Jag lever o gottar mig!

Hallojsan! 

Har pa 3 Crest Road, Ainley Top i Huddersfield gottar jag mig ordentligt kan ni tro! Saaa gott med semester, rastlosheten borjar minska nu och jag kan njuta av ledigheten. Har hittills inte hittat pa sa ofantligt mycket, mest pratat, konverserat och diskuterat i massor! Med Anna, om allt mellan himmel & jord. Vi ses typ bara en gang om aret och da har man ju mycket att ta igen. Greklands ekonomiska problem, aktenskap, barn (anna ar gravid namligen), renovering, jobb, kanslor och livet i allmanhet. Vi har alltid extremt bra utbyte av vara asikter och tankar, vi ar sa olika och tillfor varandra nya satt att se pa saker...jag alskar att vara med manniskor som inspirerar mig! 

Vi har saklart hunnit med lite shopping!!! Gaaahh vad kul det ar! Har hittat en hel del nya snygga fynd som kommer briljera i min garderob. Lycklig ar jag! Inte bara for att jag har shoppat, utan for att jag har mojligheten att resa hit och halsa pa min underbara van! Hon ar en van for livet! 

Massa pussisar from England, from me to you! =)

PS: Igar kvall var jag, Anna & Greg pa bio och sag Hangover II (baksmallan 2), saaaa grymt bra! Roligare an forsta filmen tycker jag, men det kanske beror pa att jag sag den pa bio nu. Over and out!

Glad Midsommar!

Denna midsommar har verkligen varit GLAD! Jag har haft så sjukt roligt hela tiden och jag har träffat så många härliga människor, kunde inte varit bättre. Grymt väder hade vi oxå som ni ser på bilden, vi befann oss på Öland och festade loss på after beach på Strand i Borgholm. Gött va dä! Idag lämnade jag gänget som nu festar vidare en kväll till, jag flyger till england imorrn så är hemma och fixar inför resan. Åh vad nice det ska bli med semester och att få träffa anna, alexandra och greg. Ska försöka uppdatera under resans gång, om jag inte är för upptagen med pubrundor, shopping osv. ;)

Ha en trevlig vecka!


Sofie´s Sång?

I filmen "Så som i himmelen" sjunger kören låten "Gabriellas Sång", som är helt fantastisk! När jag såg den filmen höll jag på att drunkna i mina egna tårar och jag kände igen mig i så många känslor som förmedlades. Särskilt scenen som är precis innan de sjunger, en fruktansvärt stark scen som berörde mig oerhört djupt. Först förstod jag nog inte riktigt varför den scenen tog så djupt i hjärtat...men nu vet jag! För er som inte vet så handlar den scenen om att en kille som stått ut med "mobbning" (kallad för tjocksmock, tjockis osv) större delen av sitt liv äntligen får ett hysteriskt raseriutbrott och tar ut all sin frustration på själva "mobbaren" (lennart jähkel). Detta utbrott är oerhört känslosamt och inget öga är torrt, det är en frigörelse på något sätt tycker jag.

Jag har aldrig blivit mobbad, inte på det sättet, jag har faktiskt aldrig blivit kallad tjocksmock, tjockis eller andra elaka ord. Inte från någon annan, inte utifrån. Även om människor i min närhet kanske har tänkt dessa ord, men de har aldrig sagts till mig. Inte av någon annan, förutom mig själv. Jag har mobbat mig själv sen tidig tonår, med hemska, elaka tankar om mig själv. Jag tror att anledningen till att jag berördes så enormt av den scenen är för att jag har varit bägge dessa personer, både mobbningsoffret och mobbaren.  Som ett evigt krig. Men det kriget är över nu! Visst råder det meningsskiljaktigheter mellan mej själv och jag, ibland känns det verkligen som att man har en ängel på ena axeln och en djävul på den andra. Men det är inget som "vi" inte kan reda ut...




Tro nu för guds skull inte att jag är schizofren, för det är jag inte! Jag är bara en helt vanlig normalstörd människa! =)

Follow me!

Följ min blogg med Bloglovin


Jag måste sluta analysera och börja leva!


