Middagspaus på jobbet... Pestobakad laxfil...

dsc01229 (MMS)

Middagspaus på jobbet... Pestobakad laxfile med ris o rhode island dressing. Testar för första gången att mobilblogga, hoppas det funkar. :-S


Ching Chang, Cykelslang

Nää jag har faktiskt inte kommit på detta roliga rim själv, snodde det från Måns Möller som precis sa detta i sin show "Cirkus Möller" när han gjorde parodi på kocken i programmet "Kniven mot strupen". Trodde jag skulle kissa på mej av skratt! Kommer definitivt bli mitt nya favvo uttryck! Det roliga var att han spelade kocken som då skulle "hjälpa" några ägare till en Kina restaurang, därav ching chang...hehe...jag vet att min humor är weird.


Bilder från helgen som var...

Systeryster, Agaton & Elliot kom ju som sagt i fredags för att hälsa på över helgen. Tänkte uppdatera er lite med vad vi hittade på under den tyvärr extremt regniga helgen. Men det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder...och dåliga kläder hade både jag & syrran. Fredagen började mest med innemys, syster granskade lägenheten och Agaton drog fram alla leksaker ur packningen och vi kastade boll, la pussel, och satte dit alla, typ 30st, pluppar på hans (?)plupptavla(?) säkert 10 gånger. Om och om igen. Vet i sjutton vad det där pysslet heter...men jag lekte oxå massor med sånna på dagis när jag var liten. Det är i alla fall en vit platt bräda med massa små hål i, så sätter man dit pluppar som ser ut som knappar i dom hålen. Agatons pluppar har 4 olika färger: gul, rosa, blå och grön. Innan han sätter dit varje plupp så håller han upp den för att man ska säga vilken färg det är. Vet inte hur många gånger jag sa orden gul, rosa, grön och blå. Puh!



Sen gick vi på kvällspromenad ner till Götaplatsen, längs avenyn bort till Grönsakstorget och sen via Vasaplatsen hem till mig igen. Köpte subway mackor till middag på vägen hemåt. Fredagsmums. =)

På lördagen drog vi iväg för att hitta till Slottsskogen, jag hade såklart spanat in kartan, hur vi skulle gå från mig. Först rakt genom en park och sen typ bara rakt fram för att komma till Linnéplatsen där Plikta lekparken ligger. Det var bara det att det inte gick nån gångväg rakt genom parken utan vägen svängde rejält och sen var jag lite lost...tur att syrran hade Iphonen med sig så vi kunde kolla kartan. Hade inte lust att irra omkring i regnet. Det regnade konstant men vi hade glatt humör ändå, först tog vi oss en titt och en lek i den stora lekparken. 


Detta är bara ena delen av lekparken. Jättestort var det! Syrran och jag bestämde att dit måste vi gå i sommar när det är bättre väder. 

Vi traskade vidare i Slottsskogen mot sälarna och pingvinerna, Agaton älskar djur. Han var lite sur när vi lämnade lekparken och över att va tvungen att sitta i vagnen men när han fick spana in de 6 sälarna som simmade omkring lös han upp rejält. 


(Bilder från i somras)

Pingvinerna var oxå kul att se men inte alls lika som sälarna tror jag, för när vi lämnade dom så blev han ledsen. =(  Jag och syrran var genomblöta både här och där så vi beslöt oss för att bege oss hemåt för lunch. 


Agaton vilar på en stock vid lekparken, åt en banan innan han hoppade runt bland vattenpölarna igen. 



Elliot och Agaton tog en till vilopaus på väg mot sälarna. 

På vägen hem somnade lille herrn i vagnen och fortsatte sova där hemma oxå medans jag duschade och syrran lagade fiskpinnar med potatis och stuvad spenat. Efter lunch tog vi bilen och åkte ut till Allum köpcenter i Partille, ett jättebra shoppingcenter. Där var det mest syrran som shoppade medans jag och lille herrn kollade på alla barn som åkte karusell, man fick en gratis polett till karusellen om man visade upp ett kvitto på att man handlat för 100kr i nån av affärerna. Men när vi fixat en polett så ville inte lillkillen åka...så vi gav bort poletten till flicka som blev jätteglad. =) Agaton älskar att åka i rulltrappor däremot, han blir helt tokig! Ledsen och lägger sej ner på golvet om han inte får åka, "tappa" ropar han och pekar mot trapporna som finns överallt i Allum. Vi åkte upp och ner, ner och upp, hit och dit och kors och tvärs. Vad som helst för att glädja den lille mannen. 

