Dröm nr 1: Livslång romans!

Den enda livslånga romansen man kan ha är med sig själv. Därför måste man vara noga med vad man säger till sitt jag. Mia Törnblom skriver att man ska säga bra saker till sig själv varje dag -och har man inget bra att säga, så ljug. Det går på ett enkelt sätt att träna upp självkänsla, självkänsla är precis som fysisk kondition, en färskvara.

En förutsättning för att vi ska kunna utvecklas och nå våra mål är att vi tillåter oss att ha drömmar. Det kan låta som en självklarhet, men om vi vill bli något - måste vi först ha önskat oss det, skriver Mia.

Jag har börjat tänka på en massa drömmar som jag har men enligt Mia är det också väldigt bra att skriva ner sina drömmar. Så här på bloggen tänkte jag nu börja dokumentera mina drömmar, för min egen skull, och jag hoppas att det på nåt sätt kan bidra med lite inspiration till er läsare oxå. 

Min första dröm är att bibehålla min livslånga romans med mig själv. Kärleksrelationen med mig själv har nyligen bildats och som de flesta relationer kan vara i början, så är det lite osäkert och pirrigt men väldigt väldigt kul! Ett av mina absolut största problem med relationer är tillit, att våga tro på någon, att den personen inte ska såra mig osv. Jag tar ett stort kliv framåt och vågar lita på mig själv till att börja med, jag litar på att jag kommer göra allt jag kan för att min kärleksrelation med mig själv ska hålla livet ut. Så dä så! =) 


Är det okej?

Jag har aldrig någonsin varit så uttråkad som jag är just nu! Vad är det som händer? Vad är det för fel på mig idag? Nåt lustigt är det i alla fall, kanske en demon som tagit över min kropp? Drömde massa hemska saker inatt, sov oroligt och vaknade kl. 06:30 och kunde inte somna om...nu har jag totalt blivit någon annan! Jag är så tråkig, negativ, tråkig och extremt TRÅKIG! Ingenting är kul! Vad ska jag ta mej till?


Magi och romantik väntar...

Jungfrun 24/8–23/9
Årshoroskop 2011

Personligt: Det här är året när du lyfter blicken mot horisonten, tar ett djupt andetag och styr skutan mot en bättre framtid – för Jungfrun är det här inte enkelt. Du föredrar att ta livet steg för steg. Att tänka i långsiktiga mål, och inte ens bry dig om hur du ska finansiera dem, känns helt avigt för dig. Men när Neptunus, drömmarnas planet, erbjuder nya idéer och Jupiter bistår med hjälp för långsiktiga projekt är det helt rätt att förverkliga dina drömmar. Detta kommer att ändra din bana, antingen du vill eller inte, och förflytta dig till en ny plats. Det här året är det helt enkelt omöjligt för dig att stå still.

Kärlek: I ditt privatliv är det här året början på ett nytt kapitel, kanske till och med en bok. Neptunus skapar en oemotståndlig blandning av magi och romantik som kommer att svepa med dig antingen du vill eller inte. Du kanske intalar dig att du har koll på vad som händer – fel. Det är en stor romans med potential att förändra resten av ditt liv och om du försöker sätta ramar kring den går du miste om mycket av det den kan ge dig. Låt den vara vad den är: svårgripbar, kittlande, hypnotisk. Omöjlig? Javisst, det är hela poängen. Du kommer att lära dig mer om dig själv än någonsin. Det är mycket för dig att hantera, i augusti får du kanske nog – men du kommer att be om mer i slutet av året och det kommer att fortgå 2012.

Karriär/ekonomi: Dra nytta av lyckan som tar dig uppåt i juni. Ifråga­sätt inte om det är rätt steg här och nu – gör det bara. Ekonomiskt är året långsiktigt. Pengar till nödvändigheter finns, men mindre till att ha kul för. September och oktober har bäst förutsättningar.


It may be raining...but there´s a rainbow above you


Mina små inredningsprojekt fortlöper...

Nu har min pyssel-glöd vaknat till liv igen efter att ha legat i ide ett tag...igårkväll satte jag ista med mitt projekt "tapetsera-ståbord". Det är 1:a gången jag ger mig på att tapetsera överhuvudtaget så lite pirrigt var det, men det gick grymt smidigt måste jag säga. Jag började med att slipa bordsskivan med sandpapper för att få bort den glansiga ytan, då får även limmet bättre fäste. Sen klippte jag ut bitar från en överbliven tapetrulle som jag fick av Pappa & Anki, penslade på lacklim och klistrade på tapeten helt enkelt. En våd räckte inte på bredden så fick öva mig lite på mönsterpassning oxå. =) Jag skar sen av tapeten runt kanterna och lackade sen bordsskivan för att få ett bra skydd och en blank yta. Mycket smidigt att jag kunde använda samma komponent som både klister och lack, kan rekommendera lacklim, finns att köpa på PanduroHobby. Kanterna på bordsskivan ska jag nog måla med vit färg, kan bli klurigt att tapetsera där tror jag...

