I Want To Break Free

Haha! Jag har städat lite hemma under förmiddan, och när jag stod med min lilla damm-vippa så kom jag plötsligt ihåg nåt jättekul! I våras var jag hemma hos Johanna, hennes bror och hans kompis bodde där under helgen medans dom var på besök i gbg. På söndagsmorgonen satt jag o åt frukost i Johannas tv-rum och killarna höll på att fixa iordning efter sig innan de skulle åka hemåt. Henrik drog igång Queens musik video med låten "I Want To Break Free" på datan och precis i samma ögonblick som Freddie Mercury dansar in med dammsugaren i videon så dansar Daniel in med en golvmopp och gör precis samma rörelser...höll jag på att dö av skratt eller? Ja, det kan man verkligen säga, fy fasiken vad rolig han är! Var bara tvungen att klicka fram videon och köra den medans jag dammade färdigt, HAHA!

Jag älskar Queen! Dom har så sjukt många bra låtar, fantastiska! Förra helgen hamnade jag av en slump framför tvn när de sände en dokumentär om Queen. Blev helt fast, grymt bra dokumentär, och spännande att höra bandmedlemmarna berätta om allt. När de fick idén om att göra denna videon, alltså klä ut sig till kvinnor, så tyckte de själva att det var en jättekul idé. Men MTV vägrade spela videon pga att de var utklädda, hur sjukt är inte det? Det var MTV på den tiden sa en i bandet. Jag fascineras av Freddie Mercury, han var en otrolig sångare, artist och människa. Man dras till honom på något sätt, gillar hans sätt att uttrycka sig på och hans röst är ju oslagbar!

Nähä, nu ska jag ta och "get ready" för snart rullar min syster m. familj in i stan och ska plocka upp mig för att sen åka o shoppa nånstans. De ska sova hos mig inatt, för imorrn ska de till Liseberg! Ska bli så mysigt att få umgås med dem idag, älskar min familj!

Här har ni videon om ni känner för att krydda upp städandet lite! ;)



100 minuter fettförbränning, yeah!!!

Idag har jag tränat för 1:a gången denna vecka, det var grymt skönt och uppiggande! Då det friskis som ligger där jag bor har stängt för storstädning denna vecka, så fick jag powerwalka bort till ett annat centralt friskis istället. Det var större och där fanns många löpband att välja mellan. ;) Joggade i långsam takt idag och kollade pulsen hela tiden, försökte hålla mig i fettförbrännar-zonen, tog längre tid att komma upp i 5 km nu när jag saktade ner tempot så det var lite segare idag, men jag hade härlig musik i lurarna så det gick gräjt ändå. Efter det så körde jag lite crosstrainer oxå & höll koll på pulsen även där, riktigt svettig blev jag ändå, fast jag inte körde lika hårt som vanligt. Jag skulle vilja ha en pulsklocka så jag kan hålla koll på min puls under min träning. Har googlat runt lite och det finns en mängd olika att välja mellan, får se vilken jag bestämmer mig för.

Har haft en vecka som fyllts med mestadels jobb, fast lite skoj oxå. Emelie & Jocke hälsade på mig tis-tors och jag hann träffa dem lite iaf, även om vår planerade middag på onsdagskvällen inte blev så som vi hade tänkt oss =( Men det tar vi igen när jag kommer hem till Vimseby, vilket är om bara 5 dar. Jippie! Längtar hem nu, till lugn & ro, familjen, naturen, vänner, släkt och en massa mysiga sommarkvällar på altanen. Längtar tills jag får leta kantareller i skogen och till kräftfiske premiären hemma vid sjön i början på augusti. Hoppas på bra väder så jag kan ta första doppet för i år, men framförallt längtar jag till att få umgås och prata med alla underbara människor!

Hittade en länk om nån fettförbrännande dryck...jag tycker inte riktigt om sånna här drycker. Känns som att det bara är fake, men om denna dryck har det tydligen gjorts flera studier som bevisar att fettförbränningen ökar med ca 90% om man dricker den innan träningen. Hmmm, man kan ju alltid testa...nån som vet mer om CELSIUS drycken?


