Monstergunga

Idag har Gröna Lund premiär på sin nya åkattraktion Eclipse, en riktig monstergunga. Det är tydligen Christer Fuglesang som ska inviga den innan allmänheten får ge sig upp. Jag ryser av bara tanken på att åka nåt sånt, kommer aldrig sätta mig i den där kan jag lova. Får ju dödskänslor av att åka den vanliga slänggungan för sjutton. Huväle så hemskt. Kan tänka mig att det blir många skrik i Stockholm idag ;) 
 
 
Med sina 121 meter är Eclipse världens högsta slänggunga. Med en magisk dragningskraft lyfter den upp alla höjdorädda och svischar runt dem i 70 km i timmen. 910 ton stål och betong, 80 000 bultar, 8 meter långa kedjor och en hisnande utsikt över Stockholm gör Eclipse till ett himlastormande äventyr.

Hujedamig!

 

Tiffel Toffel

Igår vaknade jag och Agaton vid kvart över 7 av solen som strålade in på oss, vilket underbart väder vi har haft den här helgen. Hela förmiddagen satt vi ute på balkongen och spelade spel, ritade och myste. Gullungen fick en semesterbox utav mig så att han har massa saker att pyssla med nu när han inom några veckor ska få ett litet syskon. Tiffel Toffel är jätteroliga figurer och i boxen fanns både dvd-film, cd-skiva, sagobok, badboll, memoryspel, spökspelet, frisbee, färgkritor, pysselbok, kortspel, plockepinn och alltihop var nerpackat i en jättefin resväska. Det finns även en hemsida för Tiffel Toffel där man kan spela spel och kolla på film. Rekommenderas varmt då de är väldigt pedagogiska. =)
 

Våren är här

Agaton är hos mig i helgen och idag har vi haft en supermysig dag i slottsskogen där vi hälsat på sälarna, pingvinerna och alla de andra djuren på barnens zoo. Personalen på zoot bjöd alla barn på gratis glass, imponerande må jag säga. Det var ju säkert flera hundra barn där idag, kryllade av folk överallt. 
 
När vi var klara med slottsskogen drog vi ner till järntorget och satte oss på gräsmattan o åt glass i solen. Sen hoppade vi på studsmattan som Agaton älskar, i nästan två timmar. I början var han blyg o vågade inte hoppa när andra barn var där men sen hoppade han med fem andra barn samtidigt, dom skrattade o hade jättekul. Nu har vi ätit middag o ska plocka fram lördagsgodiset, vi är helt slut efter nästan 7 timmars utomhusvistelse så vi ska bara vila i soffan har Agaton bestämt. Inte mig emot :-)

Party weekend

Helgen som var spenderades i Stockholm med fullt fokus på Anna & Lindas 30-årsfest. Jag hade så himla kul hela helgen och träffade en massa goa vänner som man inte umgås med så ofta. En hel del alkohol slank innanför västen och jag hade nästan träningsverk i kinderna efter alla skratt. Några incidenter inträffade under kvällen, bland annat en liten brand vid vårt bord men som tur var, va Anna snabb och offrade sin öl som hon släckte med. I och med det rann det ner öl och rödvin på min aprikosa klänning så jag fick bege mig till köket och hälla YES och salt över allt. Cissi hade med sig en extra klänning som jag fick låna, ett av få tillfällen som jag varit helsvart. Tur jag slapp gå omkring med en rödvinsbefläckad klänning, tack Cissi! 
 
Tack Anna & Linda för en grym fest, jag hade så jäkla kul! =D
 
Snott några roliga partybilder från Anna, många småländska girls var vi. 

Nötkärna?

