Sommar sommar sommar...

Åhhh vilket härligt väder Sverige har drabbats av! Underbart, synd bara att jag jobbar :( Men var ledig igår och jag hade en skön dag, tränade hårt, flyttade hem alla mina grejer och umgicks med emelie och cissi på kvällen, vi var nere i Åbros öltält. Kanonmysig kväll! God cider, bra trubadur och trevliga människor.  Men tyvärr tog det roliga slut eftersom jag idag var tvungen att åka hem till Alvesta och jobbar nu kvällen. Usch. Är jättetrött!
Hoppas alla andra har en roligare helg än mej!

Nedräkningen har börjat, endast 1 vecka kvar här i Alvesta. Om exakt en vecka befinner jag mig i Vimmerby, kanske sitter jag ute i solen och njuter av lite avkoppling. Har bara roliga saker framför mig hoppas jag!

Det kommer säkert dröja några timmar innan jag ser en människa, helt sjukt tråkigt att jobba helg! Glad att jag får se lite mer folk i Vimmerby i sommar...Kul!

Längtar till onsdag då jag får njuta av skog och mark från hästryggen tillsammans med mina kollegor! Super!

Hultsfred is coming closer...gött!

Olyckor sker alltid i triss

Fy vad mycket som har hänt denna veckan, i lördags körde min kollega Magnus omkull med sin eu moppe och bröt skenbenet, fick opereras och är nu sjukskriven i 8 veckor. Kul tänkte vi och slängde oss genast över schemat för att planera framåt. Det löste sig ju snabbt men man fick  ju hoppa in och ta några av Magnus kvällar som ikväll. Sen i måndags hände den andra olyckan, min kollegas pappa fick åka ambulans till lasarettet hjärtproblem, men det är stabilt nu. Men jag fick ta hand om receptionen själv...stressigt. Efter det satt jag och ägaren till hotellet och skämtade om att olycker alltid sker 3 ggr. Vad händer då dagen efter denna skämsamma stund om olyckor. Jo ägaren skulle flyga skärmflygning som han är instruktör i, motorn pajar och han störtar 10 meter rakt ner i backen och får denna stora tunga motor över sig. Ambulans till akuten där oxå, som tur är bröt han inget men han blev rejält mörbultad! Liggandes hemma hela veckan.

Ett råd! Skämta aldrig om olyckor!

Nej nu ska jag börja röra på mig, har vart inne i Växjö med Elin och sminkat oss. Vi hade gratis biljetter till sminkrådgivning och det var jättekul! Mej målade dom på en riktigt lila ögonskugga för att mina gröna ögon skulle framhävas. Blev snyggt men jag ska nog inte sminka mej så mitt på dagen, det får bli en kvällsmake.

Nu ska jag strax till jobbet, jobba kvällen, TRÅKIGT! Men men...imorrn är jag ledig, har en lång dag framför mig, ska skjutsa Marie o Alex o dem till flygplatsen, de åker till Mallorca. Sen ska jag träna, köpa resväska och packa alla mina ägodelar och köra dem till Vimmerby. Sen tillbaks hit på lördag och jobba lördag kväll och söndag. Puh...!

Sen är det bara en vecka kvar här i Alvesta. Tiden bara flyger iväg!

Må gott o lev väl!

Eurovision

Sitter fortfarande på jobbet och deppar lite, tvungen att jobba imorgon. Min kollega Magnus har kört omkull med sin scooter och har brutit foten, ligger på sjukhus o väntar på operation. Tråkigt för honom, och tråkigt för mej. Men men lite extra pengar skadar aldrig till sommaren. Nu börjar eurovision också, hoppas jag får kolla på detta ostört. Slutar om en timma, hoppas på att få se Perelli iaf. Imorrn är det Mors Dag och vi har restaurangen öppen, så det händer ju något imorrn iaf. En hel del som bokat bord, tur att jag har Sofia med mej! NEJ! Nu kom några hotellgäster och snodde min tv! F_N!

Kvällen förstörd. Men men...hela helgen förstörd eftersom jag måste jobba ändå.

Ska avsluta med något positivt så jag inte förstör stunden för er som läser detta. Ta inte åt er av min negativitet.

Mina kära receptionskollegor ska bjuda mig på turridning på islandshästar innan jag slutar!!! Åhhh vad roligt! Jag har inte ridit på flera flera år, har tjatat i över ett år att jag vill rida men aldrig blir det av. Nu tog dom tag i saken och har bokat ridning för oss 4, ägaren till hotellet ställer upp och jobbar i receptionen. Så glad! Vilken fin avslutningspresent!
Jag ska berätta hur det gick!

Nu hoppas jag alla har en trevlig helg! Svälg!


