Tjolahopp, snart kan vi ta oss ett dopp

Ja nu har jag och Lisa bokat en resa till Rhodos i början av juni, för vi är bjudna till lilla Alexanders dop. Det blir en vecka på ett hotell som ligger jättenära Annas familjs hus och dessutom nära stranden. Pool finns också och det var ett krav från oss bägge. Allt detta till ett superduper pris mina kära vänner, fantastico! För drygt en månad sen kollade vi resor och då låg de billigaste på 5500 kr per person. Men nu slog vi till för 5936 kr totalt, alltså 2968 kr vardera. Katching, klirr i kassan. =) 



Hotell Majestic ska vi bo på. =D


 

 Denna lilla familjen längtar jag efter att få umgås med!




Jag, Lisa och Theo på nattklubb på Rhodos, snart 5 år sen Anna och Greg gifte sig. Herregud vad tiden springer iväg. Det ska bli så kul att träffa alla igen, samlade på ett och samma ställe och inte utspridda över världens alla hörn. Mys!


The good old days

Åhh det riktigt spritter av glädjerus i kroppen när man hittar nånting kul. Nu har vi hittat ett filmklipp från Drakens invigningsfest på filmarkiv.se, som vi också köpt rättigheterna till för att få ha det och använda det på vår hemsida, facebook och twitter. Min "tillfälliga" teknikerkollega Ola har ett filmredigerarprogram på sin dator och han klippte samt redigerade så att vi fick en rubrik i början och loggan i slutet, så nu har jag också fått en inblick i hur man redigerar film. Blev galet sugen på att utveckla den kunskapen, när jag var liten drömde jag om att bli filmregissör. Kanske kan drömmen bli sann? Hehe.
Jag myser som en gammal tant när jag tittar på det här klippet, de har helt fantastiska kläder och vilken härlig berättarröst. Formuleringen om ventilationen är hilarious: "frisk luft så att säga regnar ner över publiken"Hahahaha. Ibland önskar jag att jag hade fått leva en endaste dag under denna tid, jag har alltid varit intresserad av 50-talet. Tidsmaskin någon?
Igår kväll fick jag för första gången äntligen chans att själv glida ner i en av Drakens fåtöljer och njuta av lite underhållning privat. Jag, Terese och Johanna såg Soran Ismails ståupp show och han var jättebra. Han lyckades blanda mycket humor och skratt med viktiga insikter och vi gick därifrån med en hel del tankar kring vårt samhälle och politik. Jag fick mig faktiskt en tankeställare, det gillar jag, att bli inspirerad samtidigt som man har roligt. Så skulle alla politiker göra, ha en ståupp show med en allvarlig klang och ett budskap. Då skulle det lättare nå fram till mig kan jag lova, för jag byter kanal varje gång det dyker upp ett tråkigt politiskt tal eller debatt på tv. Njae, jag kikar nog en stund för jag är ju intresserad, men jag hänger liksom inte med, jag orkar inte sätta mig in i alla ämnen. Det står mig upp i halsen, men det är ju viktigt att ta reda på vad man själv tycker och sätta sig in i det ordentligt innan man lägger sin röst. Man har ju chansen att påverka. Soran har rätt i att vi måste sluta pusha alla till att rösta bara för att få upp röstprocenten till 100%. Det viktiga är ju att de som röstar, verkligen har satt sig in i det de röstar om. Om man röstar på Miljöpartiet för att Maria Wetterstrand är snygg så kan man ju lika gärna skita i att rösta. Nu är ju Maria Wetterstrand inte snygg (enligt Soran), det bara känns så för att hon alltid står bredvid Lars Ohly och Gudrun Schyman. Hahahaha. Nämen ärligt talat, han har verkligen rätt i det. Jag kan säga att jag verkligen inte är insatt, jag är väldigt osäker vart jag står och baserar nog mina val på hörsägen och påverkan från andra. Då kan jag ju lika gärna skita i att rösta. Men det tänker jag inte göra, inför nästa val kommer jag att engagera mig mer och ta reda på vad jag vill rösta på. Baserat på kunskap, inte utifrån skvaller eller oseriösa tidningsrubriker.

The Påsk Weekend

Påskhelgen var underbar men tiden rusade iväg och vips så är man tillbaks i götet igen. Tiden går ju fort när man har roligt, och roligt var det verkligen! Anlände i vimseby vid femtiden på skärtorsdan och fick skjuts hem av Tomas och Louise. Samtidigt som jag hoppade ur bilen så svängde Bengt & Monica uppför grusvägen mellan husen, pratade lite med dom innan jag gick in och kramade om pappa o Anki. Tre minuter senare parkerade syrran m. familj utanför huset, fullt ös i Uggletorp minsann! =)