Ja frisk som en nötkärna är jag minsann, idag fick jag en hälsosam "dom" utav läkaren. När jag gick in i rummet välkomnade hon mig genom att säga "o här kommer hälsan själv". Vi gick igenom provsvaren och varenda värde var enligt henne perfekt. Blodet, sänkan, andningen (mycket starkare lungor än förväntat), midjemåttet, bmi, hjärtat, synen, kolesterolet, ämnesomsättningen och allt det andra som de kollar upp. Det fanns inte en enda sak att anmärka på och det känns tryggt, nu kan jag sova gott om nätterna. Jo förresten, hon undrade om jag var nervös eller stressad när ekg:t togs, för pulsen var väldigt hög. Det beror ju såklart på att jag låg och oroade mig inför blodprovet som skulle tas efter. Haha =)
 

Framtida glasögonorm?

Imorse gick jag på en hälsoundersökning innan jobbet, varje 1 ½ år får vi fast anställda gå och kolla upp oss för jobbets räkning. Sist hade jag strålande värden på allting och fick mycket beröm för mitt kolestorol värde haha ;) Hoppas på bra resultat även denna gång, dock tror jag att jag kommer få kommentarer på min syn för jag såg fasen inte de två nedersta små raderna, inte med båda ögonen och inte med ett öga i taget heller. Sköterskan suckade lite och antecknade. Ajajaj, jag kommer säkert bli tvungen att skaffa glasögon eller linser. 
 
Sjuksköterskan tog även ett EKG, kollade blodtrycket, jag fick lämna urinprov, göra ett lungkapacitet-test och ta blodprov (3 rör). Sist jag skulle ta blodprov så drabbades jag av panikångestattack och de fick sätta mej med fötterna rakt upp i luften för jag höll på att svimma, yrade och var helt likblek och iskall. Tog mig 45 minuter efter det att bli normal igen. Så nu är jag ännu mer rädd för blodprov än jag var innan, fy. Men denna grymma tjej fixade detta på typ två minuter och dessutom utan någon smärta, noll tårar, noll ångest och även helt fritt från hjärtklappning. +++++
 
Jag kanske skulle skaffa ett par sånna här brillor, liksom för att dämpa min 30-årskris lite, bli lite coolare om ni förstår vad jag menar... ;)

Kärlek <3

Idag när jag kom hem efter jobbet möttes jag av ett stort kuvert med en jättefin teckning i, från min älskade lilla systerson. 
 
 

How much old this tree?

Efter ett hårt pass spinning intervall sitter det fint med två ägg och lite goa grapeklyftor. Samtidigt kollar jag på "En stark resa" med Morgan och Ola-Conny. Hahaha dom är för härliga alltså, sämre engelska har jag nog aldrig hört. Både töntigt, pinsamt, roligt och lite charmigt på samma gång. 
 

Kaffeproblem

Ikväll jobbar jag, har en ganska go kväll med komikerduon Anders & Måns som kör sin föreställning "Primater med topplån" för andra kvällen här hos oss. Jag tycker dom är ganska roliga, och särskilt Anders som har ett väldigt roligt kroppspråk och dessutom den hemska östgötska-dialekten. Hittade ett klipp där Anders ska försöka fixa sig en kopp kaffe i en såndär modern kaffemaskin som alla har nuförtiden. Jag känner igen mig så fruktansvärt mycket i det här, likadant stod jag varje morgon på hotellfrukosten i Teneriffa. Hahahahaha, att det ska va så jävla svårt att få sig en kopp kaffe ;) 
 
 
 

I love Plura

Har ni följt Plura i Spanien som har gått på lördagar? Jag älskar det!! Snacka om mysfaktor, hänga i ett eget hus på landsbygden i Spanien med sol, värme, god mat och roliga aktiviteter. Sen mysigt kvällshäng med tapas, vin, live framträdanden från kända artister och roliga fyllesamtal och även en del småallvarliga samtal. 
 
En favvis är när Oskar Linnros sjunger sin låt "Annie Hall".
Me like alot!

Nytt och fint

Jag har uppdaterat min blogg med en "hemmagjord" header, vad tycker ni? Jag vet inte vad min blogg ska heta, har ni några bra förslag så får ni ju gärna delge dessa ;) 

RSS 2.0