Hemma från Falkenberg

Har spenderat några härliga dagar i Falkenberg =) mitt ibland syrrans och Markus renoveringskaos! Vi har hittat på en massa roliga saker, busat, varit på baby café och vart på stranden. Åkte i söndags och kom hem igårkväll. Idag har jag sista lediga dan innan jobb tors, fre och lör, sen back to normal nästa vecka. Fast på lördag efter jobbet drar jag o Johanna iväg till Kalmar för att övernatta hos Anna och Robban. På söndag drar vi över till Öland för after beach och fest =) Ska bli så kul!

I lördags tvättade jag en hel del och sen på kvällen mötte jag upp Cissi på redbergsplatsen och vi begav oss till södra vägen för att hitta en bra restaurang. Vi gick till en turkisk restaurang och maten var kanongod! Helnöjda och mätta mötte vi sen upp vår gamla chef från Alvesta, Anna, på det hotell de bodde på. Vi gick in till Avenyn och satte oss för att snacka av oss om jobb och annat skvaller =) Både cissi och jag skulle hem hyfsat för att packa, jag till falkenberg och hon för att åka hem till alvesta. Men vi kom inte hem förrän halv ett ungefär, så det blev en sen kväll ändå =).

Har försökt ladda upp bilder här men går inte...sur jag blir. Lika bra att lägga ner och krypa ner i sängen istället.

Kalinichta

Hemska mardrömmar =(

Vaknade imorse av en hemsk mardröm, skakade och började storgråta...låg nog gråtandes i 20 minuter innan jag blev lugn och låg apatisk i sängen ett tag. Varför drömmer jag alltid så extrema mardrömmar? Händer inte så ofta men när det väl händer så har jag hemska drömmar i alla olika former flera nätter i rad. Igår morse vaknade jag också av en hemsk dröm men inte lika hemsk som denna. Drömmarna brukar oftast handla om plågeri, tortyr och det är då jag som blir plågad eller torterad på olika slags vis. Jag drömmer också väldigt ofta att jag blir jagad och tvingad till hemska saker. Har haft sånna här drömmar i flera år, aldrig likadana men återkommande och med en gemensam nämnare: jag blir plågad/torterad! Pga dessa drömmar har jag väldigt svårt att se filmer som handlar om liknande saker, klarar verkligen inte av skräckfilmer/thrillers. Om jag tittar på en sån film där någon utsätts för tortyr så mår jag både psykiskt och fysiskt illa, det känns som om det är jag, att det är mej det händer.

Det sägs ju att drömmar betyder något, och då inte alls det som de handlar om, att det undermedvetet ligger något och gror. Jag undrar vad?? Vad kan dessa drömmar betyda för mej och för mitt liv? Jag kanske ska kontakta nån som har koll på detta?

Nu börjar jag sakta återhämta mej efter morgonen men kan inte sluta tänka på det som hände i drömmen. Har jag varit med om något hemskt i ett tidigare liv? Finns det ett tidigare liv? Hänger det ihop med min fobi för handleder och hals?

Om någon har ett svar...skriv gärna en kommentar!



Tillbaks i Göteborg och på jobbet

Nu så är man tillbaks i goa götet igen, känns skönt nu faktiskt. Men lite tråkigt också, saknar alla jobb kollegor, jobbar alldeles ensam om dagarna och det är liksom ingen puls på stället. Men U2 och Madonna konserterna stundar så nog lär det bli puls =) Innan dess har jag några dagar ledigt, tänkte åka till Falkenberg en sväng och hälsa på systeryster med familj. Åker nog på söndag har jag tänkt =)  Men innan dess ska jag ha en toppen dag i morgon, ska ta sovmorgon och sen bokat ännu en tvättid för jag hade så mycket tvätt att jag inte hann tvätta allt med endast en tid. Sen i morrn eftermiddag ska jag och Cissi dra ner på stan och möta upp vår gamla chef Anna med familj för en middag eller nån skojsig aktivitet. Har inte träffat henne sen jag slutade jobbet och flyttade från Alvesta. Ska bli jättekul!

Har hunnit med lite sen jag skrev sist...har haft semester i 3 veckor som sagt och den var underbar, den började bra och slutade fantastiskt, mitt emellan hade jag en dos magkatarr vilket inte var lika kul =( missade typ hela hultsfredsfestivalen...men jag hann med en resa till solen = Kreta, besök på Astrid Lindgrens Värld med familjen, kräftskiva med familjen Andersson, jobbade lite granna på Hultsfredsfestivalen och såg en utav Lasses spelningar =), sen hade jag tänkt att ta det lugnt sista veckan men då ringde Linda och frågade om jag ville hänga med på en spontan resa till Gotland och stockholmsveckan och självklart tackade jag JA. Vi åkte dagen därpå och hade kanonväder, kanonboende, kanontrevligt och massa mer! Vill åka nästa år igen!

Här följer lite bilder...




Mysigt hade vi det =)

Hemma i Vimmerby hade jag det mysigt också, träffade Bengt & Monica och även Tomas och Alexandra, så mysigt när dom kommer hem till Uggletorp så man kan springa in och prata med dem på altanen, som man gjorde när man var liten. Varje sommar när Bengt med familj kom körandes uppför grusbacken i Uggletorp brukade jag skrika: Kungen kommer, Kungen kommer. Jag tyckte farbror Bengt var lik kungen när jag var liten haha =) Det tycker jag inte längre.

