Längtar ut...

Sitter på jobbet och slänger trånande blickar ut på gräsmattan där sportlife kör zumba. Jag vill också träna utomhus.

Sommarkväll

Igår fick jag träffa Carro som numera är bosatt i Norge med sin pojkvän. Hon har varit i gbg på konferens med jobbet och stannade kvar torsdagskvällen för att hinna med att träffa några vänner. Vi bestämde oss för att gå ut och äta middag på kvällen, men innan vi gick till restaurangen så bjöd jag hem dem till mig och min balkong för lite bubbel med tilltugg. Vi skålade och firade att Terese tar examen idag och vi skålade även för Carro som nu är i 7:e månaden. Alkoholfritt till Carro såklart.


Terese, Carro, Johanna och Somru ser ni här. De ser inte så muntra ut, men tro mej, det var en härlig stämning.


Efter en timmas gottande på min balkong så promenerade vi ner till Södra Vägen och den turkiska restaurangen Tara´s där vi njöt av grillade kycklingspett, lammspett, lammkotletter och oxfile. Supergott och väldigt bra priser. Vi hade så mysigt och nu kan man konstatera att sommaren är här. Lovely! 



Terese och Johanna, the blondies.



Carro, jag och Somru, the brunettes. Carro med ett glas alkoholfri öl, och vi andra drack rödvin, cider och turkisk öl.


Nu längtar jag till Rhodos. Längtar efter att få träffa alla goa människor, härliga vänner, äta Agnetas och Annas utsökta grekiska mat på restaurang Pegasus, få träffa lilla Alexander och se honom bli döpt, att hoppa i poolen och sen lägga mig i en solstol och äta kall melon, åka till Waterpark och fördriva tiden genom att ligga i en donut och glida runt på "lazy river" och åka på utflykter runt ön och bada i havet. ÅÅÅHHHHH! Bara en vecka och 2 dagar kvar nu. Tagga, tagga, tagga! 


You´re my inspiration

Har ni sett veckans ICA reklam? Inte? GÖR DÅ DET för guds skull!!! Jag blir så glad i hjärtat varje gång den dyker upp i tv rutan. Fast första gången jag såg den så högg det också till lite i hjärtat, av saknad. Men åh vilken underbar inspiration jag får av den, jag får lust att ge något till någon. Dom är inte dåliga de där människorna som ligger bakom ICAs reklam, dom är grymma!

+++++ 5 plus får dom av mig =)


Låång ledighet

Jaha, då var det back to work igen efter några sköna dagar. Tänkte att det var dags att uppdatera lite här, och nu har jag hunnit ta lite bilder som kan vara kul att visa er. Det märks när jag har mycket att stå i, för då ekar det tomt här på bloggen minsann. =)

I onsdags kväll kom systeryster med familj till mig för att lämna av lille herrn, som sov över hos mig i 2 nätter. Vi hittade på en massa skoj tillsammans och tiden går så fort när man umgås med mitt lilla hjärtegull. På onsdagskvällen myste vi i soffan med lite glass och strössel medans vi kollade på youtube klipp. Agaton älskar att kolla på youtube klipp, särskilt på cars bilar såklart men även på tecknat och det säger ju inte jag nej till. Vi somnade inte förrän vid 23 tiden för den lille skitungen är grymt bra på att prata kan jag meddela. Vet inte hur många gånger jag sa till honom att han skulle lägga sig ner och blunda. Ungefär tre sekunder ligger han still, sen började det bubbla ut ord igen. Haha.

Vi provade nya sandwich glassen i literförpackning från GB. Agaton älskar strössel som ni säkert ser.


I torsdags tog vi en lugn morgon/förmiddag, vi sov till kl. 09:30 vilket var underbart och sen åt vi äggmacka och kollade på barnkanalen. Efter lunch traskade vi iväg till Slottsskogen för att kolla på när sälarna och pingvinerna blev matade med fisk. Jag säger som Agaton "Det var supersuperkul". Haha, den ungen har lärt sig så många nya uttryck och ord, dock vissa som inte är så bra. Hmpf. När jag skulle köpa blommor till en kompis så sa jag "Åh vilka fina rosor" till kassörskan. Då hör man från vagnen "Fy fan så äckligt". Herregud!!! Ungen har börjat svära. Det är inte ofta jag skäms men just då var nog mina kinder illröda. Han själv satt och flinade i vagnen och tyckte det var jätteroligt. Tur att han säger det som "skämt" och inte seriöst eller illa menat men det låter ändå fruktansvärt illa. Hujedamej sicket barn.

