääälskar! Så smidigt när man kommer hem efter träning och är vrååålhungrig. Ta fram laxfilé ur frysen, lägg i en form och häll sötsur sås över. Sätt in i ugnen på 175 grader och den är klar på ca 15 minuter. Du hinner precis ta en dusch innan det är klart. Till det kan du äta en avocado och grönsaker, eller kanske smarriga ugnsbakade potatis skivor. Dom är också superlätta att göra. Skiva potatisen, en halv cm tjocka skivor typ. Lägg i form och pensla lite olivolja på, salta och krydda med franska örtkryddor och tjoff in i ugnen. Dom kan vara på samma temp som laxen. Klart ungefär samtidigt, men bra om man vänder på potatis skivorna en gång. Voila! Enkel, nyttig och snabbtillagad mat som passar när man är singel, träningsnarkoman och inte tycker det är kul att tillbringa mycket tid i köket ensam.
Man blir smart av fisk, glöm inte det! =)

Måndagsnöje

Jag tycker det är bra att friskis&svettis lagt zumba passet på måndagskvällar, det är det roligaste träningspasset på hela veckan. Har nu startat min andra säsong zumba, var väldigt tveksam i början men nu när man vågar släppa loss så är det himla kul! Jag blir mindre och mindre stel i höfterna och jag vågar släppa på kontrollen. Idag var det en vikarie då ordinarie ledare var sjuk. Ett helt annat pass och andra låtar. Blev positivt överraskad, hon hade valt grym musik och lätta men jobbiga rörelser. Hon hade mycket indisk musik vilket jag älskar. Fick en film när jag köpte nån tjejtidning för en massa år sen, och det var en indisk version av "Stolthet & Fördom". Har sett den säkert 20 ggr och är fullkomligt förtrollad av musiken, kläderna och kulturen. En låt på zumba passet idag fick mig genast att tänka på en scen i filmen, och vi dansade de flesta rörelserna som finns med i klippet nedan. Herrejösses, har så ont i axlarna efter den låten, inte van att använda kroppen på detta sätt. Kolla in dansen så får ni se vilken otroligt kul träning man får utföra på ett zumba pass.


Allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort



Lille herrns födelsedag

Tänk att min lilla systerson fyller 3 år idag! Känns som att han alltid har funnits, men samtidigt känns tre år ganska litet. Vad gjorde vi innan Agaton fanns? Tänk att en sån liten människa kan betyda så mycket. Häftigt. <3

Agaton är en jättemysig liten kille som tycker om lördagsgodis, att leka med sina bilar, måla, kramas, pussla, titta på film, springa, starta kuddkrig, läsa böcker, och spela spel på mobilen. Han är lugn och försiktig men ändå lite busig ibland. Han är alltid snäll och omtänksam & för några veckor sedan lärde han sig säga Sofie. =) Nu ropar han inte "moster sii" längre, nu säger han moster eller Sofie. Han har lärt sig att säga F. Yeah!


Gullunge!


Tyvärr har jag inte kunnat gratta honom personligen, men jag kunde gratta honom på telefon. Han hade fått lördagsgodis (på en fredag!) så jag blev lite avis. ;) Sen berättade han hur hans dag har sett ut, att han blev väckt av mamma & pappa som kom med frukost på sängen och presenter. Att han fick göra fruktsallad på dagis och bjuda de andra barnen. Sen hade han ätit tårta på Stålboms med mamma och nu ikväll skulle han få sin favvo mat, spaghetti och köttfärssås. Vilken toppen dag! =) Han har kollat på filmen som han fick av mig flera gånger, och det fanns dessutom en brandbil i paketet! Extra roligt.




Han fick en sagobox från Stadens Hjältar av mig. Stadens Hjältar är 3D-animerade sagor som handlar om utryckningsfordon i en liten stad. Agaton fick "Flygplanet som försvann", man får sagan både som bok & film och boxen innehåller även en leksaksbil och lekmatta. Perfekt present!

