Grupp nr 2

Yeajjjj! Känner mej riktigt glad efter ett besök hos tandläkaren, som jag länge fasat över. Men jag blev positivt överraskad!

1. Jag har sjukt nära till min tandläkare, ca 3 min att gå dit, endast en gata bort.

2. Min tandläkare "Lia" är en ung, trevlig, noggrann tjej som gav ett proffsigt intryck.

3. Jätte fräscha lokaler och grymt service-minded personal i receptionen.

4. Ny utrustning som gjorde att de bl. a. kunde ta bort missfärgningar på tänderna samtidigt som de tog bort tandsten.

5. Jag hade inget som behövde fixas till. =O Men fick rådet att köpa fluor tabletter för det var en tand där det kanske kunde utvecklas ett hål. Nästa besök blir om 1 ½ år. 

6. Jag tecknade friskvårdsförsäkring och hamnade i grupp 2 av 10. Kommer betala 50kr varje månad och då ingår allt. (förutom akut tandvård om jag skulle råka ut för en olycka osv.)  

Vad hände? Jag fattar ingenting? Jag tog en djup suck när jag låg där i stolen och malde för mej själv "det är lugnt, du kommer bara bli pank men du kan leva bra ändå". Så säger hon att det ser fint ut...what??? Jag hade föreställt mej en sisådär 75 hål, mega stora tandstenar samt att tänderna snart skulle lossna så jag måste skaffa löständer...

Det måste va nåt fel på mej och min oro, eller ligger det nåt lurt bakom detta positiva tandläkarbesök?

Fortsättning följer...

Snart är det vår...

...och då vill man ju gärna byta ut vinterjackan mot nåt lättare & mer behagligt. Jag har köpt en galet snygg skinn jacka som jag längtar efter att kunna ge mig ut i! Men här i göteborg går det inte ännu, även om det står +10 grader på mätaren så blåser det svinkallt så det känns som man är på nordpolen. Trots denna kyla så ser man unga tjejer överallt på stan iförda endast en tunn skinnjacka...!!! Jo lite mer kläder har de ju såklart, inunder jackan dårå. Jaja...nästa vecka går vi in i April månad så snart kan jag också plocka fram den ur garderoben. =)

Tills dess måste jag deffa bort några gram fett på axlarna, haha. Den sitter lite trångt över axlarna nämligen, alltid "problemet" för mig när jag ska köpa tröjor, jackor osv. Denna jacka köpte jag på ebay.com och visste då inte riktigt om den skulle passa. Den sitter grymt bra överallt förutom den lilla trångheten kring axelpartiet då...man ser det inte, men jag känner det ju såklart...jaja jag får ta på mej den varje kväll och tänja ut den lite. Hehe ;)

Visst är den snygg!? ca 350 kr gav jag för den, inkl. frakt.  


Sitter på jobbet nu och tar en liten välbehövlig paus, väntar på att den andliga storseansen ska avslutas så att jag kan kila hemåt. Har köpt mig en spikmatta i veckan och guuuu så gott det är att lägga sej på den innan sängen. Släcka ner, tända några ljus, sätta på en go spellista med lugna favoriter och bara lägga sej för en stunds avkoppling. Nyttigt för både kropp och själ kan jag lova, och man sover som en gris. Å sova kan jag behöva för imorrn ska jag åka till Falkenberg över dan och hälsa på min älskade systeryster och lilla + stora herrn. Åh så kul det ska bli! Längtar! =D

Tjo Flöjt!


Somliga ljus brinner aldrig ut.

Oskar Linnros låt "Från Och Med Du" har en helt ny innebörd för mig nu efter att ha sett filmen "Hur Många Lingon Finns Det I Världen?".


Min favorit just nu...

Jag som brukar vara galen i "mello festisen"  och eurovision har detta år endast sett på en delfinal, den 1:a. I lördags var jag hos en tjej kompis som jag lärde känna i Alvesta för några år sen när vi jobbade ihop. Vi lagade tacos och kollade på finalen, fick reda på att hennes pojkvän spelade fiol på scenen med Christian Walz. Har nu lyssnat igenom en massa låtar och fastnat för just Christians bidrag - Like Suicide. God damn vad bra den låten är, jag älskar musiken med livs levande fiol och cello musik, snabbt så in i hundan går det med stråkarna oxå! Så fräckt att blanda modernt med klassiskt! Sen vet jag inte om Christian är så intressant att se på, fast man kan ju inte klaga på hans inlevelse. Men det är mycket häftigare att spana in musikerna och deras kroppsspråk, fan vad duktiga dom är! Gillar deras coola stil, vanligtvis ser man inte mycket utav musikerna i orkestrar, men denna idén med att de ska sitta på scenen och spela är riktigt kul! Jag vill oxå va sådär grym på nåt klassiskt instrument, dom inspirerar mig, jag vill oxå va cool!!!

Spana in Ciccis pojkvän Max som sitter längst fram till höger och svänger med sin stråke.


Jag har kul på mitt jobb!

