Ledig och rastlös

 
Idag väcktes jag inte av solen, men det var ganska mysigt ändå. Min lilla systerson kröp upp i min säng och gosade en liten stund innan vi gick upp för att äta frulle. Sen åkte syrran o dom iväg för att hälsa på kompisar så jag fick en lugn stund hemma. Nu har jag vart ledig i åtta dagar och det har varit mycket skönt men känner att jag är lite projektsökande. Jag älskar att slappa men lite rastlös börjar jag allt bli nu så idag har jag även bakat gifflar, toscagifflar. Dom ska jag ha med mig till simhallen imorgon för vi ska dit tillsammans med Emelie, Leo och Annika. Ska bli mysigt att leka och åka vattenrutschkana och bada bastu. 
 
 

Goda mellandagar

Idag vaknade jag av att solskenet lyste upp hela mitt rum. En fantastisk känsla ochjag faktiskt studsade ur sängen. Det har inte hänt på länge, tyvärr. Har hunnit med en hel del idag, vart ute o gått med pappa o anki i en o en halv timme, handlat oh lagat kyckling lasagne samt bakat hallongrottor och två omgångar chokladbollar. Sen var jag på bio med Johanna inne i vimmerby, vi såg filmen "Mammas pojkar" och fick oss en hel del skratt. Ikväll har även systeryster m. familj anlänt till byn, mysigt värre! 
 

Dagens Filmtips

Fick hem nya filmer från Lovefilm igår och imorse såg jag "Älska Mig Igen" som jag faktiskt inte alls trodde skulle va så bra. Lät ganska klyschig och som en typisk amerikansk lovestory, men när man förstår att den baseras på en sann händelse om Kim och Krickitt Carpenter så blir det hela mycket mer intressant tycker jag. 
 
 
Paige och Leo är ett ungt förälskat konstnärspar som bor i Chicago. En nattlig bilolycka slår i ett ögonblick sönder deras lycka. Leo klarar sig oskadd men Paige hamnar i koma. När hon äntligen vaknar har hon inget minne av deras tid tillsammans. Hon minns dock de tidigare åren som juridikstuderande och tror att hon fortfarande är förlovad med den charmige affärsmannen Jeremy, som ännu har ett gott öga till henne. Allt eftersom tiden går inser Leo att Paiges minne inte kommer att förbättras. Fast besluten att inte förlora henne för evigt beslutar han sig för att göra allt som står i hans makt att vinna hennes hjärta. Igen.
 
 

Varbergs Kurort

I torsdags efter lucia eventet på jobbet så stack vi alla till centralen för att hoppa på tåget till Varberg. I år blev vi alla bjudna på två dagars spavistelse, åh så gott det var! Vill verkligen tillbaks!
 
The gang på Espresso House medans vi väntar på tåget till Varberg, vår VD bjöd oss på kaffe och scones. 
 
 
Yeah! Jens får ett lyckorus när vi anländer till Varbergs Kurort, äntligen lite lyxig avkoppling på arbetstid. 
 
 
 
Efter lunch, möte och incheckning på hotellet samlades vi på spa avdelningen. Det var en magisk känsla att få bada i bubbelpool med en kall cider nära till hands. 
 
 
Vems dumma idé var det att fötterna mår bra av att stoppas ner i ett vattenkar fullt med äckliga små fiskar? Extra dumt med tanke på att jag har fiskfobi. Men jag klarade det efter lite hålla-i-handen-pepp från mina goa kollegor, avreagerade mig med några illvrål också och sen kändes det bättre efter en stund. Försökte komma på andra tankar med hjälp av en tidning, men jag blev ju inte lugnare när det första jag slår upp är en bild på en gigantisk marulk. Gaaah! Panik gånger tio kan jag säga. 
 
 

Jag förstår varför de fått pris för Årets Spakök. Hujedamig så gott allting har varit, både frukost, lunch och middag. Glöggfika framför en sprakande brasa i lobbyn, det är som balsam för själen. 

 
På fredagen fick vi alla varsin behandling och jag fick Thalassobadkur som med andra ord är Tångbad. 
 
Tångbad har en lång tradition (sen 1800-talet) som kurbad och anses ha effekter som att stimulera blodcirkulationen, mjuka upp stela muskler, lindra värk, hudirritationer och solbränna. Tången innehåller ett geleämne som gör huden mycket mjuk och skön. Den fiskas för hand på traditionellt sätt i vattnen utanför Varberg och torkas sen naturligt. 

Man får krypa ner i ett härligt träbadkar, fyllt av uppvärmt havsvatten och skållad tång. Tången skållas för att få fram de viktiga mineralerna och spårämnena och de geleaktiga ämnena. När man ligger i badet blir man masserad med den skållade tången, som har blivit mjuk, skön och ”skrubbig”. Massagen var så fantastiskt skön och fick ordentlig fart på cirkulationen, man blev varm och extremt avslappnad (somnade nästan). Som avslutning på massagen fick jag ligga kvar en stund och slappna av, lyssna på skön musik och bara njuta. I den behandlingen jag fick ingick även en ansiktsrengöring med en efterföljande spirulinamask. Mmm vad len och fräsch jag var sen, detta kan jag absolut rekommendera!

 

 

Detta var verkligen världens bästa julklapp, magiskt!