Nästa helg åker jag ner till Falkenberg och hjälper till med flytten, och då ska han få en liten present till. O en massa pussar och kramar, som vanligt. =)

Pappsen 54 år

Den 18 januari 1958 föddes min pappa. Han hade en tuff början med magproblem som hotade hans liv. Hans räddning blev blåbär, och jag vill tacka den där "trollpackan" som farmor sökte sig till för råd. Tack! Utan ditt råd kanske han inte hade överlevt, det fungerade!

Pappa är den nyfiknaste, envisaste och tävlings-gladaste människa jag vet. De egenskaperna kan va både positiva och negativa. ;) Framförallt är han väldigt snäll och finns alltid där om man behöver något, en trygghet helt enkelt. Min pappa är också en väldigt känslig man som har lätt till både skratt och tårar. Det är något jag beundrar. Ju äldre jag blir, desto mer uppskattar jag att jag har en sån fantastisk pappa. Jag är oerhört glad över min bakgrund och vart jag kommer ifrån.

Jag är tydligen ganska lik min pappa, vad gäller både utseende och egenskaper. Det är jag också stolt över! =)

Jag önskar dig det bästa av livet pappa! Puss och kram.



Pappa badar mig som nyfödd.



Pappa och jag vid sjön i somras.



Pappa älskar sin skog och allt skogsarbete.



Han gillar också att resa och njuta av ledighet.

GRATTIS!

Syrran o Markus i den delen av bygg kaoset...

2012-01-15_17_05 (MMS)

Syrran o Markus i den delen av bygg kaoset som ska bli kök. Första skåpet har äntligen satts upp. De är glada men slitna och trötta. Jag ska snart överge Falkenberg o åka hem till Göteborg. Men jag kommer nog snart tillbaks, finns mycket mer att göra. Jösses.


Vimmerby 2011/2012

Nu när jag varit tillbaks i gbg i en vecka känns Vimmerby lååångt borta. Konstigt. Jag var ju ändå där i nästan 3 veckor. Vad snabbt man gör sig hemmastadd igen, jag trivs så himla bra på mitt jobb och i min lägenhet. Har kommit igång med träningen efter juluppehåll vilket känns fantastiskt. Har sprungit 2 gånger och idag körde jag ett body pump pass. Body pump passen måste man besöka regelbundet annars blir det jobbigt att komma igång igen. Fy fläen vad man kör igenom hela kroppen, riktigt bra träning. Dock är det svårt att koncentrera sig nu när man är otränad igen, man tappar mycket på 3 veckor, och musklerna skakar av ansträngningen. Men det är också en härlig känsla, man får energi och det är kul att utmana sig själv. När jag sprang på löpbandet häromdan så blev jag plötsligt sugen på att ta upp styrketräningen på gymmet igen. Var väldigt länge sen. Men jag tycker det är roligare att träna i grupp så blir nog body pump i fortsättningsvis ändå. Vet inte om det var ett smart drag att köra ett 1:a pass body pump såhär dagen innan jag ska åka till syrran i Falkenberg och hjälpa dom med flytten. =/ Lär ju komma ut en hel del gnäll från min mun...ajaj träningsvärk! Har som sagt börjat jobba igen denna veckan, och nu har jag träningsvärk i underarmar och händer pga möbleringar. Har visst tappat styrkan i armarna också över jul ledigheten. Kanske inte är bra att va ledig så länge? ;)

Tänkte bjuda på några bilder från julen. Var ganska dålig på att fotografera, fy på mig. Men några bilder knäppte jag allt. Den 23:e firade vi jul med Anderssons på Lejonhjärtas gata, blivit lite av en tradition att fira dagen innan de senaste åren då det alltid är någon som jobbar på julafton. Det är precis lika mysigt.