När vi kom hem lekte vi med Play-Doh "trolldeg" som jag köpte för 10kr på ICA Maxi. Bra o ha lite lekgrejer hemma när han kommer på besök. Jag har ju ingen Kitchen Aid som syster har, så kan inte direkt slänga ihop en själv. =D  Jag gjorde en liten anka som Agaton bara knosade ner i potatispressen sen...där blev det spaghetti.



På söndagen tog vi det lugnt och umgicks, åt en god härlig frukost...jag & Agaton kokade samt skalade ägg medans syrran packade ihop alla grejer. Sen hann vi väl med en liten sväng i lekplatsen som finns utanför min port på gården innan de åkte hem. 




Agaton var så duktig och hjälpte till att dra mammas resväska på väg mot bilen. Supersöt i ny mössa. =)  



Jahopp & Nähepp...nu blir det promenad med Elliot, kanske utforska några nya vägar i området.

Pöss & Kräm

Liveframträdande på tunnelbanan i New York

Lyssna på detta!

Bandet Atomic Tom blev av med alla sina instrument, vilken tur att de kom på ett annat sätt att spela på...för de är grymma! Favoritklipp just nu =)



Take Me Home, ja Ta Mej Hem, längtar hem till julen redan, så mysigt att komma hem till landet och njuta av stillheten. Nästan (NÄSTAN!) så att jag skulle kunna tänka mej att hjälpa pappa med veden eller nåt annat som jag vanligtvis rynkar på näsan åt, bara för att få komma hem...men säg inget till pappa! ;o) 

Nu blir det sängen...för jag ska upp tidigt imorrn och njuta av enda lediga dagen denna veckan.

GODNATT!

Jobbe å jobbe å jobbe

Uppe sent, hua klockan är 01.45...! Så blir det lätt eftersom jag är en nattuggla och dessutom jobbar mycket kvällar nu på mitt extrajobb. Slutar kring 22-tiden och då är jag som mest uppe i varv och effektiv som hundan, så när jag kommer hem så drar jag igång med alla möjliga små projekt. Ikväll var det ju såklart en promenad med Elliot först, blev en längre just ikväll för vi träffade på massa härliga kompisar till Elliot och dom var vi ju tvungna att hälsa på. En kvinna hade sin golden retriver helt lös, alltså inget koppel, och den var såååå lydig! Den tittade på Elliot men bara lunkade lugnt och gjorde inget den inte fick, var massor av hundar på promenad just ikväll och hunden bara gick där och följde sin matte helt och hållet. Om hon stannade så satte sig hunden breve henne och bara tittade. Vissa har det bra! =) Så kan man ju INTE göra med Elliot, han blir alldeles överlycklig så fort han får se en spännande kompis, fast vissa hundar struntar han fullständigt i...man undrar ju vad det var för fel på just dom hundarna, som blir ratade... Men han drar sig mest till hundar som liknar han själv tycker jag...vi har stött på flera jack russels och dom blir han galen i! Samma lika liksom =)

Just nu jobbar jag extra som konferensvärdinna centralt i Göteborg som en del av er vet...och här är en liten bild som beskriver lite utav det jag pysslar med om dagarna/kvällarna ibland. Förra veckan hade vi en tung om-möblering i den näst största salen. Det hade varit utställning/mässa så det fanns endast bord i salen, kanske 50-70 bord. Dessa packade vi ihop och plockade undan för nästa dag skulle det vara bio sittning 350 pers. På bilden har vi (Sanin=jobbarkompis & jag) precis börjat ställa ut alla stolar. Vi är grymma, gjorde detta supersnabbt! Vi har nämligen kommit på en vinnande teknik...hehe. Han är lång så han får lyfta ner alla stolar och skjuta iväg dom till mig som då har uppgiften att klicka ihop alla stolar i rader så att de står rakt och med rätt mellanrum. Det är riktigt skönt med fysiska sysslor tycker jag, få ställa sig nån halvtimma och bara låta kroppen jobba, slippa tänka utan bara handla! Nästan avkopplande, och träning i en och samma syssla =)
Efter detta var klart beställde vi pizza från pizzaonline.se och fick det levererat. Välförtjänt tycker jag. Typ. Nästan. Ähh strunt samma. Gott var det i alla fall. =D