Nåja, tillbaks till djuren i Slottsskogen. Vi gick även in på Barnens Zoo och klappade på getter, grisar, får och hästar. Jättemysigt var det, helt otroligt vad mycket bra det finns för barn såhär centralt i Göteborg. Alldeles gratis också. Fin natur, barnvänligt och helt enkelt supersuperkul. =)

Det är branta backar man måste ta sig uppför för att komma till sälarna och pingvinerna, så vi fick ta några pauser med vila och fruktstund för att orka. Men lillkillen kände sig mycket stolt efter att vi bestigit den branta backen, tänk att han klarade det. =D


I Slottsskogen finns också en enorm lekplats med en massa skojsiga saker. Sparkcykeln var rolig minsann och den lånade de ut gratis också. Notera de för stora vantarna som han fick låna av mej då han glömt sina egna hemma. Det funkade bra dä mä, hehe.

I fredags hann vi med ett biobesök innan hemfärd till Falkenberg. Agatons första bio! Han var så nervös innan, orolig och ville inte alls gå. =( Försökte på alla sätt övertala mig till att strunta i det, men jag gav mig inte. När vi kom dit var det ju inga problem alls. Han blev överlycklig när han fick välja en påse godis, och det fanns Ahlgrens Dubbeldäckare. Wow. Vi såg filmen "Var är bus-Alfons?" som handlar om Alfons Åberg. Gullungen var jätteglad och tyckte det var mysigt att sitta där i en egen fåtölj. Han satt still i hela 40 minuter och var så tyst och lugn. När han skulle säga något till mig så knackade han försiktigt på min arm och böjde sig fram och viskade så tyyyst. Haha, going! Många andra barn var otåliga efter 10 minuter redan, då pratades det högt och lågt och sparkades och fejades. Men Agaton han satt där så lugnt och fokuserade på filmen.

Notera det fina halsbandet som jag fick av honom, superfint!


I lördags åkte jag och Johanna till Ängelholm på maskeradfest med sporttema, som Anna och Stefan bjöd in till då de bägge fyllt 25 år. Vi har fixat en massa med vår "kostym" och resultatet blev riktigt nice. Vi var bäst och snyggast enligt alla på festen. Haha, vi hade skitkul!!!
Tröjor specialdesignade med våra namn på ryggen. Proffsigt minsann. ;)

Jag går fortfarande runt och skrattar åt grejer som hände på festen och åt roliga utklädnader, åh vad det livar upp med lite maskerad. Det borde man göra oftare. Men nu blir det fokus på Rhodos resan som närmar sig, massa att fixa och köpa inför dess. Dessutom fortfarande en del att göra på jobbet så det är bara att hugga i och tänka på att jag faktiskt har 8 veckors semester i sommar, nu har nedräkningen startat! Gött mos.

Depp bidrar till pepp!

Suttit och funderat ett tag, på vikt och utseende. Jag är väldigt säker på att alla är värda lika mycket oavsett utseende. Några av mina absoluta favorit människor finns med på topplistan för att dom är så självsäkra, har humor, är mysiga, intressanta att prata med och skojjiga att umgås med. Sen är dom ju jäkligt snygga också, hur fick jag så snygga vänner och familjemedlemmar? Lyckligt lottad ;) Jag är i alla fall väldigt medveten om detta, och avundas alla i min närhet, på olika sätt. Men ibland är det bara so damn hard att tycka om sig själv och tycka att man duger. Vissa dagar glider mina tankar iväg och fokuserar på oerhört onödiga saker. Som utseende. Fy fasen så onödigt. Men jäkligt svårt att undvika, i alla fall för mig. I påskas ställde jag mig på vågen (gör bara det när jag är hemma i uggletorp) och siffrorna var glädjande, 64 kg om ni önskar veta. Fruktansvärt ointressant egentligen. Men det resultatet ger mig en enorm frihetskänsla. Jag gick och provade ut nya jobbpants i fredags, och nu kommer jag i strl 38. När jag började jobba extra på mitt nuvarande jobb så hade jag strl 44 i byxorna. Herregud, vilken jävla skillnad det måste vara. Så svårt att hänga med själv och förstå vilken skillnad det är. Räknas jag som normal nu? Det är det enda måler jag har, alltså vad gäller utseende. Jag kräver ingen superkropp och inget modellutseende, jag vill vara normal och väga normalt. Nu är jag normalviktig om man ser till BMI. Nu känner jag mig sjukt nöjd. Fast ändå inte. Varför känner jag mig inte normal? Vad är ens normalt? Hmm...ja som ni märker finns det en del att jobba på om jag ska få till ett normalt psyke också. Haha. =)

Nää hörrni, nog med depp för idag. Hittade den här bilden på en blogg och jag blev så glad när jag såg flodhästen för den är såå söt. Tusen gånger sötare än enhörningen. Kanske skulle ta och tänka så om mig själv också, att jag är tusen gånger sötare än det där konstiga idealet som jag hela tiden försöker eftersträva.    


Gulle flodhäst. Gulle Sofie. =)

RSS 2.0