Börja om från början...

Ibland måste man lyfta upp problemen till ytan och rensa luften...otroligt jobbigt men nödvändigt. Idag blev dagen då jag slutade sopa problemen under mattan, slutade gömma mina innersta tankar. Idag har jag kastats mellan en massa lustiga känslor, lyckats få någon slags klarhet från en massa tvivel, nånstans lyckats samla kraft till att göra det jag tror är bäst för mig. Ett beslut som är sårande & hjärtskärande, men nödvändigt och absolut det som är rätt för mig. Jag har lurat mig själv, jagat efter något som inte riktigt fanns, inte där i alla fall. Gjorde det nog inte på ett bra sätt, men jag gjorde det. Jag var tvungen att få ur mej vad jag funderat på så länge. Tvivel. Varför insikten kom till mig just idag vet jag inte. Var inte förberedd på det. Det kommer göra ont i hjärtat ett tag, jag kommer sakna...men det blir så ibland.

Jag vill ha nåt mer, nåt bättre. Jag siktar högt, för jag vet att jag är värd det!

Ibland måste man göra ett avslut för att kunna göra en omstart.

Dags att ta några steg till på min långa väg...det kommer bli bra till slut. Jag kan klara av det!



På språng...

...kan jag vara nu. För jag har införskaffat mig ett par nya bra promenad-skor! Köpte dom i England för ett riktigt bra pris, endast 3 pund = ca 30 kr. I söndags gick jag i massor, ca 120 minuter totalt för att vara exakt, och skorna är hur sköna som helst. Inga proffs skor direkt men helt okej för det priset. Jag är nöjd =)




Nu ser jag fram emot kvällen då jag får träffa Emelie & Jocke, mina kusiner som besöker framsidan i några dagar. Kanske får jag träffa Jenny och flickorna oxå, vem vet vem vet...annars får jag hålla mig tills jag åker hem till Vimseby nästa vecka. Åh vad jag längtar till semestern nu kan jag lova, gaahh!

Take me home, country road! ;)

Designtävling

Har roat mig en liten stund med att designa en klänning på Nelly.com.
 
Sött & romantiskt, precis som jag gillart!

Klicka på bilden för att rösta på mitt bidrag. =)

Mina designade klänning på NELLY.COM


Jävligt bra inlägg av Fredrik Backman från hans blogg på cafe.se....

Personligt Meddelande

 

Till den ganska stressade blonda kvinna i grön Volkswagen Golf, årsmodell 2004, som låg efter mig på Skälbyvägen mellan Hässelby och Barkarby och vidare mot Kista norr om Stockholm strax innan klockan 12 idag.

 

Jag förstår att du fann det här med att jag höll hastighetsgränsen på alla 30- och 50-sträckor oerhört provocerande. Du gjorde det ganska klart genom att köra uppskattningsvis 15 centimeter bakom min bil i närmare fyra kilometer, försöka köra om mig vid ett rödljus (innan du i sista sekund upptäckte den där Volvon och insåg att vi inte körde på en enkelriktad väg), för att sedan slutligen argt accelerera in till höger om mig när vi nådde en 70-väg och köra om mig på insidan. I drygt 100 kilometer i timmen. I bussfil.

 

Jag ska inte ta upp din tid i onödan, jag förstår att den är väldigt värdefull för dig. Så jag vill bara i all hast passa på att berätta för dig att för ett drygt år sedan blev jag pappa till en liten pojke. Han heter Nicholas. Han har stora bruna ögon och sin mammas ögonfransar. Han älskar bröd men är inte så förtjust i smultron. Han gömmer fjärrkontroller och tyglejon i facket under sätet på sin leksaksbil, och fnittrar så han kiknar när jag hittar dem. Det låter sådär som man tänker sig att champagnebubblor hade låtit om de fnittrat.