Nytt & Fräscht

Jaha, då har bloggen fått sig en make-over, vad tycker ni? Det var väl på tiden? Jag älskar det, tack snälla systeryster! Du förstod precis hur jag ville ha det! Det är min älskade syster som fixat alltihop, hon är så duktig, snäll & hjälpsam!

Bort med det mörka och ruggiga...fram med det ljusa och glada! Precis samma förändring som sker inom mej! =D

Dröm nr 3: OnePiece!

I höst har jag tänkt mysa i massor och då skulle jag gärna göra det i en sån här OnePiece! Visst ser det gött ut?! Den polkarandiga är la gullig, tycker ni inte det? I den skulle man säkert känna sig söt som en karamell! =)

Önskar mig en sån, och jag bara ska ha en, så dä så! ;)





Mmmm...mysigt på killar oxå, vill ha vill ha vill ha! =D


Jag kan klara av det!


Misslyckande

Ibland GÖR jag fel, men jag ÄR inte fel...

Fyra nyanser av rosa

Med en beigerosa jacka, apple pink halsduk, mörkrosa gummistövlar och ett neonrosa paraply spatserade jag till jobbet idag. När jag gått halvvägs upptäckte jag att min outfit var väldigt ROSA, hmmm...borde kanske variera mina färger en aning, fast jag lyste nog upp vardagen lite med mitt färgstarka jag. =)

Regnet fullkomligt vräkte ner imorse när jag vaknade, men det var faktiskt mysigt att vakna av smattrandet mot fönstret...kändes mysigt på nåt sätt. Jag är på mys-humör idag, vilket är perfekt, eftersom det skulle kännas dumt att spendera en fredagskväll hemma på spikmattan framför tv:n om det hade vart grillväder ute...så jag är nöjd.





Ja jag har alltså börjat gå till jobbet, vilket är jätteskönt, även dagar som denna när det ösregnar. Bara man har rätt kläder så går det bra. Tar ca 20 min enkel gångväg, så 40 minuters promenad/dag är väldigt bra vardagsmotion. På hemvägen tuffar jag till det med dryga 200 trappsteg, dä ni! Först 100 steg upp för mega trappan på bilden, sen 112 trappsteg ytterligare när jag väljer trapporna istället för hissen hemma i lägenhetshuset. Gratismotion är gott! Behövs nu när det är så himla lugnt på mitt jobb, lågsäsong innebär att jag inte rör på mig lika mycket som när det är högsäsong. Dessutom så sparar jag 450 kr på att inte köpa spårvagnskort, många plus blir det.  

Bilden togs häromdan när det var soligt.

Denna låten är grymmast just nu, i Sofie´s värld...


let´s deal

Idag ska jag skutta iväg till Salong Zebra efter jobbet, åh vad kul det ska bli! Jag har köpt ett erbjudande via let´s deal som jag nu ska utnyttja. Tusen tack till min goa chef som ger mig tillåtelse att stänga bokningen en timma tidigare för att sticka iväg på detta:

"Exklusivt hårspa inför sommaren! Organisk djupinpackning, pigmentnyansering, klippning samt lyxstyling på Salong Zebra"

  


Jag är så lyckligt lottad som kan unna mig sånna här lyxiga saker, för mig är detta supermegalyx och jag kommer njuta av varje sekund, älskar att bli pillad i håret. Jag är ju en person som gillar att pyssla om alla andra, men ibland är det faktiskt riktigt skönt att få slappna av lite och vara den som blir ompysslad.

Nästa vecka når jag toppen på lyxberget, för då har jag 2 till "behandlingar" inbokade, jag ska gå på fotvård/pedikyr och på manikyr. Dessa behandlingar även dom inköpta via let´s deal, till mycket förmånliga priser, mer än halva priset billigare. Jag är ju ganska snål (hrmm...ekonomisk) och jag har aldrig gått på fotvård innan för jag tycker det är dyrt, och jag skulle aldrig betala massa hundralappar för pigmentnyansering och lyxstyling, men när det är såå billigt så kan jag inte hålla mig!

Önska mig lycka till! =)


Typ 3-rätters...