Syrran, Markus, Agaton och Elliot var hemma en vecka också, jag avlastade de hyfsat nyblivna föräldrarna genom att ta hand om Agaton en natt och morgon, han sov i mitt rum i sin fina säng som morfar och Anki köpt, kl. 07.02 väckte han mig med sitt knarrande hörrö-ska-ru-inte-gå-upp-nu ljud. Så det var bara att resa sig ur sängen och gå fram till honom, han låg där och flaxade med armar och ben, när han fick syn på mej brast han ut i världens sötaste smile. Han kan nog charma vem som helst! Sen åt han gröt, som mamma noggrannt visat moster hur hon skulle göra. Han fick lite gott i gröten också, katrinplommon Mums. Sen bytte vi blöja och satte oss sen i soffan och tittade på barnkanalen. När vi tittat en stund kände jag en härlig doft komma smygandes upp ur blöjan...mmm bajs! Pappa Markus hade varnat mej för denna hemska lukt, och lukten var väl ingen fara. Men när jag öppnade blöjan hulkade jag några gånger...inte van vid att byta bajsblöja jue! Men det gick bra...sen myste Agaton och jag hela morgonen, lekte och pratade och busade. När jag hörde att syrran och Markus vaknat till liv (ca kl halv elva) gick vi in och sa god morgon, Agaton blev så glad av att se mamma och pappa. Här sa jag, ta honom, nu går jag och lägger mej. Var sjukt trött...moster måste nog öva mera =)



Jag följde med Emelie några gånger och red hästen som hon sköter...vi var iväg på jättemysiga turer i skogarna kring Uggletorp och Boda. Har inte ridit på så länge och var väl nervös först men sen njöt jag av naturen, värmen från hästryggen och av de härliga galopperna i skogen och framförallt av Emelies sällskap.




Nej hörrni, nu är kl. 02.47 och jag sitter här och bloggar, jag måste lägga mej så jag kan njuta av min sovmorgon imorrn.

Godnatt.

Astrid Lindgrens Värld

Nu har jag kommit halvvägs genom min semester, känns som om jag skulle velat vara ledig längre, skulle vilja låsa in mej en vecka i min lägenhet i gbg och bara vara för mej själv! Känner att jag behöver det! Jättekul och trevligt att träffa alla vänner, släkt och familj men just nu är det mycket. Är sååååå trött, i själen, kroppen...ja ÖVERALLT!

Min tristess just nu kan ju kanske bero på att jag jobbar natt på semestern på hultsfredsfestivalen...hör Kings of Leon men kan inte se dem...irriterande! Längtar till kl 8 när jag kan köra hem till vimmseby och sova skiten ur mej! Eller det kanske jag inte kan heller...Agaton lär vara vaken när jag kommer hem och hålla låda rejält! Gulligt såklart med en 6-månaders bebis men jag vill sooooovaaaaaa!

Idag var jag, syrran, Marcus och Agaton på Alv, vi åkte in kl 10 och gick hela dan, vid lunch kom pappa och anki in oxå och vi lunchade på Kopparkrogen där Bea jobbar. Himla god mat, blev lite revben, lasagne och bakad potatis, som satt som en smäck! Sen kollade vi på Allsång med Prussiluskan och poliserna Kling & Klang, och som vanligt fick skrattmusklerna sig en dos...himla roliga dom där! Måste upplevas!

När vi kom hem från Astrid Lindgrens Värld la jag mej för att sova en stund, efter en timme ringde Emelie, hon var på väg och skulle hämta upp mej för att ta oss till stallet i Boda. Jag följde med och red en utav hästarna som hon sköter där, himla kul!!! Har inte ridit på flera år och det kändes ju i vristerna och knäna kan jag säga. Men vad kul det var!!!! Kanonhärlig nordsvensk (Tuva) som jag red, mysig och lugn (precis som jag) hehe. Vi red en jättemysig runda längs med Bodasjön och det blev en hel del galopp i skogen, det gick så vilt till att min mobil flög ur min ficka så vi fick skritta en bit tillbaks och leta efter den...som tur var hittade Emelie den! Den hade landat mjukt på en gräsplätt helt oskadd!

Sen hemåt igen efter ridningen och då hade familjen grillat och maten var precis uppdukad ute på altanen, kanongott! Sen la jag mej för en andra gång och hann väl blunda i 40 minuter innan det var dags att dra sig ur sängen och åka till Hultsfred! Här sitter jag nu, massa trasiga stängsel och trasiga vattenposter som gör att det sprutar vatten över massa tält på campingen, kul för dem, lär vara sjukt kallt att sova där i natt! Nu är uret 2 på natten och jag har 6 timmar kvar att uthärda! Nu har det varit lugnt ett tag, förhoppningsvis kan jag lägga mej en stund på mitt lilla liggunderlag och blunda en liten stund. Givetvis med walkie talkien nära till hans om det skulle komma något upprop.

Imorrn blir det till att sova på dan och sen göra sig iordning och dra till Hultsfred för att njuta av Lars Winnerbäck på Teaterladan, åhhh så härligt det ska bli! Blir nog till att se The Killers och Takida oxå =)

Ciao for now

RSS 2.0