 

Jag vet ingen annan i hela världen som någonsin fått hans farfar att gråta offentligt. Eller garva så högt.

 

Han blir uttråkad när han inte får vara bland mycket människor, och älskar att stå i centrum. Jag antar att han har fått det förstnämnda från sin mamma, och det sistnämnda från mig. Han har hennes försiktigt mejslade kindben, och mina stora fötter. Han har fyra stora tänder i överkäken, och inte en enda i underkäken. När han blir ledsen trillar det tårar stora som pingisbollar nerför de där små kinderna. När han är sjuk vägrar han sova någon annanstans än i vår säng, med sitt huvud på sin mammas nyckelben och sina fötter i mitt ansikte. Han väcker henne genom att pussa henne på munnen, mig genom att ta mitt armbandsur från sängbordet och slå det i ansiktet på mig.

 

Och när han och hans mamma dansar. Herregud. De kan lysa upp ett släckt rum när de gör det.

 

Hans morfar är hans bästa vän. I förra veckan blev han så glad när han kom hem till oss att han kröp rakt in i en vägg. Och han har precis lärt sig gå, han är väldigt stolt över sig själv för det. I augusti börjar han på förskolan. När han ser en hund pekar han överlyckligt och vrålar ”TITTA!!!”.

 

Och när han skrattar. Herregud. Det är som om något rusar runt barfota på insidan av mitt bröst när han gör det.

 

Han satt och sov i sin bilstol på passagerarsidan när du körde om oss idag, med det där tyglejonet i famnen. Om jag inte hade bromsat när du gick över i bussfilen och sedan skar tillbaka in i min fil så är det genom hans dörr fronten på din bil hade kraschat. Jag vet inget om dig. Jag vet inte om du sett de där videoklippen på nätet om vad en bil i 100 kilometer i timmen kan göra med en människokropp av kött och blod. Och jag vet inte om du någonsin haft en ettåring sovandes på din mage, lyssnat på hans andetag, och insett hur ofattbart ömtålig den där lilla kroppen är. Jag vet inte om du älskat någonting så mycket någon gång i ditt liv att det känns som om du ska få en hjärtattack.

 

Men förlåt, jag kommer ifrån ämnet här.

 

Så hur som helst: Jag ville bara säga att jag hoppas att det där som du hade så bråttom till var väldigt viktigt.

 

Och att du hann dit i tid.

Musikgeni


Have you ever tried to smile and hide your pain, even though you´re really not okay...I have, I have.



Du öppnar min värld

Med den här låten i lurarna skuttade jag till jobbet imorse, den är sååå sjukt bra! Älskar Lisa Nilsson också, och hennes power i denna låten, osså live orkestern på det...underbart!

Jag ska aldrig mer vända mig om, mitt liv har förändrats!

Pyssel lust

Nu flödar kreativiteten igen vad gäller mina pyssel projekt hemma i lägenheten. Det kommer och går i perioder som sagt och just nu är det skitkul att fixa lite och otroligt glädjande när det blir som man hade tänkt sig!

Jag har äntligen fått klart mitt ståbord och jag känner mig sååå nöjd! Igår köpte jag en liten burk vit färg och målade kanterna och undersidan av bordsskivan så att det matchar med tapeten. Mycket snyggare än den skadade fula furuskivan, tänk vad man kan göra med lite tapet och färg. Bordet passar bättre såhär på min balkong istället för på soptippen tycker jag... =D

Jag tänkte inviga detta tjusiga mingelbord genom att bjuda mina kusiner Emelie & Jocke på bubbel och snittar nästa vecka när dom kommer för att bo hos mig i 2 nätter. Vad sägs om det? Kan ni se champagneglasen fyllda med bubblig dryck och en liten bricka med blandade godsaker på bordet...jag kan se det framför mig i alla fall. Det kommer bli alldeles fantastiskt!




