Ved, sol och påskmat

Idag har jag varit på vedbacken igen, denna gång blev det ett längre pass på ca 3 timmar. Solen gassade på oss hela tiden och värmde både kropp och själ. Idag var vi tre stycken som körde hårt, jag stod vid klyven, hasse bar fram till mig och pappa kapade med motorsågen. Jag powerwalkade dit genom skogen och även hem fast tog då den långa rundan via boda. Det känns i ryggen o axlarna nu kan jag lova, jobbigt att lyfta o bära tunga stubbar. Är ganska glad att jag inte jobbar på fabrik, är ju väldigt slitsamt att göra samma rörelser hela tiden. Dagen har alltså mestadels spenderats utomhus i det fantastiska vädret. Nu ikväll har jag, pappa och anki ätit påskmat, så gott att njuta av god mat när man jobbat hårt :-)
 
Nu ska jag lägga mig i soffan under en filt och kolla på tv, kanske blir en kopp kaffe till Mästarnas Mästare. Senare ikväll kommer jag sova som en stock. Imorrn blir den sista sovmorgonen på ett tag, ska njuta i massor!
Zzzzzz

Påskpyssel

Jag tillbringar mina lediga dagar hemma i uggletorp, kom hit redan i onsdags kväll då jag tog sällskap med Johanna som bilade hit. Jag är dock väldigt seg och trött, har lite ont i halsen och hängig. Min kropp vill säkert bli sjuk nu när man går ner i varv men sjuk tänker jag inte bli. Det har jag inte lust med. Igår tog jag en lugn morgon med frukost framför nyhetsmorgon (en favvis). Sen promenerade jag in till stan och banken där jag fixade nytt lösen till min bankdosa som jag lyckats spärra genom att slå fel kod 3 gånger. Aldrig slagit fel kod där förut men nu börjar man visst bli senil. Sen mötte jag upp pappa och anki på björkbacken där jag bjöd dem på dagens lunch. Fläskfile, kycklinggryta och fisk på buffe, supergott!
 
Igår kväll åkte jag in på en förfest och umgicks lite med kusin Emelie som festade ihop med Tessan och Linda och en massa annat folk. Vid tolvtiden åkte jag hem när de drog ner till mässhallarna. Idag har jag varit lite piggare, varit i skogen o hjälpt pappa klyva ved. Powerwalkade dit och körde sen hårt i ca en o en halv timme för att sen promenera hem via boda. Bra motionspass idag! Nu har jag bakat en sats after eight kakor och ska strax in i duschen. För ikväll blir det 30-års kalas för min kusin Anna.
 
En mysig påsk önskar jag er alla!
 
Kolla vilket megastort påskägg jag fick av min chef, fyllt med massa gott godis. Det fick följa med hem till Uggletorp =)

Solsken

Ja det är svinkallt, men herregud så många solstrålar vi får på oss nu. Så här mycket sol brukar det inte vara, iaf inte i götelaborg. Tack gode gud att vi slipper regnet, rusket och slasket ändå, även att det är himla kallt. I söndags tog jag mig äntligen ut till min gamla klasskompis Johanna som bor utanför Alingsås, endast 30 min med pendeltåget men ändå har det inte blivit av. Johanna hämtade mig vid stationen och sen bjöd hon och hennes familj på lunch hemma i deras hus. Supergod hemgjord ceasarsallad åt vi, jag Johanna, Marcus och deras äldsta son Leonel. Minstingen Noah låg o sov i vagnen. Vi satt och pratade i flera timmar, drack kaffe på maten och sen gav vi oss ut i solen på en promenad runt den lilla byn Ingared. Linn från västervik som också bor där hängde med på promenaden. Tre smålänningar som alla flyttat till bästkusten :-) Fantastiskt vacker by med en stor sjö, härlig badplats och mysig liten lanthandel.

Måndagslyx

Idag har jag finbesök av min goa kusin Anna. Skulle egentligen jobbat kväll och knappt hunnit träffa henne men det ändrades då min kollega fick vabba så vi bytte pass. Kom hem vid 19-tiden med ett nyköpt våffeljärn så vi kunde laga våfflor till middag. Dinkelvåfflor med vaniljkesella och bär, sååå gott! Nu ligger vi i soffan och kollar på felsägningar på youtube. Massuppfittningar är ett ord som vi garvat gott åt :)
 

Spansk mysafton

Igårkväll hade jag före detta "halv åtta gänget" hemma hos mig på middag. Jag bjöd på tapas och vi tjattrade hela kvällen.
Supermysigt =) 
 
Min lilla tapas buffé bestod av spansk potatisomelett toppad med heta vitlöksräkor, baconlindade dadlar och getost, spanska köttbullar i tomatsås, chorizo, parmaskinka, oliver, tapenade, pestobakat bröd, honungsmelon, physalis och stjärnfrukt samt 3 sorters spanska ostar med fikon- och äppelmarmelad till. Till det drack vi jättego sangria från systemet, "Don Simon". Testa den! Till dessert gjorde jag små chokladbollar av kladdkaka och philadelfia som man blandar ihop, rullar till små bollar och stoppar in i frysen ett tag. Sen doppar man dom i smält choklad och rullar i strössel eller hackade nötter. Jättegoda!!! 
 
Har även påskpyntat lite i mitt lilla hem, tur man kan köpa påskris för 19.90 kr i affärn ;)
 
 
 
 

Planering pågår

I september kommer vi bjuda nära och kära på festligheter för att fira våra födelsedagar. Nu är planeringen i full gång och inbjudan skickas inom några veckor. Detta blir skoj! =D
 

Ljuset kommer

Igår morse tog jag en bild på utsikten från min lägenhet, och jämförde den med en bild jag tog vid ungefär samma tidpunkt på morgonen fast för ca två veckor sedan. När jag ser det här så blir jag så glad i själen. Fy fasen vad gött att vi går mot ljusare tider. Jag njuter så in i hundan hörrni ;)
 

Soon to come...