Sommaren är här i Alvesta.

o jag som sitter på jobbet och längtar ut i friheten, eller i alla fall till en go uteservering med en kall cider.
Nej nu ska jag ha ett litet möte. Skriver nog senare om jag hinner...

VÅRRUSET 2008

Jodå jag sprang Vårruset i måndags kväll, det var skitkul! Ståhlgren och jag laddade upp med lite fullkornspasta på Pasta baren i Växjö innan vi gick för att registrera oss och hämta våra nummerlappar. Sen strosade vi runt bland sponsor tälten och kollade in vad de hade för gratis prylar. (alltid lika girig). Vi fick soya yoghurt som minsann bara innehöll 48 kalorier...WOW! Johanna lyckades nicka in en fotboll i ett nät på första försöket i Folksams sponsor tält och fick då ett par strumpor. När giriga Sofie såg att Johanna fick strumpor för sin insats var hon tvungen att nicka in bollen hon också, fast ingen succé på första försöket, men på 5:e gick den in. (man ska aldrig ge upp, inte när orange-svarta strumpor står på spel i alla fall). Vi spanade också på Peter Siepen som var himla snygg i sina illgröna tajta jeans och sin gröna matchande ögonskugga, den utstyrseln toppade han med en klarröd hatt! Inte illa pinkat! Man såg ju vart han fanns nånstans eftersom han utmärkte sig ganska rejält bland 7500 fruntimmer som nästan alla var klädda i svart. Uppvärmningen var himla kul, man slog sig själv och alla andra när man skulle svänga på armar och ben. Jag gav upp efter ett tag och joggade på stället tills det blev dags för start. Loppet gick jättebra, skön temperatur i luften, massor av folk som hejade på längs hela vägen. Jag orkade springa hela loppet! Så stolt över mej själv, nu kanske jag kan kalla mej för löperska. :) Jag sprang iaf loppet på 33 min, Johanna var 5 min före mej. Jag är kanon nöjd eftersom jag joggat 5 km på typ 40 minuter på löpbandet innan, men nu sprang jag snabbare och det kändes i kroppen efteråt kan jag säga.

Fick precis beskedet att min dator som bara slocknade för typ en månad sen, förmodligen inte går att fixa. :( F_n! Jag som saknar min dator! Så nu ska jag surfa runt efter en bärbar billig enkel dator som jag kan ha. Kanske med mobilt bredband. Vi får se.

Annars händer det inte så mycket i mitt liv, mest fokus på jobbet nu, otroligt mycket att göra. Idag hade vi 184 st konferensgäster! Fyyy det var tufft men kul. Eftersom vår restaurang tar 200 så blir det inte så mycket plats kvar till våra dagens gäster, vi öppnar upp alla utrymmen vi har...relaxen, några grupprum. Vi lyckades få in 49 st!

På fredag bär det av till Vimmerby och Farfars 90-årskalas! Det blir nog en trevlig helg med släkt och familj. Jag ska passa på att flytta upp en del grejer också, flyttar ju om 3 veckor. Iiii tiden går så fort!

Nu ska jag surfa vidare i jakten på en ny dator. Sen blire nog krubb i kistan och kanske ett bad!

Lev vackert!

Värmeslag

Jag är nog den enda som kanske inte njuter helt i fulla drag utav värmen och vädret, jag älskar sol men jösses vad hett det är. Var ute på en powerwalk med mp3 i högsta hugg tidigare idag och jag höll på att få solsting, det kunde ju i alla fall blåsa lite svalkande men nej...svetten bara rann om mej! Har hunnit med en hel del idag, vaknade runt 9 av kusin Tomas som plingade på vår speciella ringklocka som låter en trudelutt istället för att bara plinga (som normala ringklockor). Så börjar batteriet ta slut i denna ringklocka så trudelutten går ner några toner samtidigt som den går i slow motion sista versen...och det låter för j_vligt! Det första jag gjorde var att känna efter om jag var lite bakis, Marie och jag delade en flarra rötjut på altanen till kl 1 nån gång igår kväll...men jag mådde alldeles utmärkt! Sov gott gjorde jag också, som en stock. Var nog rödvinets förtjänst. Sen idag har jag promenerat, kollat på Englas begravning på tv (grät floder), lockat både Maries och Alexandras hår vilket tar evigheter, hjälpt Marie med vad hon skulle ha på sig det slutade med att hon lånade både skor, blus och väska av mig. ;) och fint blev det. Jonathan konfirmeras nämligen idag så det var full rulle hemma, kl 2 kom alla som skulle till kyrkan, blev lite avundsjuk när alla gick iväg och jag som måste jobba hela kvällen. Med tanke på att det faktiskt är Pingst och att det endast bor 2 st på hotellet som redan checkat in, känns det lite meningslöst att vara här när man kunde vart med släkt och vänner. Men men, nu har jag nästan precis anlänt till jobbet och ska således spendera 6 och ½ timme till här alldeles själv. Ska läsa aftonbladet och expressen och alla tillhörande bilagor sen får jag nog börja telefon tracka folk i telefonboken...annars kommer denna kväll krypa fram!