Den fina blomster dekorationen som står på bordet är också ett nytt pyssel alster. Vasen köpte jag för nån månad sen på rea i nån inredningsaffär, kommer inte ihåg vart, men billig var den. I den har jag placerat några snygga plast blommor inköpta på Lagerhaus. Jag älskar blomster, men jag är dessvärre inte så duktig på att få dom att överleva, därför lägger jag gärna pengar på plast som håller för alltid.

Sent igårkväll fick jag också för mig att fixa mina tavlor som legat i ett hörn alldeles för länge nu. Jag köpte 3 st cancas tavlor hemma i vimmerby för nåt halvår sen men har inte trivts med motivet, det passade inte in riktigt. Det var New York stadsmotiv med skyskrapor och gula taxibilar. Istället köpte jag ett mer passande tyg och har nu klätt om dom så att dom passar bättre med min inredning. Jag gillar hus-temat och hittade ett tyg på Lagerhaus som jag gillar jättemycket. Känns lite mer som lugn & ro, istället för hysterisk new york stadskänsla, om ni förstår vad jag menar.

Jag klippte ut passande bitar ur tyget, strök bort alla veck så att tygbitarna blev helt släta, sen spikade jag fast tyget med små svarta spikar i träramen på baksidan. Voilá!



Funderar på att hänga tavlorna diagonalt istället för på rad...eller har ni någon annan bra idé?


Tips, idéer och komplimanger mottages gärna! ;)

Mums (uttal a la Maria Montazami)

Har hittat en salladsbar där jag kommer inhandla min sommarlunch varje dag nu när vår restaurang har sommarstängt...åh vilken supergod räksallad de fixade åt mig idag. MUMS =D

 

Back on Track

Nu är jag i full gång med både jobb & träning, kul att va tillbaks hemma igen och kunna njuta av sitt vardagliga liv. Har precis stretchat benmusklerna lite här på jobbet, så fruktansvärt stel efter springningen igår. Märks att man haft träningsuppehåll i nästan 2 veckor. Så gött o va igång igen, har saknat det lite. Hade ett eget litet mål att jag skulle springa två ggr när jag var i England men det blev inget med det. Dels pga envis förkylning och dels av lite lathet. Jag hade ju ändå semester så jag tänker inte va så hård mot mej själv. Det viktigaste är att jag är igång igen nu och att jag inte har tappat motivationen. Det finns massor med fighting instinkter i denna kroppen kan jag lova! Dessutom så gick vi ju i massor under våra shoppingturer, en dag kom vi upp i 12.000 steg på bara shopping! Bra att Anna hade med sig stegräknare. =) 

Det gäller dock att träna klokt o ta hand om sig i dessa varma dagar. I måndags startade jag med ett pass på friskis o svettis, efter en halvtimma började jag bli yr och svimfärdig och fick ta och lugna ner mig lite, sååå varmt och jag hade inte druckit så mycket. Ajabaja! Hävde i mig 2 flaskor vatten under det passet och gav mig inte, så det gick bra till slut förutom att jag såg stjärnor efter att ha traskat de 112 trappstegen upp till min lägenhet också. Belönade mig själv med färska svenska jordgubbar och mjölk till middag, älskar´t!!!

Igår sprang jag på löpbandet, det var också tufft, fast bara de första 10 minutrarna...sen fick jag ordentligt med energi i benen och kunde öka rejält. Härligt! Sen efter träningen så skyndade jag mig hem för en snabbdusch/snabbfix för att sen bege mig till min nya granne. Min kompis Frida har flyttat in i en exakt likadan lägenhet som min fast i huset mittemot, så jag knatade över gården och hälsade på henne. Där blev jag bjuden på kycklingsallad och tsatziki, och sen satt vi ute på balkongen och smaskade på vin & plopp hela kvällen. Haha, udda kombination, men väldigt gott! 

Åh vad härligt med ljumna sommarkvällar, gott vin & mysigt sällskap.
 
 


Allting har förändrats, men du finns kvar...

