Bilder från helgen som var...

Systeryster, Agaton & Elliot kom ju som sagt i fredags för att hälsa på över helgen. Tänkte uppdatera er lite med vad vi hittade på under den tyvärr extremt regniga helgen. Men det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder...och dåliga kläder hade både jag & syrran. Fredagen började mest med innemys, syster granskade lägenheten och Agaton drog fram alla leksaker ur packningen och vi kastade boll, la pussel, och satte dit alla, typ 30st, pluppar på hans (?)plupptavla(?) säkert 10 gånger. Om och om igen. Vet i sjutton vad det där pysslet heter...men jag lekte oxå massor med sånna på dagis när jag var liten. Det är i alla fall en vit platt bräda med massa små hål i, så sätter man dit pluppar som ser ut som knappar i dom hålen. Agatons pluppar har 4 olika färger: gul, rosa, blå och grön. Innan han sätter dit varje plupp så håller han upp den för att man ska säga vilken färg det är. Vet inte hur många gånger jag sa orden gul, rosa, grön och blå. Puh!



Sen gick vi på kvällspromenad ner till Götaplatsen, längs avenyn bort till Grönsakstorget och sen via Vasaplatsen hem till mig igen. Köpte subway mackor till middag på vägen hemåt. Fredagsmums. =)

På lördagen drog vi iväg för att hitta till Slottsskogen, jag hade såklart spanat in kartan, hur vi skulle gå från mig. Först rakt genom en park och sen typ bara rakt fram för att komma till Linnéplatsen där Plikta lekparken ligger. Det var bara det att det inte gick nån gångväg rakt genom parken utan vägen svängde rejält och sen var jag lite lost...tur att syrran hade Iphonen med sig så vi kunde kolla kartan. Hade inte lust att irra omkring i regnet. Det regnade konstant men vi hade glatt humör ändå, först tog vi oss en titt och en lek i den stora lekparken. 


Detta är bara ena delen av lekparken. Jättestort var det! Syrran och jag bestämde att dit måste vi gå i sommar när det är bättre väder. 

Vi traskade vidare i Slottsskogen mot sälarna och pingvinerna, Agaton älskar djur. Han var lite sur när vi lämnade lekparken och över att va tvungen att sitta i vagnen men när han fick spana in de 6 sälarna som simmade omkring lös han upp rejält. 


(Bilder från i somras)

Pingvinerna var oxå kul att se men inte alls lika som sälarna tror jag, för när vi lämnade dom så blev han ledsen. =(  Jag och syrran var genomblöta både här och där så vi beslöt oss för att bege oss hemåt för lunch. 


Agaton vilar på en stock vid lekparken, åt en banan innan han hoppade runt bland vattenpölarna igen. 



Elliot och Agaton tog en till vilopaus på väg mot sälarna. 

På vägen hem somnade lille herrn i vagnen och fortsatte sova där hemma oxå medans jag duschade och syrran lagade fiskpinnar med potatis och stuvad spenat. Efter lunch tog vi bilen och åkte ut till Allum köpcenter i Partille, ett jättebra shoppingcenter. Där var det mest syrran som shoppade medans jag och lille herrn kollade på alla barn som åkte karusell, man fick en gratis polett till karusellen om man visade upp ett kvitto på att man handlat för 100kr i nån av affärerna. Men när vi fixat en polett så ville inte lillkillen åka...så vi gav bort poletten till flicka som blev jätteglad. =) Agaton älskar att åka i rulltrappor däremot, han blir helt tokig! Ledsen och lägger sej ner på golvet om han inte får åka, "tappa" ropar han och pekar mot trapporna som finns överallt i Allum. Vi åkte upp och ner, ner och upp, hit och dit och kors och tvärs. Vad som helst för att glädja den lille mannen. 

När vi kom hem lekte vi med Play-Doh "trolldeg" som jag köpte för 10kr på ICA Maxi. Bra o ha lite lekgrejer hemma när han kommer på besök. Jag har ju ingen Kitchen Aid som syster har, så kan inte direkt slänga ihop en själv. =D  Jag gjorde en liten anka som Agaton bara knosade ner i potatispressen sen...där blev det spaghetti.



På söndagen tog vi det lugnt och umgicks, åt en god härlig frukost...jag & Agaton kokade samt skalade ägg medans syrran packade ihop alla grejer. Sen hann vi väl med en liten sväng i lekplatsen som finns utanför min port på gården innan de åkte hem. 




Agaton var så duktig och hjälpte till att dra mammas resväska på väg mot bilen. Supersöt i ny mössa. =)  



Jahopp & Nähepp...nu blir det promenad med Elliot, kanske utforska några nya vägar i området.

Pöss & Kräm

Kommentarer
Postat av: jenny garlock

ser ut som ni haft en mysig helg trots regnet:-) Slottsskogen ar sakert harlig, dar har jag aldrig varit, ar det nara dig?

2010-10-29 @ 14:10:24
Postat av: Sofie

Ja det var jättemysigt och avkopplande att bara va!

Slottsskogen är super, och jag har nog bara sett en tiondel av hela parken. Finns massor att se, på sommaren är där ett zoo och mer djur i djurparken.

Hmmm tror typ bara det är ca 1 km från mig dit via fågelvägen. Tog kanske 15 min för oss att gå, men då var vi ju osäkra och tog säkert fel vägval nån gång. I alla fall mysigt med en stor skog mitt i centrala Göteborg. =)

2010-10-29 @ 16:43:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0