Igår var jag ledig, var underbart skönt! Marie och jag sov till typ halv 9, sen åt vi frukost, pratade, satt ute på altanen och myste. Sen vid 10 åkter vi ut till Klappudden för att hämta Alex och hennes kompisar som hade vart hela klassen och sovit över i naturen. De hade fiskat, paddlat kanot, grillat, lekt lekar och haft tipspromenad. Sen stack jag o Marie till friskis och svettis och styrketränade. Jag sprang 40 minuter och riktigt riktigt fort på löpbandet, Vårruset here I come!!!! Jag är jättepigg i kroppen, känns inte alls jobbigt att springa, mest värmen som är jobbig.
Efter att ha spenderat 1 ½ timme på gymmet åkte vi o handlade sen drog vi hem igen. Jag började med bull bak och sockerkaksbak, vilket tog flera timmar...jobbigt! Fast jag hann sitta o gotta mej lite på altanen mellan varven :) Sen lagade jag mat och vi käkade och satt på altanen sent som sagt...mycket trevligt! Förutom alla myggbett.

Nu ska jag gå och leta efter lite mat här på jobbet, är hungrig, hoppas det finns nåt gott...

Sola förståndigt allihopa!

Lugnt på jobbet

God afton, idag har vart en av de skönaste dagarna på länge, det var till och med helt ok att gå upp kl kvart i fem som jag gör varje måndag. Mysigt när det är så ljust redan kl fem på morgonen, vår känslorna spritter i en! Kom till jobbet och det var en lugn skön hastighet på jobbandet hela dagen, lyckades rensa ur en hel del från min jobbiga hög på skrivbordet pust. Fixade med en massa offerter inför hösten, måste ju göra allt väldigt nogrannt eftersom jag inte kommer finnas här då. Ringde runt bland massa komiker och stand up:are för att hitta lite olika alternativ på underhållning till våra konferensgäster! De är mycket trevliga att prata med kan jag säga. En av dem hade ett väldigt roligt mobilsvar må jag säga, jag skrattade gott i minst 5 minuter innan jag kunde fortsätta arbeta igen! Livade upp min dag rejält, säkert därför jag sitter här väldigt optimistisk inför morgondagen. Efter jobbet tog jag bussen in till växjö och friskis och svettis för att köra hårt på mitt favvopass! Åhhgrrr vikket mega super duper pass! *jippie* älskar att jympa hårt till bra musik! tog bussen hem och hoppade av några hållplatser innan för att kunna gå en liten sväng genom skogen hem, tydligen en annan alvestabo som tänkte samma, så vi strosade fram tillsammans och pratade om blommor och ormar o andra naturting. Mysigt.

Sen har jag hunnit med att fixa lite grejjer oxå, har äntligen fått tummen ur och anmält mej till Vårruset, jag o johanna ska springa! Jag har nog inte kondisen men envisheten vinner, jag ska runt den där sjön utan att gå ett enda steg om jag så ska spy in i mål! Tränar varje fredag förmiddag, kör på crosstrainer i 20 min sen springer jag på löpbandet i 30 min. *stolt* Jag är ingen löpare direkt men det ska jag ändra på.

Denna vecka kommer gå i hälsosamma spår för mig, har inhandlat en burk med tabletter som ska vara bra för kropp och speciellt för huden. Kan behövas! Knaprar även rosenrot och omega 2, kanske därför vår känslorna förhöjs. ;) lika glad för det är jag.

Nu ska jag duscha och sen lägga mej och läsa en kanon bra bok, en bok som legat länge o samlat damm. Lånat den av kusinvitamin emelie, hon har skrivit sina initialer så fint på insidan av boken. Bra emelie, annars hade jag aldrig listat ut vems bok det är...

Må gott och lev väl!

Nu är det sommar nu är det vår...

nu är det koskit i hagen...


Vilket härligt liv

Sov till 10 idag oxå, underbart. Sen tyckte elliot att jag borde gå upp och leka med honom så då fick man pallra sig upp. Vi käkade frulle jag o syrran sen åkte vi till Skrea strand och plaskade i vattnet, så vackert! Kändes underbart att promenera barfota på stranden. Elliot blev förstås överlycklig, sprang omkring i cirklar och skuttade, vi lekte kasta pinne...sen åkte vi till en annan jättefin strand som ligger lite utanför falkenberg, där fanns fullt med sommarstugor och en stor camping med hur många husvagnar som helst. Överallt satt folk ute i solstolar och solade...mysigt! Vår härliga vår!