Mumma vad massa gott jag blev bjuden på i måndags kväll! Min going Malin spontan-bjöd mig på middag och jag tackade såklart ja. =)

Malin är en riktig pyssel-donna när det gäller mat & dryck så jag visste att det inte skulle bli något "enkelt". Till varmrätt serverade hon en supergod färsk pasta med fläskfilé i mögelostsås toppat med havssaltsrostade valnötter...mmmm mmmm mmmm! Dessutom fick jag för 1:a gången lära mig att äta pasta med gaffel & sked, har jag aldrig gjort innan. I like it!






Såklart hade Malin även förberett en liten dessert, hon älskar sötsaker...å jag mä! =D
 Lime & honungsmarinerade jordgubbar med vaniljglass. Hon ursäktade sig för att hon inte hunnit göra egen hemmagjord glass...äh say what?!





Inte nog med detta! När vi började prata om olika drinkar och lite olika drinktips...så fick Malin plötsligt ett infall! Detta är vad hon trollade fram spontant, helt oplanerat. Jag älskar att få nya tips, denna ska jag garanterat göra själv nån gång i framtiden. En tjejig White Russian a la Malin. Efter bilden togs, så toppade hon med riven marabou choklad...damn! Sen satt vi uppkrupna i soffan och smuttade på dessa ljuvliga drinkar. Jag gillar designen på glasen, ringlad chokladsås som sen smälter ner och gottar sig i de sista slurparna.  




Melasma

När jag var på återbesök hos min hudläkare förra veckan så konstaterade hon att jag har något som heter Melasma. Det var skönt att veta att det är ofarligt för jag har undrat en del över mina små bruna fläckar som kommer ibland, och särskilt under sommaren. På vintern så är dom helt borta. För er som undrar vad Melasma är så kommer här lite information. 



En del unga kvinnor kan få ljusbruna eller mörkare bruna fläckar i ansiktet efter solning. Oftast förekommer fläckarna i pannan och på kinderna men de kan även finnas vid tinningarna eller på överläppen. Många tycker att de är fula. Det finns ingen säker förklaring till varför fläckarna uppstår bara hos vissa kvinnor, förutom att det har att göra med solning. Fläckarna bleknar under vintern men återkommer sedan varje sommar vid ny solning.

Varför uppstår fläckarna?
Fläckarna har med kroppens hormoner att göra och kan drabba gravida, eller kvinnor som äter P-piller. Tidigare kallades fläckarna chloasma - "graviditetsmask". De uppkommer enbart hos vissa kvinnor som är särskilt benägna för att få denna typ av reaktion. Sedan de lågdoserade P-pillren kom är det inte längre så vanligt att melasma uppstår. Fläckarna framkallas inte då kvinnor med klimakteriella besvär behandlas med östrogenpreparat.

Melasma är ofarligt och enbart kosmetiskt störande. Fläckarna bleknar långsamt om solning undviks. Blekningen kan ibland påskyndas med vissa blekande medel. Om man inte skyddar sig mot solen kommer fläckarna åter år efter år. Använd därför alltid ett modernt solskyddsmedel med högsta möjliga skyddsfaktor och med tillsats av mikropigment, som även ger täckande egenskaper. Undvik aktivt solande. Tänk på att även solarium framkallar fläckarna. Är man försiktig under flera år avtar tendensen successivt. Man kan då gradvis använda solskyddsmedel med allt lägre skyddsfaktor.


Ungfär såhär ser mina små fläckar ut, fast de sitter under ögonen och på överläppen.




Vilken tur att det inte är farligt, har varit lite orolig att det ska ha något med hudcancer el. liknande att göra. (ovanligt att Sofie oroar sig...NOT) Min hudläkare skrev ut en kräm åt mig som bleker fläckarna. Denna kräm används även som medel mot riktigt svår acne så en bonus är att jag kommer få jättefin hy, porerna minskar och varenda liten tillstymmelse till "plupp" kommer att försvinna. Dessutom bleks mina ärr lite. Detta gör mig såklart överlycklig! Har hållt på med krämen i en vecka nu och damn vad det händer grejer redan! Enligt läkaren så tar det minst en månad innan man ser resultat, men jag märker grejer redan nu. WOW!