Många stolar blir det... 




Nu ska jag sova, Elliot har redan somnat så det är väl bäst att jag joinar honom i drömmarnas land.

Godnatt!

Jag har blivit med hund


Elliot ska bo hos mej i 3 veckor tills systeryster med familj kommer hit nästa gång. Mysigt ska vi ha, han & ja. 
Just nu sitter vi och väntar på att färgen ska torka på tavelhyllorna som jag precis målat. Jag hittade superbilliga tavelhyllor på Rusta som dom reade ut, fanns dock bara i furu och 60 cm, så jag har sågat av 10 cm för att de ska passa på väggen mellan skåpen ovanför spisen. Tänkte sätta upp dom idag och sen kan jag ha alla mina kryddor där. Päffäkt!  




Ciao!

Grrrrr

Vissa väggar i min lägenhet är omöjliga att borra i, jag blir TOKIG!!!! Dumma väggar! Har lånat en borrmaskin av Johanna, som ska gå att borra i betong med men det går absolut inte! Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr x 2!

Nog med irritation (i detta inlägget i alla fall).

Jag glädjs åt en underbar dag här i götet idag, solen skiner och endast ett fåtal moln på himlen. Jag har balkongdörren på glänt och njuter av den friska luften, det är dock bara 7 grader ute...brrr. Men inne är det varmt, 24 grader. Systeryster, Agaton och Elliot är snart på väg hit skulle jag tro, de skulle bara äta lunch först. De kanske har med sig sin borrmaskin så ska vi se om den funkar bättre. Annars får jag helt enkelt vänta tills pappa kommer hit med sin, då jäklar!

Vet inte vad vi ska hitta på idag men det finns ju åtminstonde ett flertal lekparker här i området så dom kan man ju utforska. Kanske en promenad till Slottsskogen...tar kanske 10 min att gå dit från mig, djurparken som finns där med pingviner och sälar kunde kanske vara nåt, de matas varje dag kl. 14 och 14.30. Får se om vi hinner tills dess...annars finns det ju en morgondag också.

Idag på förmiddan har jag äntligen (IGEN) rensat i mina garderober, har ju inte sådär fasligt mycket förvaringsplatser, fast ändå bra för att vara denna lilla etta. Men mycket saker som alla sommarkläder, sommarskor och kartonger och annat som inte används ofta längre kan ju faktiskt förvaras i förrådet istället för att ge mer plats åt de saker som används flitigt just nu. Jag har ett grymt bra förråd i huset med massa säkra lås och överlås och blipp-bricka som behövs för att komma in dit, dessutom är det element och det är vanlig innetemp och inte skitigt och äckligt! Grymt bra förråd faktiskt, alla andra boenden jag haft så har det varit sunkigt och kallt, råttskit och massa fukt, men nu kan jag faktiskt förvara kläder och annat där utan att vara rädd för mögel eller att nån ska bryta sig in och sno sakerna. Himla bra faktiskt! Skönt att inte behöva ha överfulla garderober, så fort man ska ha en grej så måste man dra ut 100 andra saker för att få tag på den...

