Stockholm here we come...

...fast inte riktigt än, men snart. 
 
Min examenspresent till syrran blir ett musikaläventyr á la the sixties. Jippie! Längtar. 

Funny Happenings Ahead

Igår var jag ledig och höll mig hemma under dan o pysslade med garderobsrensning mm. Känns så himla skönt efteråt när man rensat lite och fått ordning. Jag hann oxå med ett rejält träningspass, dock föll regnet som spö i backen så det blev löpbandet och crosstrainern på gymmet istället för min nyfunna motionsslinga. På kvällen var jag o Johanna på bio, vi såg den svenska filmen Cockpit. Den var faktiskt bra! Jag hade en känsla av att den skulle va lite halvtråkig men tji fick jag. Jag skrattade högt och mycket, gömde mig bakom en tidning o skämdes i vissa scener men blev också lite fundersam över det här med könsroller och vilken betydelse det har i olika situationer. Jonas Karlsson är en riktigt bra skådespelare! 
 
Idag är det fredag vilket inte betyder så mycket för mig eftersom jag jobbar imorrn. Blir till att lägga sig tidigt så man orkar gå upp. Efter jobbet imorrn ska jag och Johanna iväg på ett litet event, berättar mer om det senare. Jag vet inte riktigt vad som väntar oss, men spännande ska det bli! Kan hända att det blir en skitrolig kväll. Vid tolvslaget kan vi iaf skåla in min födelsedag. Ännu ett år närmare trettio, jippie! Det är lite roligt att fylla år ändå, man avslutar ett år och har ett helt nytt att se fram emot. Skojjigt ju!
 

Kreativ ådra?

Jag älskar frukost...alltså jag verkligen ääälskar frukost. Det är så himla gott med fil, yoghurt, gröt, mackor, juice och ägg mm. Jag äter gärna det på kvällen också, istället för lagad mat. Men jag har dock en förmåga att snöa in på samma slags frukost hela tiden, som jag då kör i perioder tills jag tröttnar på det fullständigt. Nu tänkte jag komma igång och försöka variera lite mera. Idag blev det fil med päronbitar och kanel samt mina älskade havreknäckebröd med skinka och paprika på. Mums! 
 
Päron och kanel livar upp lite =) 
 
Här ser ni ett litet collage som jag pysslade med igårkväll, har en grym app som man kan göra så mycket skoj med!!! Skitkul. 
 
Detta collage fixade jag på jobbet igår. Vi gick en D-HLR kurs jag och mina kollegor, så vi ska kunna använda defibrillator om något (nån gång) skulle hända någon utav våra gäster. 
 
 

Må Bra

Jag engagerar mig i bra projekt på jobbet idag. För er som lätt får ont i rygg, nacke och axlar när ni sitter på kontor och arbetar framför datorn så kan jag tipsa om en rolig övning som livar upp både fysiskt och psykiskt. 
 
Nämligen sittandes TWIST i snurrstol. Sjukt enkelt, det känns rejält i magen efter ett tag och mina kollegor blir ganska roade av att se mig twista i takt till en härlig rockabilly låt. Haha, det bjuder jag på ;)
 
Tipset om övningen hittade jag här.
 
 
Förresten kan jag meddela att jag förra veckan kom igång med mitt projekt "börjaspringautomhusiställetförpålöpbandet" och det känns fantastiskt. Första rundan var med min kusse Anna, det blev en kort tur men det passade väldigt bra eftersom det var första gången. Dan efter vaknade jag med halsont så då blev det två dagars vila, fast ena dan var jag ju ute och powerwalkade en mil med Cillen iofs. Men i fredags avslutade jag i alla fall "vilandet" officiellt och rivstartade med ett skivstångspass, fasen vad svag jag blivit under sommaren. Usch! Men nu till det viktigaste och poängen med hela detta stycke: JAG SPRANG UTOMHUS BÅDE I LÖRDAGS OCH SÖNDAGS...helt själv! Det var skitkul, jag kan nog det här! Alltså nu har jag inte hårdkört och sprungit en mil på direkten, jag varvar springning och powerwalk i intervaller för att öka konditionen gradvis. Men för mig är det ett stort steg och det känns oerhört peppande att jag är igång och jag bara känner på mig att jag kommer att lyckas med det här projektet. 
 