I väntan på maten passade jag på att fota. Nu hade vi en ny liten medlem att fira med, nämligen Leo. Föräldrarna var sugna på godis, den ena tuggar och den andra har handen i skålen. ;) 





Åh vad söt Leo är, finkläder dagen till ära.





Anki och faster Marita fixar med maten, fantastiskt julbord som alltid.





Efter maten gick jag, pappa, Anki, Lasse och Marita iväg på en promenad till kyrkogården. När vi kom tillbaks hittade vi några som somnat, det är inte lätt att vara nyblivna föräldrar.





Julklappsdax, Jocke ser nöjd ut. =)





De ser lite besvikna ut...eller? Men sen körde vi julklappsleken oxå, som pappa tjatat om hela dan. Suck. Öronproppar behövs om man ska ge sig in i en tävling med pappa. Helt otroligt, hur kan man bli så exalterad för en tävling? Det har jag aldrig förstått mig på, den genen ärvde jag inte. Känns helt okej, haha.
 




På julafton åkte vi till Ankis föräldrar i Kristdala. Åt lite julmat, pratade en massa skit och skrapade lotter. Den släkten är helt galna i lotter. Spel, lotter och tävlingar har aldrig varit min grej. Kände mig som mannen i den där reklamen som gick under julen, när han påpekar att vinsten inlöses senast augusti 2012. Jag förstår verkligen hur han känner sig, men jag sysselsatte mig med annat istället för att påpeka det. Här ser ni systrarna Bea & Louise (Ankis brorsdöttrar) som skrapar för fullt. På kvällen åkte Anki till nattjobb och pappa & jag åkte hem till Tomas, Bea och Louise. Vi såg Göta Kanal 3, pappa & Tomas drack whiskey och vi andra åt clementiner, mysig julaftonskväll. Sen googlade pappa och Tomas på thailandsresor medans jag och Louise beundrade Beas nyinköpta onepiece. Jag vill ha en sån!  





Några dagar senare fikade jag med Linda och Anna på "stan", sen gick vi igenom de 4 affärer som finns. Därefter åkte vi till Emelie och hälsade på, fick gosa lite med Leo också. =) 





Anna och den lilla pepparkaksgubben. =)





Dagen efter åkte jag till Falkenberg och hämtade min lilla systerson Agaton. Han följde med mig till Vimmerby på en liten jullovs-resa så att mamma och pappa kunde renovera huset i fred. Vi hade jättemysigt! På nyårsafton var det ju lördag, vilket Agaton var väldigt noggrann med att påpeka. För på lördagar får man lördagsgodis. Här sitter han i soffan och kollar på film o snaskar godis efter en tur till skogen där vi kikade på morfar som sågade och jobbade med traktorn och gripen. På kvällen åkte vi till Eva-Karin & Bengan med pappa och Anki. Där fanns ett tiotal barn till, så Agaton hade fullt upp. Han höll sig vaken till 00:05 innan han somnade i min famn. Goseunge! Annorlunda nyårsfirande för min del, snacka om att kastas in i barnfamiljslivet.





På mornarna gillade Agaton att riva av en omgång bil-monopol. =) Sötnos. 



Sen borde jag ha tagit kort när vi hälsade på Emelie & Emil och Agaton lekte doktor med dom. Och jag borde ha tagit kort när vi gjorde studiebesök i ladugården där pappa/morfar jobbar. Vi fick se en massa kossor som åt ensilage och blev mjölkade av en maskin. Vi hälsade på alla små kalvar som var hur söta som helst, den minsta var bara 4 dagar gammal. Vi fick se på när de matades med mjölk och vi kunde kela lite med dem. Dessutom fanns det minst 5 katter som Agaton matade och klappade. Jag saknar att vara i ladugården, jag saknar dofterna, värmen från djuren...ja jag saknar tom att mocka koskit. När jag var liten sprang jag i ladugården för jämnan, hittade på namn till kossorna och pratade med dom. Det var mysigt, härliga barndomsminnen.  