Hon (min läkare) kollade även hur min hud har reagerat på ljusbehandlingen som jag nu genomgår. Har kanske inte berättat om detta för alla, men jag genomgår ljusbehandling för mina utslag jag har över hela kroppen. Mina hud "problem" har med hormonella saker att göra, min läkare tror att det hela började när jag slutade med p-piller för en massa år sedan, fast då var det endast något utslag här och där på armarna och ryggen. Sen har det eskalerat under vissa perioder och enligt hennes kartläggning så har det varit i samband med att jag fått antibiotika kurer (penecillin). Tydligen så pågår det forskningar om just detta, att acne/utslag/eksem osv. fullkomligt exploderar när man genomgått en antibiotikakur av något slag. Men tyvärr finns det inga färdiga studier kring detta, men hon tror att det sannolikt kan vara så med mitt fall. Ljusbehandlingen har i varje fall hjälpt jättebra och huden känns mycket bättre. Vilken befrielse att slippa kliandet! Känns som om någon släppt mig fri från ett fängelse. Jag har en bit kvar innan jag kan lämna fängelsehålan helt & hållet...men jag är verkligen på G nu! Lovely! Kan knappt fatta att jag kanske kan gå barbent och i linne i sommar...

Behöver fortfarande jobba på den psykiska delen också, alltså min spärr i huvudet som gör att jag skäms nåt oerhört för detta och verkligen avskyr mig själv. I flera år har jag gömt mina armar och ben för att jag känner mig så äcklad, men nu måste jag börja våga visa mig igen. Jag tar små steg framåt hela tiden och ibland är det så pinsamt att jag bara vill sjunka under jord. Men jag är övertygad om att jag kommer lyckas! Jag kommer inte känna mig som ett monster så länge till. =D

Information om ljusbehandling för er som vill veta

Ljusbehandling av hudsjukdomar har använts sedan början av 1900-talet, först mot infektioner som hudtuberkulos, och senare för rena hudsjukdomar, som eksem och psoriasis. Solljusets gynnsamma effekter var redan tidigare kända, särskilt vid psoriasis.

Varför hjälper UVB-ljusbehandling vid hudbesvär?
Man vet numera att våglängdsområdet omkring 310 nm inom UVB-regionen har den läkande effekten vid psoriasis eller andra hudsjukdomar. UVB normaliserar och förhindrar för hastig celldelning i de sjuka hudförändringarna. Ljusbehandling har också direkta effekter på vissa celltyper som förekommer i hud och blod, vilka påverkar kroppens immunologiska kontrollmekanismer. Även detta synes ha betydelse för läkningsprocessen. Ljusbehandling ges med exakt avvägda doser som ökas gradvis.

Min ljusbehandling ges med enbart UVB-strålar, 3 ggr/vecka. Har snart tagit mig halvvägs igenom behandlingen, så har några veckor kvar...

I ett sånt här stå solarium spenderar jag några minuter 3 ggr/vecka.





Slutsummering!

Enligt my doctor, så läker min hud mycket bra, ärren bleknar precis som dom ska och huden mår bra helt enkelt! Hon tror inte jag kommer få några större besvär igen, men om utslagen kommer tillbaks efter behandlingen så får jag gå en omgång till i höst. 

Allt jag önskar mig är en normal hud, en hud som inte kliar! Jag begär inte någon fotomodellshud, bara min egna välmående normala hud! Tack för att det går att få hjälp!

I´m so happy! =D  


Dagens tips: Schampokaka!

Jag har investerat i en schampokaka från LUSH, har flera kompisar som testat och som rekommenderat det för mig.

- Räcker länge, en kaka motsvarar ca 3 schampoflaskor!

- Passar perfekt att ha med sig på resor.

- Ingen flaska, inget konserveringsmedel.

- Finns åtta olika sorter, välj en efter din hårtyp.

Jag valde GODIVA...den doftade godast enligt min åsikt.

GODIVA schamopkaka är troligen den sexigaste schampo och balsamkombinationen någonsin! Döpt efter Lady Godiva som red genom gatorna i Coventry helt näck utom hennes långa glansigt vackra hårsvall som skymde alla hennes viktigaste delar. Godiva gör ditt hår lättare att reda ut och lämnar ditt hår doftande osannolikt gott av de exotiska och sensuella oljorna.