Här har ni bilder på mina garderober som finns i hallen, nu är det jättebra ordning i alla förutom städgarderoben, där behöver jag fortfarande fixa lite. Funderar på att sätta upp mer krokar och kanske nån hylla för att få plats till tvättkorgen. Men det får bli ett senare projekt, nåt ska man ju ha att göra på fritiden  =)




Jag har lyft bort garderobsdörrarna för dom var hemska! Annan färg än själva garderoben och massa repor och hål. Har istället satt upp en enkel gardinstång från IKEA, 79kr och tjocka gardinkappor med öljetter från IKEA 199kr. När jag inte vill visa innehållet i mina garderober så drar jag bara för dom och vips...mycket snyggare tycker jag. Har hängt den svarta lampan här i hallen för att se men jag tror jag ska sätta tillbaks den i vardagsrummet. Vad tycker ni?




Här ser ni andra sidan av hallen samt dörren in till badrummet. Här har jag tillfälligt fått upp skoskåp från IKEA, 349kr för 3 st svarta. Har satt dem alla i rad så att det ser ut som en byrå av nåt slag, men jag måste borra fast dem, just nu sitter de bara med häftmassa och lim. Det är bl. a denna väggen som trilskas med mig! Måste borra för att få dem att sitta, jag vill ju kunna stoppa saker i lådorna och sätta några ljus uppe på så att det blir mysigt. Så himla smidigt att kunna sätta dem på väggen, inga ben som är i vägen när man ska dammsuga golvet, mer öppen yta så hallen ser större ut. ME LIKE! Vad tycker ni?




Nä nu smsade syrran att dom var på g, så jag får väl avsluta och hoppa in i duschen.

Önskar alla en underbar helg!


Halv Åtta Hos Mej


Jag tittar inte på det här programmet för matens skull utan för att jag älskar Helge Skoog! Man blir alltid så glad när man hör honom kommentera, verkligen min humor! =) Titta & Njut



Home Style Update


Jaha...inredningen rullar på hemma hos mej, sakta men säkert. Köket har ändrats lite, men fortfarande några frågetecken kvar. Väggen rakt fram har jag nu fixat till, svart tavelhylla från IKEA 35 kr & väggord från souvenirbutik på Liseberg, rea så betalade bara 34,50 kr för den. Fast den var vit så fick köpa svart allmogefärg på Rusta, 17.90 kr och en liten pensel för 6, 90 kr. Payless för mej kan man säga! =)





Inga större förändringar på denna sidan av köket, men har nu fått upp en gardin, fusk hissgardin från Fynda i Falkenberg 59 kr, tjock spetsduk (vet inte vad man kallar den?) på bänken även den från Fynda 69 kr. Har även fått upp min älskade kalender som jag fick av syster m. fam i julklapp, bilder på Agaton från hans första år. Jag vill ha en ny i julklapp igen, så mysigt med personliga bilder. ;o)





Jag har tillfälligt satt upp ett svart spetstyg istället för kakel eller väggplatta el. liknande, bara för att se hur det skulle se ut...vet inte riktigt hur jag vill ha det! Men jag tror att jag struntar i det och kör på köksserien GRUNDTAL från IKEA. Se exempel på bilden längst ner...





Här ser ni stång och krokar samt ett diskställ (serien GRUNDTAL) som man hänger på stången och kan sen ta bort för att få mer plats. Jag tror jag ska köra på det och helt enkelt ha en helt vit bakgrund. Vad tycker ni?




Natti Natti på er!


Shame on me!

Herregud!!! Var inne o kollade mina blogginställningar nu...jag gör aldrig nåt annat förutom att skriva ett inlägg, vilket jag inte gör så himla ofta men jag har bättrat mig lite nu.  =)

Vad hittar jag då? JO! Massa kommentarer från alla er som faktiskt läser mina inlägg och faktiskt kommenterar! Av nån konstig anledning så var jag helt plötsligt tvungen att godkänna alla innan de publicerades...det har jag aldrig behövt göra innan? Det var alltså kommentarer sen December 2009...pinsamt! Jag som ändå kollat ibland ifall det kanske trillat in en kommentar, men aldrig! Kanske därför mitt intresse för bloggandet har minskat...men nu upptäcker jag hur många som läser och bryr sig! Jag skäms! Jaja...nu ska jag gå in och kolla och godkänna ifall jag fått nån rolig kommentar, OFTA, jag lovar!