Åhh nu längtar jag till slutet av april, för då kommer vi få nya mobiler av jobbet. En av oss har redan fått hem sin, detta för att han ville ha en iphone 5. Jag och min chef väntar på den nya samsung galaxy s4 som lanserades i New York igår. Vi har redan samsung galaxy s2 och är såå himla nöjda med den så vi vill inte ha nåt annat. Vi som aldrig varit tekniknördar har nu suttit och följt lanseringen av denna mobil och äntligen fått reda på att de kommer till sverige kring 25 april. Vår vd har sagt att vi får välja vad vi vill och det tackar vi för. Jippie. Detta ska bli så roligt, den nya har 13 megapixlars kamera så damn vad jag ska fota nu. Hur kan man va så lycklig över en telefon, jo men det blir man av en sån här bra telefon som samsung galaxy. Det är ju en Life companion som de själva kallar den ;) 
 
 
Stor lansering i New York. 
 
 
Den jag har nu ser ni till vänster. Till höger har ni s3:an och s4:an är något lite större än den så det kommer bli en mycket större mobil. I like it big ;) 

Hahahahahaha skitroligt ;)

 

Hallå Göteborg!

Idag har vi haft kickoff för vårt videokonferenssystem, ihop med 7 andra anläggningar som köpt likadana system. Alla anläggningar hade inbjudna kunder och under en timme visade vi upp vad man kan använda systemet till. I stockholm var Roger från rix morronzoo moderator och i början av sändningen anropade han alla orter för en kortare presentation. Precis som i melodifestivalen när olika jurymedlemmar ska presentera sina poäng. Gissa vem som fick representera Göteborg? Jomenvisst, jag fick minsann axla den uppgiften för mina kollegor vägrade. Det gick bra och var ganska kul, men thank god att det bara handlade om typ 30 sekunder.
 
Roger: Då anropar vi Göteborg, Hej Sofia (suck)
Jag: Hej Stockholm och Hej Roger
Roger: Hur har ni det där nere, har våren kommit till er?
Jag: Vi har det bra, solen strålar och imorse hittade vi faktiskt snödroppar (krokus) här utanför och det är väl ett tecken på att våren är här. Ler glatt.
Roger: Vad härligt. På de andra orterna har det bjudits på scones till deltagarna, har ni det också?
Jag: Ja vi har dukat upp en afternoon tea buffe här som vi nu sitter o smaskar på vilket är väldigt mysigt. Ler.
Roger: Tack för det Sofia, nu går vi vidare med att berätta om......
 
Åhh var jag tvungen att säga ordet smaska? Jaja jag totaldissar ju alltid mig själv så det är väl ingen nyhet. Men jag vågade ju faktiskt göra det som ingen annan ville göra. Dessutom fick jag beröm av vår vd som tyckte jag gjorde mig bra i rutan o att det var en bra insats. Kul att få beröm men programledaryrket kommer jag inte satsa på. Jag trivs bäst bakom kulisserna. 
 

Så jävla bra!


SVT rules!

En kväll som denna är jag glad att svtplay livesänder melodifestivalen, för jag är på jobbet. Sitter på kontoret och lyssnar på bidragen, och nu är det dags för min favorit, Ralf Gyllenhammar! Han är bäst i år tycker jag, grym låt, grym röst och grymt med ett brinnande piano.
 
Heja Ralf! 
 

Premiär!

Dagen som vi väntat länge på är här, jösses vad tiden går fort ibland. Ännu en sal är nu totalrenoverad på jobbet och invigd idag med första kunden på plats. Så jäkla lättsåld den här salen kommer va nu =)
 
Oh happy day! 
 

Söndagsvandring

I söndags var det helt galet fint väder och jag fick sån jädra energi o härliga vårkänslor. Vaknade hemma hos Johanna efter tio timmars skönhetssömn, vi gottade oss med go brunch framför filmen "röjar ralf". Sen fick jag skjuts hem och bytte snabbt om inför en söndagsdejt med Cicci i promenadskor. Två timmar var vi ute och letade efter motionsspår som jag läst om på nätet. Till slut hittade vi dit men då hade vi redan gått så länge så blev bara en kort sväng i vitsippsdalen. Var jättemysig skog med mycket terräng så dit ska vi gå igen, så bra att hitta lite natur såhär mitt i city ;) Dock gick solen ner precis när vi nådde fram till Viltstråket så det kändes som att vi gick omkring i den hemska trollskogen i bamses sagor. Uhhh creepy...
 
Nä nu ska jag skära upp några skivor honungsmelon och kika vidare på Mia på Grötö där Mia ikväll gästas av bl.a Anna Mannheimer och Peter Apelgren. Vardagsmys!
 

Golördag

Idag vaknade jag vid niotiden och några av solens strålar sken in i lägenheten. Åt frukost framför nyhetsmorgon och drack dessutom kaffe för första gången hemma. Det gav mig energi till veckans hårdaste pass, skivstång med ett intervallpass efteråt. Gah mina muskler skakade när jag gick hem. Nu har jag käkat lunch och duschat, snart ska jag gå ner till stan o försöka få klipptid på en drop in salong. Har inte klippt mej sen typ maj/juni förra året så det är verkligen behövligt. Dessutom kostar det bara 199 kr vilket är mkt mindre än vad de flesta tjejer spenderar på sitt hår. Senare ska jag hem till Johanna på middag, ska bli gött :-)
 
Hoppas ni också får en mysig lördag!