Det var allt för denna gången, en liten tillbakablick på en härlig smålandsvistelse. Godnatt.


Wöysågssymfoni

Hahaha, fan vad jag har woligt åt detta! Min kusin Oskar är med och spelar lite wöysåg i wadion.

Sicken wedig dialekt dö! Gillart!


Hinsehäxan

Om ni har tänkt kika på miniserien "Hinsehäxan" som har premiär ikväll kl. 21:00 på ettan så ska ni kolla efter de scener som utspelar sig på nattklubb. För de scenerna är inspelade i en utav lokalerna som vi hyr ut på jobbet, nämligen biograf Drakens foajé. Jag jobbade under de veckor i somras som de byggde upp, filmade, och rev ner allting. Det var långa dagar, jobbiga dagar men också ganska spännande att få en inblick i deras arbete. Fick vara med och kolla på när de spelade in vissa scener, himla fräckt asså! Ett hundratals statister satt i våra konferenslokaler och väntade på olika tagningar. De var alla stylade i 60-tals kläder, frisyrer och smink.

Vilket enormt arbete det är att filma vissa scener. Ska bli spännande att se hur mycket av det materialet som kom med i själva serien. 4-5 veckors arbete för flera hundratals människor kanske blev en eller några minuters material. Helt sjukt egentligen.

Jag tror att det kan va en bra serie, jag gillar verklighetsbaserad film och tv. Åh vad kul!


Livet är rätt kul ändå...

Ibland känns allt så himla bra. Ibland är allting positivt utan att man anstränger sig. Vet inte varför, inget speciellt har hänt. Förutom att jag började jobba idag igen efter lååång ledighet, känns som det var aplänge sen jag var på jobbet. När jag är ledig tenderar jag att tänka och oroa mig alldeles för mycket över jobb och andra grejer. Men när jag jobbar för mycket så ägnar jag tid åt att oroa mig över mitt privatliv. Herregud, jag är ju knäpp? Alltid är det nåt som oroar mig. Det får nog bli nåt slags nyårslöfte, att minska ner på oron i mitt liv. Problemet är bara att den smyger sig på utan att jag märker det, och den går gärna över i negativa tankar som leder till deppiga tankar. Men så plötsligt händer det. Poff så ändras allting och det blir liksom som ett rosa skimmer överallt. Märkligt, men ganska skönt.

Inatt har jag inte sovit en blund, alltså inte en enda sekund. Har legat klarvaken och skruvat på mig, lagt mig på spikmattan x antal gånger för att försöka bli trött. Men icke! När klockan närmade sig 5 så tänkte jag att nu somnar jag säkert, bara för att jag ska gå upp om typ en timme. Men nehe, jag blev inte ens trött. Jag blev inte trött när jag gick upp, inte när jag gick till jobbet och jag är fortfarande inte trött. Åkte på att jobba dubbelpass idag. Känns helt sjukt att jag inte sovit sen igår morse, men ändå så är jag alldeles jätte pigg och glad. Har typ 3 timmar kvar innan jag får gå hem, och så ska jag vara här tidigt imorrn igen. Hoppas jag kan sova inatt, jag tror min lilla hjärna behöver vila och få en paus från mina tankar. Varför blir jag såhär pigg första dan tillbaks på jobbet? Under hela ledigheten har jag varit som i en bubbla. Som att allt gått i slow motion och jag blir trött av minsta ansträngning. Kan ju bero på att min kropp alltid ballar ur när jag blir ledig. Gick väl sisådär 2 dagar innan magkatarren slog ut i blom, och då blir jag enormt trött och vill bara gå i ide och sova i flera dagar. Positivt är ju att jag inte kan äta så mycket, vilket gör att jag inte moffar i mig en massa skit. Nackdelen är att jag blir sååå trött, sur, grinig och fruktansvärt osocial. Magkatarren leder sen i sin tur till förkylning, halsont, snuva, urinvägsinfektion och allmänt hängighet. Kul. Skitkul. 