En sak är säker: De kan det där med säljande text!

Jag är nu jättesugen på att köpa några av deras massage tvålar, åh vill ha, vill ha, vill ha!!!

WICCY MAGIC MUSCLES är massageoljan som ställer upp för alla ömma muskler och stela leder. Sprang du en lång runda igår? Träningsvärk? Ta först ett bad med muskel-avslappnande Hot Java och smält sedan lite välgörande Wiccy Magic Musclesolja mellan händerna och massera in på ömma ställen. Åh, vilken befrielse! Pepparmintsolja och kanellövsolja är stimulerande och fungerar naturligtvis även jättebra på trötta fötter efter en lång shoppingrunda på stan.

Denna har adukibönor i, och det känns som en massa små mjuka fingertoppar som masserar...grymt skönt. Denna bara måste jag köpa nån dag!

SOFT COEUR är en underbart sötdoftande massageolja för intima stunder. Soft Coeur kallas också för The Honeymooner...och med all rätt! Men om “you feel like getting dirty” behöver du inte vara på smekmånad. Använd den när som helst ( men var gärna två! )

Grrrr, vill ha vill ha vill ha! =D

 

 

 

 


Rör vid mig!

Beröring är något som jag känner större lust till, på alla sätt och vis. Jag vill röra vid mina vänner och min familj och jag har börjat ta mer på människor omkring mig generellt. Jag är själv lite förvånad över denna utveckling, men också väldigt glad. Tex; om en ansvarig för en konferens på jobbet kommer fram till mig för att fråga något och jag märker att personen i fråga är nervös, orolig & stressad...så har jag vid flera tillfällen automatiskt lagt min hand på den personens axel medans jag tittar personen i ögonen och säger: "Det fixar jag, inga problem". De flesta blir väldigt lugna av detta och jag får ofta ett leende tillbaks. Kan det vara så att denna lilla beröring gör att de blir lugnade, att de litar på mig eller att de helt enkelt känner att någon bryr sig? Jag är inte någon som har lätt för beröring, får ofta känslan att jag vill dra mig undan när någon närmar sig mig. Men när en vän tar i mig (förutom kramar) så blir jag väldigt glad, det får mig att känna mig omtyckt och framförallt får jag en varm känsla genom hela kroppen. 

Jag törstar efter beröring, kanske därför mitt intresse för massage ökat på senare tid. Jag har börjat fantisera och drömma om att utbilda mig till massör. Mina senaste offer var mina kusiner Anna & Emelie...hehe. När jag var i Stockholm för några helger sen så testade jag mina kunskaper på Emelies fötter och Annas rygg. Helt otroligt vad kul det var! Dom flesta skulle nog säga att det är roligare att vara den som blir masserad, men jag tycker det är skitkul & intressant att göra det på någon annan. Medans jag masserade Emelies fötter när hon låg i soffan så tjötade vi ju såklart en hel del...och jag bara satt där och levde mig in i masserandet. Grym känsla när man upptäcker att tiden bara flugit iväg. Sen gav jag mig på Annas rygg och det var också spännande, lite rädd att jag ska göra något fel men bara man tar det försiktigt så går det nog bra. Jag älskar att hitta fel och sen kunna hitta orsaken till felet för att sen kunna åtgärda det...jag vill hjälpa människor. Jag finner enorm tillfredsställelse i att göra så att människor mår bra och blir glada. 

Alltså detta är helt sjukt, men nästan varje dag önskar jag att jag hade någon att kunna få massera och ta hand om. Vill tända ljus och göra det mysigt, köpa speciella massageoljor och sen sätta igång med lite "healing". =D  


OBS!!! Presenttips för mina nära & kära som funderar på vad dom ska ge lilla mig i födelsedagspresent:

Göteborgs Massageskola

Massage för hemmabruk två dagar kl. 10.00 - 16.00. Här lär du dig grundläggande massage av hela kroppen inkl rygg o nacke, ben och fötter, armar o händer samt huvud och ansikte. Perfekt för dig som vill kunna massera dina familjemedlemmar och vänner eller om du vill prova på om massageterapeut är yrket för dig.