Ståbordet knep jag från jobbet då det skulle slängas pga kantstött skiva och massor av repor, 0kr. Tapetrullen fick jag av Pappa & Anki, 0kr. Lacklimmet, 149kr. Sandpapper, 39kr. 

Total kostnad: 188kr. (sen tillkommer kostnad för lite vit målarfärg till kanterna) 


Visst blir det läckert? Jag är jättenöjd! =D


Jag lovar att drömma mera...

I boken "Självkänsla Nu!" skriver Mia Törnblom mycket om att det är viktigt att drömma, drömma om en massa saker, även om enbart en liten gnutta blir till verklighet. Jag försöker nu drömma om en massa saker som jag vill göra och få uppleva, skillnaden nu mot då är att jag nu faktiskt tror att många av dessa saker faktiskt är möjligt. Jag kan göra vad jag vill, tänk vilken kraft jag har...tankens kraft! Kanske avslöjar jag någon dröm som jag har, men det får bli i ett annat inlägg. Nu ska jag bjuda er på en bra låt som kanske inspirerar er till att drömma mera också?! Det är aldrig för sent för att drömma! The Boppers är ett favvo band sedan jag var liten, eftersom både mamma & pappa lyssnade mycket på dom när jag o syrran var små. Vet inte huuuur många gånger vi sett dom live i olika folk parker, jag fick alltid sitta på pappas axlar så jag såg bandmedlemmarna grymt bra. Sen blev jag urnöjd när syrran och jag fick dela på en The Boppers t-shirt. Undrar om vi har kvar dom t-shirtarna nånstans? Blev ju ett antal, med olika tryck på bandet. =) 

Syrran o jag kan de flesta låtar utan och innan, vi har hört dom tusen gånger på kasettband i bilen. Eftersom vi inte alltid förstod texten då de sjunger på engelska, så fick vi hitta på egen text att sjunga...(ex; "Duke of Earl" blev "Dricka Öl" istället...hehe)   


The Story


Bad kan rekommenderas, för fy sjuttsicken ...

1305547157_picsa (MMS)

Bad kan rekommenderas, för fy sjuttsicken så skönt avslappnande det är för både själen och kroppen! Det fick det bli efter träningen igårkväll, lyxade även till det med ädelost överbakad fläskfile, mums filibabba. Jag lyckades grymt bra om jag får säga det själv, vilket jag såklart får! Medans jag låg i badet fixade Johanna efterrätt...precis som ett gift gammalt par...tänk så mysigt man kan ha! =)


Läser Mia Törnbloms "Självkänsla Nu!" Sna...

mms_img63008 (MMS)

Läser Mia Törnbloms "Självkänsla Nu!" Snacka om att sätta in pengar på må-bra-kontot!


Tänkvärt...

En indian satt och pratade med sitt barnbarn.
Han sa: I alla människor bor det två vargar som slåss.
Den ene är ond. Det är ilska, fruktan, missunnsamhet, avundsjuka, sorg, arrogans, självömkan, lögn, överlägsenhet och egoism.
Den andra är god. Det är glädje, fred, kärlek, hopp, lugn, ödmjukhet, välvilja, empati, sanning och ti...llit.
-Vilken varg vinner?, sa barnet.
-Den du matar, sa den gamle mannen.

Fröken Svår

Du kanske sa nånting som ingen alls förstod
Och som du ångrade men som du ändå sa
Du kanske gick ett steg för långt

Du ville ändra på dig själv och på din värld
Men fick då ofrivilligt se att den var seg
Livet är en dans på rosor
Men det är en dans med svåra steg

Du ville visa att du fanns och att du levde
Du ville se alternativ i allt som inte var nåt bra
Och att det gick att göra om

Du ville bara hjälpa till och vara snäll
Du ville bara göra gott och ändå fick du namnet Fröken svår
Och du fick höra att livet var en dans på rosor
Och det blev en dans som stack dig hårt

Bra låt med Sonja Aldén...

Jag har den drömmen kvar
Som jag haft i alla dar
Det kan ta tid, som ödet sa
Så många år jag stått beredd
Hela jag, med längtan att bli sedd
Men inte förns idag
Så ser jag...

Här står du, med allt jag velat ha
Som ett svar på frågorna jag bar
I mitt bröst
Nu ser jag allting klart
Här står jag, med världen i min famn
Och jag flyger över hav och land
För lyckan bär ditt namn

Så långt som ögat når
Och så långt som benen går
Har jag sökt, i alla år
Men lyckan kom när jag stod still
Och vände om, och glömde vad jag vill
För ingen människa rår
Nu ser jag...

Här står du, med allt jag velat ha
Som ett svar på frågorna jag bar
I mitt bröst
Nu ser jag allting klart
Här står jag, med världen i min famn
Och jag flyger över hav och land
För lyckan bär ditt namn

Här står du, innanför min dörr
Här står jag, och ingenting blir mer
Som förr...


RSS 2.0