Här ska det traskas och springas mycket framöver. =)
 
Missa inte DALLAS ikväll kl. 21:00 på 4:an. Åh vad kul det ska bli. Jag är inte nån slavisk tv tittare som följer alla serier men nu har jag nästan fjärilar i magen. Det är något speciellt med Dallas, och jag vet en som säkert gärna hade velat vara med i tv-soffan ikväll. Ett av de få minnen jag har av min mamma är att jag alltid ville stanna uppe och titta på tv med henne om kvällarna, men jag fick aldrig. Men dagen kom när jag plötsligt fick, och då satt jag ihopkurad tätt intill mamma och tittade som förhäxad. Hon tittade väldigt mycket på Dallas minns jag, och jag får nån slags magisk och mysig känsla i kroppen när jag hör DALLAS vinjetten. Jag minns att jag var tvungen att läsa textraderna noggrant och samtidigt lyssna till vad de sa, vilket var svårt i början men sen fick jag snits på det. Lärde mig nog mycket engelska på det sättet. 
 

Lördagslunchen...

...blev en kycklingsallad från Sibylla. Huajaj så gutt. 4 poäng av 5 möjliga =)
 

Walk a mile in my shoes

Igår kom Cillen (som hon kallades i Alvesta när vi jobbade ihop) och hämtade mig efter jobbet. Jag hängde med henne och tittade på hennes och Max nya lägenhet som dom precis köpt. Åh vilken lägenhet, wow! Nu ska den bara renoveras lite innan de kan flytta men det går ganska snabbt då de har målare som fixar allting. Det är en 3,5:a på 109 kvm som ligger i Kungshöjd, ett av de mysigaste områdena och väldigt centralt. Nu bor vi närmare varandra så vi kan powerwalka tillsammans utan att behöva åka spårvagn till varann. Skitbra! 
 
Efter lägenhetsbesöket skjutsade vi Max till operan där han jobbar och sen drog vi till deras "gamla" place. Där bytte vi om och fyllde på magarna med lite färdkost innan vi gav oss ut på en powerwalk. Vi har en runda där vi går runt Härlanda Tjärn och det blir precis en mil vilket känns väldigt skönt efteråt. Hälsosamma tjejer minsann!
 
Ja för nu ska semesterkilona bort, fokus!!!
 
 
Cicci i hennes fina bil. 
 
Grym utsikt från balkongen, man ser från Liseberg till Stena Line i hamnen. 
 
Innan vi gav oss ut på en mils powerwalk så åt vi mellanmål, Cicci bjöd på rabarbersaft och skinkmacka. 

Turkisk afton

Gårdagskvällen blev väldigt mysig, trots att jag var väldigt hängig. Vaknade nämligen upp med halsont och förkylning vilket är mindre kul en sån här vacker sommardag. =( 
 
Alltid lika snygga Anna sitter och spanar på folk medans vi äter varmt gott turkiskt bröd med limemarinerade oliver. Mums. 
 
Fy sicket platt och tråkigt hår, tänk vad gött om man hade kunnat hoppa in i bilden och rufsa till alltihop. Det hade vart skoj OCH välbehövligt. Men får skylla på att jag faktiskt var sjuk och hade ont i halsen. När man är sjuk syns det ju på håret sägs det ;)
 
 

Mysig augustikväll

Nu är min kusse Anna i stan och hon kommer vara här typ en gång i månaden via sitt nya jobb. Superduperskoj, för då kan vi hänga betydligt mer än vad vi annars kan, för hon bor ju i sthlm och det är en bra bit härifrån. Igår bodde hon på hotell men inatt ska hon sova över hemma hos mig. =) Jag kan nog inte matcha samma service på boendet med ramlösa/choklad på rummet och lyxig frukostbuffé, men jag har lite bigarråer i en fin glasskål och man kan välja mellan havregrynsgröt eller yoghurt/fil till frulle hemma hos mig. Hoppas sällskapet väger upp, haha.
 
