En ny släkting

Han är så gullig det lilla miraklet! Leo heter han =)




Man längtar mer och mer efter en egen liten knodd.


Moahahahahaha

Personalize funny videos and birthday eCards at JibJab!

Är det jul redan?

Varje år får man olika slags julkänslor, och idag har jag en sån stark känsla av att jag har glömt något. Jag ska åka hem idag och då gillar jag inte att få den känslan. Men nu har jag satt mig ner och gått igenom allt och jag ska inte ha glömt nåt. I alla fall inget viktigt, intalar jag mig själv. Julklapparna är köpta och inslagna sen 2 veckor tillbaks. Kanske därför det känns konstigt, eftersom jag hade allt klart så tidigt. Jaja, ska bli så gött att komma hem till Vimmerby ikväll, slappna av och bara va.

Igår hade vi jul avslutning med jobbet, dagen bestod av brandutbildning, HLR utbildning/uppdatering samt APT med diskussioner kring vad som händer under 2012. Det finns en massa att se fram emot inför kommande arbetsår, spännande! Men först ska jag njuta av ledighet! Åh vad skönt! Efter all utbildning och genomgång av framtiden så drog vi iväg till Hello Monkey som är en liten restaurang mitt i centrala Göteborg. Där hade vi deras spa avdelning helt för oss själva. Vi bubblade, drack champagne och åt fantastisk mat! Vi hade så himlans trevligt!


Så här såg det ut! Uppdukat bord precis bredvid bubbelpoolen, så vi satt i morgonrockar och åt. Det fanns en ljudanläggning så vi spelade egen musik och fick precis den rätta stämningen. Imellan måltiderna så hoppade vi i poolen och bubblade och drack gott. Lyxigt som tusan! Kan verkligen rekommenderas!



Fy fasen vad härligt, längtar tillbaks.




Förrätten bestod av en massa små rätter såsom räkkakor, rullar med fläskkött och ingefära, entrecote knyten och dim sum med kyckling och kastanj. Såååå gott! Tillvarmrätt fick vi sen "Kinabong" som är en massa olika rätter, liknande förrätten. Helt galet gott, har aldrig provat Urban Jungle food innan, men det är verkligen super gott! Alla dipp såser är helt gudomliga. Vill dit igen snart, nån som vill hänga med?



Nu ska jag packa det sista och förbereda mig inför tåg och buss resan.

Ha en bra dag!








Nu är han äntligen här!

Emelie och Emils lilla mirakel har nu anlänt! Han ville stanna kvar extra länge inne i mammas mage men 17 dagar efter planerat så tittade han ut. Åh vad det ska bli kul att få träffa honom och hans nyblivna föräldrar.

Gullunge!


Halv åtta hos Pelto

Igårkväll var jag iväg på den sista "halv-åtta-hos-mig" middagen, i alla fall för detta året. Det var Pelto som bjöd oss till bords och jag typ rullade hem efteråt. Fyyy så gott det var, hade så ont i magen av mätthet. Men nu har det gått över som tur är och jag kan äta igen. =) När vi kom så bjöd Pelto på Cosmopolitan, farligt på tom mage kan jag meddela. Usch så snurrig man blev.


Här ser ni Terese och moi som gottar oss i soffan.




Förrätten bestod av västerbottenpaj med rödlök, löjrom, citron och creme fraiche. Till det serverade hon också hemmagjort knäckebröd och foccacia. Såååå gott!




Till varmrätt blev det lättrökt fläskfilé med pommes anna, hemmagjort äppelmos, kantareller och rödvinssås smaksatt med dill. Jag trodde jag skulle dö...det var så gott! Hon är helt jäkla otrolig asså! Den rödvinssåsen är den godaste jag nånsin smakat!!! Vem hade kunnat komma på idén att smaksätta det med dill?? Galet gott! Stönade efter varje tugga!




När desserten kom in så låg jag dubbelvikt av mättnad men nog slank det ner ändå.
Choklad-curd (precis som lemoncurd) i botten, ekologisk vaniljglass från Lejonet & Björnen (göteborgskt märke), hemmagjord varm hjortronsylt och egengjorda flarn av knäck och pistagenötter. Till det serverade hon ett sött Tokaj vin. Jag är helt galen i Tokaj sen jag fick testa det för första gången när jag pluggade i Jönköping och vi hade vinkurs i 3 veckor. Jag njöt kan man säga!


Hoppas att detta kan ge inspiration till någon själ där ute.

Tjingeling =)

Feliz Navidad!

Personalize funny videos and birthday eCards at JibJab!

Merry Christmas!

Personalize funny videos and birthday eCards at JibJab!

Dagens tips

Be aldrig en busunge att le när du ska ta kort, för då blir det såhär!!!


Kaxigt smile...



Jihooo...(i alla fall äkta glädje)



Lurigt smile...



Busunge!!!



Ullared

Så här bra bilder tar man när det är super blåsigt och storm varning...




Tant Sofie

Den 30 September föddes detta lilla mirakel, Alexander Murphy. Det är mina vänner Anna & Greg som har blivit föräldrar för 1:a gången. De bor i Huddersfield i England och jag skickade ett litet paket till Alexander från Tant Sofie (alltså jag). Här ser ni honom i kläderna jag skickade, dom passar ju perfekt. Åhh sicken liten gulleplutt, och åhhh vad jag längtar tills jag får träffa honom. Jag älskar bebisar! Mera bebisar är på gång också, me like alot! =D


Skoj på Liseberg! Jag fick med mig Agaton ...

2011-12-03_20_44 (MMS)

Skoj på Liseberg! Jag fick med mig Agaton upp i helikopter karusellen, jätte kul var det enligt lille herrn.


Julkalendern

Jag har inte sett julkalendern sen många år tillbaks, men nu är jag nog fast. Har sett de första 3 avsnitten och det är verkligen skitbra. Tjejen är en av de sötaste ungarna som jag nånsin sett!

Jag vill se mer nu! Kan knappt vänta...


Julkänsla på gång?

Ser fram emot helgen!! Ska jobba några timmar på lördag, men sen kommer Agaton och hälsar på mig. Syrran skjutsar upp honom och vi ska gå på IKEA (han tycker det är kul när vi leker kurragömma där), sen ska han sova hos mig och vi ska gå på liseberg på söndag & åka karusell (farfars bilar). Vi hördes på telefon häromdan och jag frågade honom vad han vill göra förutom IKEA och liseberg, då svarade han: "koka ägg till frukost" Haha. Vi är galna i ägg både han och jag. Stor kille som åker till moster i göteborg alldeles själv, utan mamma och pappa, eller hur?

Det finns mycket man vill hinna se på Liseberg. Jag skulle vilja se isshowen med kaninerna, de är grymma och man får en härlig julkänsla. Jag tror att lille herrn skulle tycka om det också. Sen finns det ju barn teater på Lilla Scenen "Fru Lisens vind - pyjamasparty med allsång och spökhistorier" och så kan man hälsa på Tomtefar som tar emot barnens önskelistor och delar ut varma kramar. Sen ska vi åka karuseller och såklart fika med glögg och pepparkakor. Myspys!




Lisebergs julreklam är super mysig tycker jag, kolla in den här...


RSS 2.0