Den här låten grep tag i mig när jag hörde den 1:a gången förra sommaren. Jag åkte buss till Johanna i Partille (som jag bodde hos några dagar i samband med flytt) och lyssnade på radion på mobilen, när denna låten kom och jag blev alldeles förtrollad. Har aldrig riktigt gillat Petter innan men med den här låten nådde han fram till mig. I och med den här låten tror jag att nånting hände, en längtan väcktes. Ett hjärta utan rynkor...dom få orden säger så mycket. Så vill jag ha det, jag vill älska en annan människa. Jag har spenderat många år med att fokusera på hur han ska se ut, vad han ska jobba med, hur han ska vara, hur vi ska träffas, hur jag ska se ut, hur jag ska vara, hur vi ska vara...men allt det där tänker jag skita i!

Nu vill jag ha ett leende, en blick, en känsla, ett skratt, en trygg famn, nån som förstår mig, nån att prata med och att dela allt med, en bästa vän...allt det andra kan kvitta. 
 

Det kanske finns nånting som inte fanns förut...

Ni kanske märker att jag gillar disney filmer? ;) Har jag alltid gjort, även så här i "vuxen" ålder så älskar jag det fortfarande. Skönheten & Odjuret är min absoluta favorit, lyssnar på dessa låtar hela tiden. Det finns så bra budskap i alla disney filmer, nånting att ta till sig och nånting att lära.

Länge Leve Disney! =)


Home Sweet Home

Har ni saknat mej? Jag har nästan saknat mej själv måste jag säga...hehe. Näää, men jag har saknat mitt liv här hemma lite. Fast nu när man är hemma så längtar man tillbaks, varför gör man så? Varför står man med ett ben i dåtiden och det andra i framtiden...varför är det så svårt att njuta av nuet? Ihop med benen kära vänner! =)

Hjälp vad denna veckan har gått fort, fast ändå inte liksom...svårt att förklara men ni förstår säkert. Jag pysslar och donar hemma i lägenheten ikväll...så mysigt att packa upp alla shopping fynd och få lite ordning och reda.

Mitt allra första köp, en röd långklänning för 90 kr. (Tänkte försöka va lite glamourös, lyckas jag?)



Med eller utan banden runt halsen?



Jag har lärt mig dricka kaffe!!! Dra på trissor! Caffe Latte räknas väl...eller? Anna har retat mig hela veckan för kommentaren jag fällde efter att jag köpt min caffe latte: "jag måste ha nåt gott till kaffet". Nu är jag verkligen vuxen, och definitivt svensk! Det blev en bit bounty med mörk choklad...den passade utmärkt till kaffet och jag njöt i fulla drag av denna ljuvliga svenskinspirerade fika som intogs på tåget på väg till shoppingcentret Meadowhall utanför Sheffield.



Massa god mat åt jag oxå! Här en bild från min favvo restaurang i England, Nandos. Som "vanligt" så beställde jag chicken wrap med mango-lime dressing, så bloody gott! Grillad majskolv är en ny favorit, gu så gott det är! 




Till efterrätt blev det glass, mmmm så gott!



Lika gott åt vi hemma om kvällarna, Annas grekiska sallad är bland det godaste jag vet. Äkta insmugglad fetaost från Rhodos gör att jag stönar mellan varje tugga! Njutning på riktigt!



Huddersfield är Europas största Town, och framför allt en väldigt vacker Town! En town är: larger than a village but smaller than a city. Jag har försökt fota det vackra landskapet men det blir aldrig bra på kort, så är det bara. Det måste upplevas på riktigt.



Anna & jag var på bio en gång till, vi såg "BridesMaids" som var riktigt rolig och annorlunda. Inte alls en typisk tjejfilm som man kan tro...se den!





Nu ska jag krypa ner i sängen och kolla färdigt på direktsändningen av The Big Four´s spelning på Ullevi ikväll. Not my kind of cup of tea...när Slayer entrade scenen var det så att mina kinder darrade....uhhuu. =(
Men Metallica funkar lite...hoppas på "Nothing Else Matters" men jag undrar jag...

Over and Out, Peace!

RSS 2.0