Semester

Nu är det nära. Bara en timme och 98 minuter kvar tills jag har 6 veckors semester. Jippie! 
 
Idag har vi arkiverat tusentals gamla papper från flera år tillbaks, tog ett tag att få ner alla pärmar och lådor till det hemliga gömstället långt ner i källaren. Vi har förberett allt inför sommarens stängning så nu är det inte mycket mer kvar än att sitta och vänta tills man får gå hem. Vi har muppat oss lite idag oxå, det får man göra ibland om man är seriös och professionell resten av året, då kan man ju får balla ur lite såhär sista dagen innan semestern. Eller hur? ;)
 
 
Notera min chefs mage :) I höst går hon på mammaledighet och det blir jag som ska hålla ställningarna medan hon är borta. Nya utmaningar för mig och det ser jag fram emot, kommer även lära upp en annan tjej på min tjänst så det blir fullt upp efter semestern. Men först ska jag va ledig och bara fokusera på mitt privatliv =D
 

Jag ska utbildas

I höst påbörjar jag en utbildning som vår VD varit med och utformat tillsammans med Sälj- & Marknadshögskolan i Stockholm. Den sträcker sig över 3 terminer och jobbet betalar allting åt mig. Det ska bli jättekul att få gå en utbildning tillsammans med kollegor på andra konferensanläggningar och speciellt att få lära sig mer om det man är intresserad av. Jag har verkligen världens bästa arbetsplats som ger mig så många bra förmåner! 
 
 

Hemmagjord flädersaft

Jag och Johanna plockade fläderblommor i Mönsterås på midsommardagen. Vi hittade ett stort fint fläderträd när vi åkte på en mini roadtrip, så nu testar jag att göra egen flädersaft för första gången i mitt liv. Dock räckte inte strösockret så fick hälla på lite råsocker och därför tror jag att saften kommer bli brun. Ups. Men jag får se detta som en provomgång, är ju bara en liten sats till mig själv. Spännande är det i alla fall =D 
 
 
Allt du behöver är fläderblommor, vatten, socker, citron och citronsyra. Ungefär 4 dagar tar det, sen ska jag bara sila och hälla upp i flaska. Det doftar så gott hemma i mitt kök nu, mumma! 
 

Sommaravslutning med jobbet

Igår umgicks jag med mina kollegor hela dagen och kvällen. Vi började med lunch i restaurangen på jobbet, köksmästaren Sven ordnade en speciell lunch åt oss. Vi fick själva tillaga maten, vi grillade oxfilé på täljstenar på bordet. Det var en riktigt trevlig upplevelse och det var fantastiskt gott! Grillad oxfilé med sesamfrö-slungad potatis, rödbets- & fetaost sallad samt tre olika såser, bearnaise, vitlök och rhode island. Mumsfilibabba!
 
 
Efter lunchen gick vi en tur runt huset och anläggningen och tittade på våra senaste ombyggnationer och även på framtida visioner, hur vi skulle vilja göra osv. Därefter tog vi oss till Hotel Avalon vid Kungsportsplatsen där vår VD hade bokat Penthouse Sviten åt oss. Vi hade ett litet personalmöte med förfriskningar och gott snacks. Sen badade vi i utomhuspoolen och åt hamburgare i sviten. Njöt av god mat, grym utsikt och att kunna prata allihopa utan att bli störda av jobbgrejer. Underbar avslutning med kollegorna. 
 
 
Avalons pool sticker ut över taket och när man står längst ut i poolen så är det glasgolv så man ser rakt ner på gatan, man ser alla bilar och människor som går omkring där nere. Man kan även se upp i poolen nerifrån. Någon tyckte vi skulle moona när vi stod där ute och ja jag kan väl säga som så att jag antog utmaningen. Om någon tittade upp under just de 10 sekundrarna så var det mina bleka skinkor dom såg. Nu kan jag checka av "att moona på offentlig plats" från min Bucket list. Grejt. 
 
 
 
 

Midsommar på Oknö

Åh vilken härlig midsommarhelg jag har upplevt, det var helt klart värt många timmar i en bil för att ta sig till östkusten. Fantastiskt väder, god mat, roliga aktiviteter och massa skönt häng med goa människor. Det är så himla mysigt att bo några nätter i en sommarstuga, det är nåt speciellt med det. Har typ inte haft nån täckning på mobilen alls så varit helt avskärmad från facebook och allt annat på mobilen. Skönt. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Glad Midsommar!

Bara några få timmar kvar tills jag kan bege mig hemåt och packa det sista pillet innan jag och Johanna beger oss mot östkusten. Har kollat vädret både på yr.no, klart.se och smhi, och alla tre säger att det ska bli sol och 23 grader varmt där vi ska vara. Sweet =D
 
Hoppas alla jag känner får en redigt go midsommar! 
 

Bröllop nr 1

I helgen var jag på bröllop i Oskarshamn och den här helgen kommer jag minnas länge. Vilken perfekt dag, kväll och natt! Det var kalasväder, ett fantastiskt fint brudpar och en vacker ceremoni i kyrkan, supermysig loge ute i skärgården som festlokal, galet god mat, grymt bra arrangemang med massa fina tal och roliga lekar. Kan det bli bättre? Nej jag tror banne mig inte det. Synd bara att jag har några minnesluckor här och där ;) Kan ha varit de där två glas whiskeyn som jag fick i mig till kaffet, eller de otroligt starka fläderdrinkarna jag fick i baren. Jag som hatar whiskey och stark sprit, vad hände där liksom? 
 