Mäktigt luciafirande 2012

I torsdags morse innan vi åkte iväg på spa så genomförde vi ett lucia event på jobbet, tillsammans med Dansforums "Performing Art School" bjöd vi in ett hundratal gäster från företagen som sitter i samma hus som oss. Vi bjöd på lussefika i vår magnifika kongressal där vi dukat med runda bord. Jag visste att det skulle bli bra och har hört mycket om Dansforums annorlunda lucia "show", men det var så mycket bättre än jag nånsin kunde föreställa mig. WOW! Vi kommer göra detta till en ny tradition och nästa år skulle jag vilja filma hela showen. Magiskt var det och rysningarna bara sköljde över hela mig. Det var ca 50 elever, hälften svartklädda och hälften vitklädda, som sjöng och uppträdde i ca 40 minuter. Allt ifrån vanliga traditionella lucialåtar till pop låtar, både ballader och tempolåtar. 
 
Här är en liten snutt där de sjunger en av de bästa låtar som finns på denna jord. 
 
 
 

Hahahaaa...vi ska på spaaa ;)

Längtar till torsdag, för då kan man "nästan" säga att jag gått på ledighet. Har ju jobb hela nästa vecka men vi har inga konferenser inbokade så det blir nice and easy. Precis vad jag känner för, då kanske jag hinner träna lite innan julhelgen. Har inte hunnit träna alls mycket nu när det varit fokus på jobb och kompis/kusinbesök. Blir ju såklart mycket motion på jobbet men där är det så mycket ryckande i möbler och lyft av tunga grejer vilket inte är så bra egentligen. Om jag inte hinner med min grundträning så får jag väldigt väldigt ont i axlar och rygg efter ett tag, så nu måste jag hålla igång musklerna. 
 
Det är ju väldigt bra med avkoppling också, och därför ska vi på jobbet åka på Spa nu på torsdag och fredag.So bloody gött!!! Vi har slitit hårt det här året och skördat många framgångar så vi är väl värda all lyx vi kan få! 
 
Till Varbergs Kurort bär det av. 
 
Frukost, lunch och middag i deras prisbelönta restaurang. 
 
Lyx med hotellvistelse, åh vad jag ska njuta!
 
Varsin spa behandling får vi också, spännande! 
 
På fredag bär det av till Falkenberg efter spavistelsen, för då ska det firas minijul med familjen. Mycket att se fram emot, händer bara roliga grejer den närmsta månaden. Livet är härligt nu! =)

Ännu ett bevis på att jag blivit tant?

Ja det märks ju att åren går och man börjar närma sig tant åldern. Häromdan köpte jag broddar, för 50 spänn av min kollega som köpt dem förra året men aldrig använt dem för de var för små för hennes skor. Mina passar de perfekt, så nu kommer jag nog hålla mig på banan. Fast än så länge är det krispigt och härligt här i götelaborg. Fast när som helst händer det, jag lovar! Det blir plusgrader och snön börjar smälta varpå det sen fryser på igen och då är hela stan täckt av is på backen, så djävulskt halt med andra ord.
 
Tur att man blir visare med åren hörrni =)
 
 
 
 
 

Julkänslorna på topp

Julkänslorna liksom flödar här hos mig! Lite ovanligt faktiskt, men julstämningen är nog här för att stanna ända in i mål. Kan bero på att jag har fixat med allt julpyntande på jobbet, klätt granen och hängt upp stjärnorna i receptionen, satt upp alla ljusstakar i salarna, ordnat med julgrupper och blomster i salarna, receptionen och på kontoret. Gjort en julmusikslista på spotify och fixat med vårt festliga julkort som vi ska skicka ut till våra 300 kunder. Kom på en skitfräck idé i år, tillsammans med vår fotograf, det kommer bli så jäkla bra! =) 
 
I helgen har det varit julmys i massor, Beca har bott hos mig i helgen och Carro med sin lilla Edwin var också här på besök från Norge, de övernattade hos Johanna. Tillsammans har vi hittat på en massa skoj, i lördags var det långfika med oss allihopa och 2 tjejer till. Sen på kvällen åkte vi hem till Johanna i Partille och lagade tapas ihop, det var jag, Beca, Carro och Johanna. Terese kom precis lagom till middagen, och sen satt vi alla och mös framför Så mycket bättre på tvn. Härligt att träffa Beca och Carro som man inte umgås med ofta nuförtiden. Så himla mysigt att gosa med lilla Edwin också, svårt att förstå att Carro blivit mamma. Tiden springer verkligen iväg. 
 
Beca, Marie, lilla Edwin, Johanna och Carro på Condecco. 
 
Julmarknad i Haga, jättemysigt! 
 
Värmer våra förfrusna kroppar med en julfika på Liseberg.
Svårt att få ett bra kort när man har så stark blixt på kameran, stackars Edwin måste blunda. 
 
Svinkallt här nu, man får klä sig tjock som en michelingubbe om man ska vara ute i timtals. 
 
Mysigt är det nu när vi äntligen fått snö idag, hoppas den är med oss ända fram till jul och nyår! =)
 
Förra veckan fyndade jag en jacka på den årliga utförsäljningen som Elvine har i våra lokaler på jobbet. Redan köpt två jackor den här hösten men nu när jag köpt en tredje jacka så är jag lite nöjdare med min jack-status som varit dålig en längre tid. Denna jacka säljs på nätet för 2 395:- men de reade ut alla jackor för 800:-, fast jag fick den för 500:-. Wihoo, fatta vilket bra pris! Kompis pris till oss i personalen på konferensen, gött att man har sånt jäkla flyt ibland! 
 
 
 

RSS 2.0