Avslutar med ett bra citat från en klok människa!

”Den som ständigt får uppleva beröringens gåva blir fri från
rädsla, frisk till kropp och själ och frimodig i sin livsattityd.
Se mig, hör mig, berör mig, älska mig” (Beijbom,1996).

Kreativiteten flödar...

Pillar med ett litet projekt på jobbet...min personliga åsikt är att det är himla fult att ha isvatten i en kaffetermos, och dessutom är det förvirrande för gästerna. Så nu har jag designat om termosarna lite...vad tycks? Är det tydligare nu...att det är kallt vatten och inte varmt te-vatten i dryckestillbringarna?

Jag hoppas det i alla fall...


Säg JA till dig själv...

Varje gång du säger nej till någon/något, så säger du JA till dig själv!

Älskar detta ordspråk som jag fick höra via en kompis "jobb-mentor". Jag har svårt att säga nej i jobb sammanhang...alltid haft svårt för det, dels för att jag verkligen vill göra allt men också av rädsla för att folk ska tro att man är lat eller oengagerad. Jag har tidigare tagit på mig alla möjliga saker och på de flesta ställen blivit kallad för "klippan". "Sofie, du är en riktig klippa, du fixar allt!" Jo tack, det kan jag och det har jag gjort...MEN tyvärr på bekostnad av mig själv. Men det har jag själv inte förstått förrän nyligen. Samtidigt så älskar jag att lära mig allt, ha koll på allt och att ha många bollar i luften. Det är det som motiverar mig. Alla människor har ju något som man motiveras av, kanske pengar är den största motivationen för många. För mig är det just bekräftelsen från kollegor/chefer som motiverar mig! Jag drivs framåt av komplimanger & uppskattning, att folk uppmärksammar mig och det jobb jag utför. Att höra från gäster hur trevlig & serviceminded jag är, eller hur bra ordnat deras arrangemang var...den mänskliga bekräftelsen helt enkelt! Klart att jag vill ha min lön för utfört arbete, men det är inte lönen som motiverar mig.

Det var nog den där jakten efter mänsklig bekräftelse som fick mig att hamna i stress-träsket. Först nu, efteråt, kan jag se tillbaks och se hur FEL jag har prioriterat saker. Speciellt de senaste två åren, som jag ändå ser tillbaks på med glädje, för jag har lärt mig såååå mycket. Men faktum är att det har varit en extremt jobbig tid...fysiskt, psykiskt, ja på alla sätt o vis. Men jag hade aldrig kommit till den insikten om jag inte genomgått den prövningen, nu vet jag vad jag vill & vad som betyder mest för mig i mitt liv. Framförallt håller jag på att lära mig HUR jag ska fortsätta prioritera rätt, rätt för mig. Nu kommer inte jobbet först längre, det har trillat ner många placeringar på listan kan jag lova. ;)

Nu är det roligt att säga nej, för samtidigt säger jag ju JA till mig själv! =D 

Älskar Arvingarna...

Vet att jag är töntig, men sån är jag! =)



Dröm nr 2: Våga visa känslor!

Varför är det så svårt och jobbigt att visa vad man känner…eller prata om det? Kanske är det känslan av att man hamnar i underläge, att man fullständigt blottar hela sin själ...oerhört skrämmande tycker jag att det är. Fast jag har blivit mycket bättre på att prata om och visa känslor gentemot vänner och människor omkring mig i allmänhet...men när det kommer till djupare känslor...som kärleken till någon som man har kär, då blir jag livrädd! Jag har kommit så pass långt att VILJAN finns där, VILJAN är enormt stark...men hur gör man? Hur ska jag våga bryta ner den stora tjocka muren jag har kring mitt hjärta? O framförallt: Vad får jag för reaktion....?

Hur kommer det att kännas när den där muren börjar rivas? För ner ska den garanterat, det svär jag på, kanske kommer den aldrig försvinna helt...men den ska inte få skugga mitt hjärtas innersta rum så länge till, för mitt hjärta börjar bli redo för att få börja leva!

Nu finns VILJAN, och med vilja kommer man långt. =)    


RSS 2.0