Torsdagskvällen ägnades åt tacomys och trängsel i soffan framför tvn. Somnade nog kring elvatiden och tur var väl det för kl. 06:10 vaknar Agaton till liv och kan såklart inte somna om. Slumrade till lite men vaknade sen av att lille herrn kryper upp i min säng och vill spela på min mobil, jag försökte somna om medans han låg och spelade. Hann väl slumra till igen innan jag igen vaknar men denna gång av att lille herrn sitter vid mitt huvud och ropar högt samtidigt som han knackar med handen på mitt huvud: - Sofie, jag pratar med dig!!! Haha, herregud. Syrran vaknade också av hans höga röst och var inte direkt på bästa humör. Sen var det kört, ingen idé att somna om, så vi gick upp Agaton och jag. Tände i pannan för det var så kallt, bara 15 grader inne brrr. Sen åt vi frukost ihop och lille herrn kunde inte sluta tjata om hur lång tid det var kvar tills Anna skulle komma. För när Anna kom skulle vi minsann måla påskägg, åhh som han längtade och tjatade och frågade. Fick ett sms av Anna att hon skulle bli 15 min sen, det tyckte Agaton inte om, man måste ju komma i tid! Haha.



Här sitter vi och målar, Anna, jag, syrran och lille herrn. Jättemysigt var det och fina ägg blev det. =)



När vi sitter där och målar och pratar i godan ro så får vi plötsligt besök, av Påskharen alias pappsen/morfar. Inget litet påskägg heller, megastort och fyllt med godis. Agaton tyckte dock det var läskigt och klamrade sig fast vid sin mor. Men sen blev han lite lugnare när pappa/morfar tog av sig och visade att det bara var en dräkt. Sicket påhitt va! Påskharen finns ju inte på riktigt.   

Vi hann också med ett besök hos Emelie, Emil och deras lilla Leo. Åh som vi gosade med lillkillen, han är hur go som helst och supersöt!




Jag blev nästan sugen på en egen bebis ;)




En rolig avslutning på påskhelgen var att gamla "järngänget" träffades (o jag var med denna gång), lääänge sen alla var hemma i vimseby samtidigt. Jag kan inte fatta att det har gått så många år sen vi arbetade ideellt med ViRuS (VimmerbyOrtensRyttarföreningsUngdomsSektion). Jag var ordförande i typ 2 år eller nåt sånt, kommer knappt ihåg längre. Men på den tiden ägnade jag större delen av mitt liv till att leda, planera och genomföra alla möjliga arrangemang i stallet såsom ponnyridning, luciashow, blåbärshoppning, tävlingar, teorilektioner och spökövernattningar. Vi tjänade in mycket pengar så vi kunde köpa hinder, diverse material till stallet och t.o.m två ponnysar till ridskolan. Åh vad kul vi hade och framförallt: Vi ökade intresset & engagemanget hos många ungdomar. Vi var bra förebilder och ungarna stod i kö för att få sköta hästarna eller för att få va med på uteritterna som vi anordnade. Det var en fantastisk upplevelse som jag kastades in i, hade ingen aning om vad som väntade mig när jag tackade jag till att vara suppleang i ungdomssektionen. Vi hade en härlig gemenskap och det var verkligen lärorikt på alla sätt.



Ståendes: jag, syrran och Sara
Sittandes: Sandra, Sandra, Fanny och Hampus. 

Vi var ju inte de enda som var med i ungdomssektionen, det fanns en massa fler. Men just detta gäng umgicks väldigt mycket "privat" och spenderade sjukt mycket tid tillsammans i stallet. Åh vilka härliga minnen. =)

Men nu är påsken över och vi kan blicka framåt mot valborg, pingst och vår/sommar. Ska bli ljuvligt!   

Glad Påsk!

Nu äre påsk hörrni, och jag ska alldeles strax ta mitt pick och pack och åka ner till centralen. Har varit ledig idag och njutit av en hel förmiddag med förberedelser i lugn och ro, det är guld värt att slippa stressa innan man ska resa iväg. Nu ska jag hem till Vimmerby och hitta på en massa skoj, en mix av full fart och lugn & ro. Har en del inbokat men även en hel del obokad tid, fantastic! Ska träffa mina goa kusiner och syrran m. familj kommer också hem så det blir mycket häng med la familia. Vi ska bland annat måla påskägg imorrn, pappas fru Anki fyller år imorrn så det blir kalasmiddag, fikadejt med vänner som jag inte träffat på läääänge, 60-årskalas och så ska jag och kusse Anna ut och springa. (2 gånger har vi bestämt, hon är min morot)

Hoppas på att kunna inviga mina solbrillor, men väder rapporten har inte jättemycket positivt att komma med. Det viktigaste är i alla fall att träffa och umgås med alla goa vänner och min familj. 

Önskar er alla en magisk påskhelg, det ska jag ha! =D 


Söndagsfilm

Efter ett mycket hårt träningspass på friskis som fick mig att se stjärnor så ligger jag nu nyduschad och nymätt på soffan och ska kolla på The King´s Speech. Så spännande, har velat se den ett tag och haft den hemma ett tag också, via lovefilm.se men har inte riktigt varit på humör eller haft ro till att köra igång den. Nu när jag är helt slutkörd i kroppens alla muskler så passar det utmärkt som kvällsaktivitet. Jag älskar Colin Firth som spelar rollen som kung, och jag älskar den brittiska dialekten, att filmen dessutom bygger på en sann historia gör ju inte det hela sämre. Jag har stora förhoppningar. Let´s go. 

 


RSS 2.0