Nu ska jag bara få lite lunch i magen innan jag ska sätta mig på tåget som ska ta mig hem till alvesta igen...inga härliga stränder där inte :( Det har varit en kanon härlig helg, med mycket avkoppling vilket jag behövde. Framöver är jag redo för fullt ös igen. hehe...

Hare gott!


Saltvatten i falkenberg.

Befinner mig i Falkenberg hemma hos min syster och hennes sambo. Bestämde mig igår för att åka hit över helgen, hade ändå inget för mig, kände inte för att göra nånting men det lovade syrran att det skulle inte göras nånting i falkenberg inte. Bra tänkte jag. Igår kväll kom jag fram med tåg efter 2 byten och vi grillade spett med kött och grönsaker, första grillningen för mig i år! Gött. Sen blev det slapping i soffan framför tvn och lite kvällsprommis efter det. Sen sov jag otroligt gott, bästa på länge att få vakna utan att väckarklockan ringer. Sov till kl. 10 idag! Var nog länge sen det hände...skönt. Sen åt vi frukost o begav oss till stan där vi strosade runt i lite affärer och njöt av vädret. Efter det åkte vi till simhallen där vi simmade och badade ångbastu med pepparmint. Simhallen i falkenberg är tydligen den ända i sverige som har 50 meters längder och saltvatten. Blev lite snopen när det smakade salt i munnen...blä

Efter badet handlade vi lite och syrran lagade sen till en smarrig korv stroganoff till lunch medans jag tog med elliott på en promenad, men vi tog oss inte så långt förrän elliot vägrade gå. Ville bli buren...ursäkta mig! Lat! Så vi vände och gick hem igen, då skuttade han så glatt hela vägen...mutter.

Just nu slappar jag i soffan...funderar på vad jag vill göra. Kanske gå på bio ikväll? Vi får väl se vad västkusten kan erbjuda. Ska iaf passa på att vila upp mig och bara göra som jag vill.

Trevlig helg svälj!


TRÅKIG DAG...

Nej usch, vad dålig jag är på att skriva här...! Jag måste vara Alvestas sämsta bloggare :)
Sitter på jobbet, jobbar kväll 1:a maj, lite tragiskt men a women have to do what a women have to do...

Ska strax börja duka upp inför 8 tyskar som ska äta en liten småländsk buffé här ikväll, jag ska fixa maten och servera osv. Ganska skönt att man har någonting att göra ikväll. Har precis stått i baren och sålt 3 shots till samma kvinna, tia maria, baileys och vodka. Dessa shotar har kvinnan halsat innan jag ens hunnit ställa tillbaks flaskorna på sin rätta hylla...jisus. Hmmm vad har hänt på sista tiden...jo jag har haft grymt mycket på jobbet, stora konferenser som äntligen är över, men otroligt KUL! Älskar mitt jobb. Ganska lugn vecka denna veckan, men nästa vecka drar det igång igen *suck* Har 5 veckor kvar att jobba nu, sen slutar sofie och lämnar alvesta för gott, tror jag i alla fall. :/ Flytt till vimmerby där mycket kommer hända, hultsfredsfestivalen och nytt jobb. Spännande. Sen drar sofie till rhodos med becka i 2 veckor...*längtar* Måste säga att det är med lite sorg jag slutar mitt jobb här. Har utvecklats något enormt och lärt känna så många härliga människor, men nån gång måste man dra vidare. Vill ju inte vara här hela livet. Ska bli kul på nya jobbet men det känns lite i hjärtat...en blandning av massa olika känslor.

Vad ska man göra i helgen? Ledig fre-sön, skönt. Bara ledig var tredje helg så man borde ju passa på att göra saker. Men jag känner inte för att göra nånting! Kunde åka hem till vby men har ingen lust. Känns som om jag borde låsa in mej hemma och göra ingenting. Rolig tjej den där sofie. Not.

Min Valborg var underbar, första gången på typ ett halvår som jag fick tillbringa en HEL kväll alldeles ensam! ÅHHHHH så underbart! Jag hade ett brett leende på läpparna hela dan på jobbet igår av tanken på att få va själv. Marie åkte iväg, alexandra oxå, jonathan var dock hemma men ute hela tiden på sin nya moppe. Jag hyrde 2 filmer och la mig i soffan, alldeles ensam, helt själv! Njöt av tystnaden, dansade och sjöng högt och vilt, härligt att få leva ut då och då. ;)

Nu ska jag sätta igång ugnarna och duka upp...ha en trevlig helg alla!

Pöss & Kräm från Alvesta








RSS 2.0