Denna veckan har vi njutit av att vår näst största lokal äntligen står färdig efter renovering. I måndags sprang vi runt som irra höns och fixade de allra sista detaljerna och vi pillade med den splitternya tekniken och det känns nu riktigt bra. Några små incidenter har uppstått och svetten har nalkats i pannan men allt har slutat lyckligt. Man är ju lite nervös inför en "invigning" med helt ny teknik osv...man har inte kontroll över situationen som man brukar, vanligtvis vet man precis hur allt funkar.

Det märks också på kroppen då denna lokal varit uthyrd varje dag och till flera grupper/dag, vilket innebär om-möbleringar. Vi snackar om 310 kvm möblerbar yta och man kan ägna sig åt rejält flåshöjande möblerande en bra stund. Det känns i musklerna nu kan jag säga, men det är en härlig känsla, för jag älskar att jobba fysiskt med kroppen. Jag blir piggare och det är rogivande att få jobba med kroppen istället för huvudet (viss aktivitet förekommer fortfarande såklart). =D

Men vad tycker ni? Visst är det superläckert!!! Vågat för att vara konferenslokal tycker jag, fräcka moderna lampor och plommonlila stolar som designats enbart för oss. (på bilderna ser dock stolarna lite gråa och tråkiga ut). Tanken är att salen ska vara flexibel, dels med den möblerbara ytan (man kan göra nästan vad som helst) samt att på dagtid vara en ljus, luftig & funktionell konferenslokal för att sen kunna förvandla den till nåt glammigt, lyxigt evenemang. Jag är så taggad nu, kommer inte va svårt att sälja in denna fantastiska sal.







Podiet på scenen där vår nyinköpta kanna står och ser lyxig ut. Man blir
riktigt sugen på att själv ställa sig där och dra av en föreläsning eller två.
Eller...?



Dessa kannor har fått flytta in i våra lokaler, och många har kommenterat
och undrat vart vi köpt dessa. Färgglada, praktiska och grymt snygg design.



Vi har även investerat i nya snygga vatten muggar som ska passa till
alla våra färgglada kannor. Kolla så klämkäck man blir om man dricker
ur dessa magiska muggar. Fantastiskt!


Over & Out.

Många tankar kring begreppen Skönhet & Fulhet...

Jag anser inte att en människa blir vacker (på utsidan) av vissa kläder, smink eller hur de klipper sitt hår eller för att man tränar eller opererar sig. Det är något annat som gör det. Skönheten finns i något annat. Jag tycker det är vackert när människor strålar av glädje, när ögonen glittrar och när någon bryr sig. Det är otroligt vackert när folk vågar gå mot strömmen och slåss för något som de tror på.

En, enligt alla ideal, vacker människa blir ful om han/hon är elak, okänslig, dryg, korkad eller fördomsfull. Jag kan ibland njuta av att se en "snygg" människa (till det yttre) bli ful när det uppenbarar sig att han/hon har ett fult inre. Jag njuter ännu mer när jag ser en "ful" människa bli riktigt snygg när insidan lyser igenom då och då.

Nu tänker jag inte sluta klippa håret, sminka mig eller shoppa kläder...för jag tycker det är jättekul ;P
Men jag tänker lägga mer energi på den glada, snälla, omtänksamma och spralliga Sofie som många gillar...mycket mer energi än vad jag tänker ägna åt att putsa utsidan. ♥

Att tänka på varje dag!

Så tänkvärt!

Det handlar om en 92 årig man. Alltid välklädd, perfekt rakad och kammad enligt senaste stuket redan klockan 8 om morgnarna. Detta trots att han knappt har ledsyn. Idag flyttade han till ålderdomshemmet. Hans 70 åriga fru gick nyligen bort och detta gjorde flytten nödvändig. Efter flera timmars tålmodig väntan i receptionen log han varmt när de berättade att hans rum var färdigt. När han manövrerade sin rullator mot hissen gavs han en visuell beskrivning om hur hans rum såg ut, inklusive detaljer om gardiner och utsmyckning "Jag älskar det" sade han med samma entusiasm som en åttaåring som just fått en valp. Men du har inte sett det än sa personalen. Det har inte med rummet att göra. Lycka är något man kan bestämma i förväg. Om jag gillar rummet beror inte på hur möblerna ser ut och är placerade utan det beror på min inställning. Jag har redan bestämt mig att älska rummet.

 

Min lycka är ett beslut som jag tar varje morgon. Jag har ett val. Jag kan ligga kvar i sängen och klaga över alla mina kroppsdelar som fungerar dåligt eller inte fungerar alls eller ta mig ur sängen och vara tacksam över de delar som fortfarande fungerar.

 

Varje ny dag är en gåva och så länge som jag kan öppna mina ögon skall jag fokusera på den dagen och njuta av alla fina minnen jag har och fylla den med nya. Ålderdomen är som ett minnenas bankkonto. Du plockar ut de minnen som du lagt in under din livstid.

 

Så mitt råd till dig är fylla varje dag med goda minnen i din minnesbankkonto. Jag fortsätter att sätta in i mitt.


Några enkla råd som leder till lycka

1. Befria ditt hjärta från hat.

2. Befria ditt sinne från bekymmer.

3. Leva enkelt.

4. Ge mer.

5. Förvänta dig mindre.


RSS 2.0