Till alla er som kommenterat:


Inspirerande

Har tänkt väldigt länge att jag skulle se avsnittet "Här är ditt liv" med Lena Maria Klingvall som jag missade. Det blev enormt uppmärksammat efter programmet sändes och jag undrade vem denna kvinna är??

Nu vet jag.

Vilken oerhört inspirerande människa! Många skratt och många tårar upplevde jag under dessa 90 minuter...och en rejäl tankeställare. Se programmet på Svt Play, om ni inte redan har gjort det.

Här bjuder jag på ett litet youtube klipp, jag älskar den här låten. Godnatt.







Fix Fix

Har varit på IKEA ikväll och shoppat lite grejer som jag nu sitter och monterar ihop. Ett riktigt bra klipp är badrumsskåpet FULLEN som passar perfekt under handfatet i mitt badrum! Kan inte bli bättre, 195 kr är ett helt sjukt bra pris tycker jag! Kommer bli så fint när jag kan gömma alla mina flaskor med schampo, balsam, hårinpackning, deo, parfym, hårspray...and on and on...har så extremt mycket flaskor!!! Just nu står alla huller om buller längs badkaret och på mina 2 små hyllor. Därför investerade jag också i en liten hörnhylla till duschen/badkaret. BOLMEN 49 kr, blev inget större hål i min plånbok =) 



Häromdan tappade jag min smidiga lilla timer i golvet så den gick sönder, trodde inte jag skulle sakna den så mycket men herregud vad jag använder den till allt! När jag kokar ägg eller pasta eller liknande, så smidigt att sätta alarm för då kan jag hoppa in i duschen under tiden och när jag hör pipet så är det dags...annars skulle jag kunna stå i duschen i timmar. Sen var den så bra för man kunde ha den på kylskåpet eftersom det var magnet på baksidan, jättesmidig och enkel att ställa in. Vilken tur att jag hittade en typ likadan timer på IKEA idag =D
Ännu mer avancerad faktiskt med ugnstermometer också, så den slog jag till på direkt, FANTAST 59 kr.



Det var väl inte mycket mer jag köpte...jo, en liten grön plastväxt & en vit kruka som jag ska fräscha upp badrummet med och 6-pack med långa kaffe skedar. Sen köpte jag min favvo lingonsaft i matshopen, så gott med lingonsaft!

Nehe ska väl ta och göra mig i ordning för sängen, orkar inte organisera i skåpen ikväll får ta det imorrn istället. I helgen blir det jobb i massor så jag måste ladda. Igårkväll fick jag en rejäl dos av feber men den gick över snabbt som tur var...lite tack vare alvedon ;) Har varit väldigt hängig och trött i flera dagar så det var skönt att veta att det berodde på febern som var på gång. Nu mår jag mycket bättre, tycker inte om att va sjuk!

Natti Natti

Pysselkväll

Japp det är sant! Jag har pysslat...helt otroligt faktiskt. Jag är verkligen inte en pysslig människa, totalt tvärtemot min syster som är hur pysslig som helst. Men ikväll har jag ägnat hela 5 minuter åt att måla 3 bokstäver svarta. Köpte sånna där väggord på rea i en souvenir butik på Liseberg, bokstäverna KÖK som skall sättas upp i köket, men det fanns bara vita så köpte allmogefärg på Rusta för 17.90 kr och nu är de svarta! =D Ska lägga upp en bild när det är uppsatt och klart så får ni se hur det blev.

Det är så kul med inredning och just nu lägger jag mycket energi inom det området, kul att få göra precis det man vill i sitt hem, att få ha sina egna möbler. Uppskattar det jättemycket nu efter att ha hyrt möblerat boende sen jag flyttade till Gbg. Har fortfarande funderingar på olika slags projekt och inköp...men man kan ju inte göra allt på en gång.

Nu halvligger jag i min soffa och äter mackor med prickig korv på, medans jag beskådar min nyinköpta ryamatta, även den från Rusta. Jättefin! Färgen plommon och priset var 299kr, ett riktigt klipp! Ska ta bild på detta oxå så ni får se. ;) Nähäpp, nu ska jag titta lite på tv och sen blir det sängen. Godnatt!


RSS 2.0