Igår möttes vi upp efter jobb och sen drog vi ut på en liten jogg/springtur på en liten slinga vid Chalmers. Har aldrig tänkt på att den slingan finns, blev tipsad av en kollega som springer mycket inne i centrum. Det var jättebra, där kommer jag tillbringa en hel del tid kan jag säga, sjukt nära mig och slingan är endast 1-1,5 km så då behöver man inte ge sig ut på värsta rundan utan kan köra så många varv man vill. I mitten av slingan finns en stor fotbollsplan där både unga och äldre tränade i lag och spelade, så man hade något att titta på där man sprang. Nu finns det inga ursäkter till att ställa sig på löpbandet för nu har jag ju en motionsslinga som ligger lika nära som gymmet. Toppen!
 
Efter springturen som blev ganska lugn och kort, gick vi hem till mig och åt hemmagjord kycklingsallad med avokado och melon. Vi satt på balkongen för solen var framme, men lite småkyligt var det ändå så man får äta snabbt, haha. Sen gick vi ner till Götaplatsen där Melissa Horn spelade, vi trängde oss in vid pressbyrån och stod ett tag och lyssnade. Himla mysigt men fasen vad folk överallt, man får nästan panik när man inte kan ta sig fram längs avenyn. Ikväll ska vi ut och käka på en turkisk restaurang där de har supergod mat. Dessutom är det klarblå himmel, strålande solsken och 24 grader varmt idag så kvällen blir nog underbar. Sen kanske vi strosar lite på avenyn och runtikring, det händer saker överallt i Göteborg denna veckan, för det är Kulturkalaset och allt är gratis. =D 
 
Anna och jag utanför pressbyrån.
 
Vi fick höra flera goa låtar med Melissa, hon körde även "Om du lämnade mig nu" som är grym!
 
 
 
 
 

Joddeladehooo

I helgen var jag iväg en sväng ner till Skåne, närmare bestämt Ängelholm. Detta för att besöka mina vänner Anna och Stefan och delta på kräftskiva hemma hos dom, senare på kvällen blev det även konsert med "Joddla med Siv" och Takida. Jättekul hade vi, en fantastiskt fin dag och kväll. 
 
Det fina värdparet Anna & Stefan. 
 
Mysigt förfesthäng på altanen. Jag var lika pepp som alla andra så jag fattar inte var den här bilden kommer ifrån? Ser ju ut som jag sover när alla andra har roligt...så var inte fallet kan jag lova! 
 
Innan Joddla med Siv började spela satt vi på ängen utanför området och drack cider, fy fasen vad gött! 
 
Johanna och jag. 
 
  
 Här har ni en liten videofilm från i lördags. VARNING, högt ljud så sänk innan ni trycker på play ;) 
 

Längtar efter värme

Åh vad deppigt det känns att sommaren nästan är förbi, jag har haft en superlång semester men jag hade velat ha mer stekväder. Man mår så bra när solen är framme, blir nog till att kika på resor kring nyår. Hoppas man hittar nåt bra, vill ha mer sooool ju!!!

 

Min fina vän Lisa är grym på att fota och redigera bilder, hur cool är inte denna liksom!? Bilden är från Rhodos i Juni när vi var där för Alexanders dop. 

 

Men samtidigt är det ju ganska mysigt med höst, när man kan tända ljus om kvällarna och fokusera på träning och annat skoj. Dessutom är jag sugen på lite höstshopping, finns helt plötsligt massa plagg med goa färger. Äntligen!!! Annars brukar det bara vara svart och murrigt i alla butiker. Jag som älskar färg! Har redan investerat i ett par höstiga jeans från Gina Tricot, jättesköna och snygga! 

Jeansen heter CHLOE och färgen BOMBAY BROWN


I´m back

Nu är jag tillbaks på bästkusten igen efter att ha spenderat mycket av min semester på andra sidan Sverige. Har försökt att blogga typ hundra gånger men det är alldeles för dålig täckning på landsbygden tyvärr. Nu vet ni att jag lever i alla fall, bäst jag fortsätter arbeta innan min boss piskar mig på rumpan ;)
 
 

RSS 2.0