Känns som en deja vu. Been there, done that. Jaja, dessa perioder minskar med åren och jag lär mig att hantera det på bästa sätt. Utmaningar är meningen med livet. (där kom det igen, det positiva tankesättet som jag saknat)

Igår läste jag horoskopet för idag, det är ett enkelt litet veckohoroskop som inte visat sig vara varken bra eller dåligt innan. Det stod att det skulle råda ohälsa på min arbetsplats, men jag skulle vara sund och frisk. Tyckte det var konstigt, men nu fattar jag. För det första är min chef sjukskriven med start idag, jag får backa upp och täcka för henne. Sen stack min ena kollega iväg på hälsokontroll via företagshälsoavtalet som vi har. Det visade sig att hon hade dåliga prover och måste uppsöka läkare. Min andra kollega hade ont i benet, hon gick och haltade här i förmiddags. Sen blev det värre och hon blev yr samt fick stickningar och domningar i händerna. Ambulansen kom och hämtade henne och hon skickades till Sahlgrenska. Vet fortfarande inte hur det är med henne. Usch, jag gillar inte det här. Men ännu ett bevis på att horoskop faktiskt stämmer. 

Nån som behöver övertygas? =) Jag kan analysera planeterna och så får vi se om jag får rätt. Har utvecklat ett enormt intresse för astrologi. Det är askul! Men man måste gå på djupet, räcker inte att läsa dagens horoskop i Metro. På senare tid har jag börjat läsa mycket om vänners stjärntecken och deras influenser, sen hållt ögon och öron öppna för att se om det stämmer. Ibland är det skrämmande, men även mystiskt och fruktansvärt spännande. 

    

  

Fredagsäventyr

Sent igårkväll anlände jag och Agaton till Göteborg efter att ha åkt både buss och tåg. Dessutom åkte vi spårvagn hem till mej, och det var mycket kul om man frågar en viss liten herre.

Idag låg vi kvar i sängen till halv nio och sen stack vi till affären och handlade frukost, mitt kylskåp var alldeles tomt då jag inte varit hemma på nästan 3 veckor. Det blev tomtegröt till frukost och sen tog vi det lugnt under förmiddagen. Agaton lekte med sina bilar och jag slängde "alla" mina blommor som dött. Nu är det alldeles tomt i fönstrena, usch! Måste köpa nya så fort som möjligt, så det blir fint igen. Jag hann dessutom plocka undan de få julsakerna jag hade framme. Gött.

Efter lunch gav vi oss av på en promenad, det var underbart eftersom vi hade äran att ha solen framme idag. Det är några minusgrader här i gbg så ganska kallt, men jättehärligt väder! Vi (eller jag eftersom Agaton satt i vagnen) gick ner till Hagakyrkan där det finns en stor lekpark med gungor, klätterställning och en massa annat kul. Sen gick vi vidare till Järntorget där det finns en jätterolig studsmatta. Där höll vi igång ett bra tag innan vi tog en paus på Burger King, åt pommes/chicken nuggets och värmde oss lite. Sen gick vi tillbaks och hoppade lite med några andra tjejer och killar. Var väldigt svårt att få med sig lille herrn därifrån men jag lyckades till slut. Kvällen har avslutats med fruktsallad och glass och nu har jag en trött liten grabb som pysslar med sin Bilar tidning. Nu är det läggdags!

Här bjuder vi på ett litet klipp från idag. Agatons favvo var att backa så långt han kunde, sen springa och hoppa på studsmattan. Den här studmattan får vi besöka fler gånger. =)   


Jag & Agaton bakar kladdkaka...och såhär b...

2012-01-04_16_31 (MMS)

Jag & Agaton bakar kladdkaka...och såhär blir det när man slickar smet från vispen. Gott! :-)


RSS 2.0