Nåja, jag släppte loss och hade väldigt roligt iaf, förutom när jag fick för mig att Anna var yxmördad. Hittade henne inte nånstans (tror inte jag letade riktigt ordentligt), men sen till slut hittade jag henne bakom logen där hon och ett gäng andra åt varm korv med bröd som nattamat. Alltså, jag måste sluta kolla på CSI och Criminal minds om kvällarna. Det är heller inte bra att dricka sprit om man blir konstig av det. 
 
Lördagen var solig, kärleksfull, glad och härlig på alla sätt och vis. 
 
 
Söndagen spenderades i soffan hemma hos pappa & anki med Elliot och Alfons som sällskap samt en flaska coca cola och en stor fet kebabpizza. 
 
 
 

Löpning is on my mind

Idag har jag beställt en armhållare till min samsung mobil så jag kan ge mig ut och springa med musik i lurarna. Vill ju även ha Runkeeper igång så jag kan hålla koll på mina rundor. Har haft den i min springjacka innan men nu är det ju så varmt ute att jag inte kan ha jacka på mig. Känns bra att ha investerat 89 kr till detta ändamål, nu finns det inga ursäkter till att skippa löpningen under semestern ;) 
 
 
 

Grillad fesk elá gött? ;)

ICA måste vara the "All Time Winners of reklamfilms".
Götelabörg i mitt hjärta! <3
 

Recharged

Efter långledighet som spenderats hos systeryster i Falkenberg känner jag mig nu pigg, fräsch o utvilad. Den här veckan har jag endast 4 dagars jobb framför mig, för på fredag åker jag till småland för att delta på en kompis bröllop på lördag. Ska bli jättekul att gå på bröllop, träffa massa goa vänner och hänga lite med pappa & anki. Go vecka hörrni! :) 
 

Kaffe & lite melankoli

Sitter på tåget mot Falkenberg och dricker kaffe, njuter av den fantastiska kombinationen av mörk choklad och kaffe tillsammans. Svingott! Det är jag värd efter milen jag sprang igår :D
 
Lyssnar samtidigt på P3 dokumentär om polismorden i Malexander. Det var så länge sen, jag var så liten då och minns inte alla detaljer kring händelsen. P3 dokumentärerna är så fruktansvärt intressanta och jag fascineras av att höra de anhöriga, vittnena och flera berätta om allt som hände. Ibland blir det dock hemskt obehagligt att lyssna på :/
 

Lycka är...

...den känslan man får i kroppen efter att ha bytt dammsugarpåse. Fy fasen vad min dammsugare fick köra hårt igårkväll, nu är det super rent hemma hos mig igen ;) 
 
 
Trodde det var nåt fel på min lilla dammsugare och att jag måste köpa en ny. Men sen kom jag på att jag kanske skulle ta o byta påse. Tadaa! ;)

Sunshine

Skyndade mig hem efter jobbet, fick i mig en tallrik rabarberkräm med mjölk och så slängde jag på mig en kjol, grabbade tag i en solstol och gav mig ut till en liten gräsplätt vid chalmers. En hel timmes solning hann jag med innan kvällens spinningpass, hoppas på mer soltid under veckan så man kan få lite färg på kroppen. 
 
Nu är det sommar nu är det sol, nu är det koskit i hagen! ;)
 

Pyssel söndag

Sitter i soffan och äter hemgjord rabarberkräm till lunch medan jag kikar på Åtta Hos Stjärnorna. Fick syn på rabarberstjälkar i affärn och var tvungen att stilla mitt begär ;) Kräm är så enkelt att göra själv och det går snabbt också. Fyra långa, tjocka stjälkar kostade 22 kr och blev kräm för en hel vecka framåt. Mums. 
 
Igårkväll efter jobbet fick jag sån energi och lust att springa så jag gav mig ut i spåret och slog ett personligt rekord. Var en månad sen jag sprang senast så trodde det skulle bli segt men istället sprang jag som aldrig förr. Blev 7,5 km, men det är inte distansen som imponerar utan tempot jag orkade hålla. Jag är väldigt väldigt nöjd, verkar som att jag är i god form :) 
 
Var en underbar kväll igår, solsken och frisk luft med en perfekt temperatur för löpning. Ser fram emot fler härliga löpturer i sommar!
 

Weather Report

Idag jobbar jag, usch så trist men det är bara att bita ihop för nästa helg är det långledigt. Det skulle ju såklart bli toppenväder idag med strålande sol och 25 grader varmt, bara för att jag jobbar hela dan. Sicken tur att kunden skötte sig helt själv, var så himla lugnt efter lunch så jag kunde gå ut och lägga mig på gräsmattan på Olof Palmes Plats och lyssna på P3 dokumentär och njuta av solen. Där låg jag i ca 2 timmar innan jag begav mig in på kontoret för att vila mig från solen lite, damn vad den är stark. Tio minuter senare öppnade sig himlen och det började spöregna, och det gör det fortfarande, fasen vilken tur att jag gick in och slapp bli dränkt.
 
Min plan ikväll är att tvätta och kolla på film själv hemma, har vart iväg så mycket hit och dit i det senaste så har längtat efter en lugn kväll för mig själv. Passar ju skitbra med regn då ju! :D 
 
 
 
Hittade detta roliga filmklipp från Solsidan där Ove Sundberg står ute i spöregnet. Hahahaha skrattar varje gång jag ser det, så jävla rolig min.  
 
 
 
 

RSS 2.0